henüz 16 yasindaki kardesimin turistik vize basvurusuna verilen red !!

Başlatan gulsemin, Haziran 01, 2011, 04:34:18 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gulsemin

merhaba arkadaslar ,kiz kardesim 1995 dogumlu 27 mayis 2011´de vize görüsmesi vardi ve bugun basvurdugu turustik vize icin red geldi
davetiyeyi 27 yasindaki meslegi diplom kaufman olan buyuk bi holdingte calisan ama bekar olan kuzenim yapti gecen senede kuzenimin babasi yani amcam yapmisti o zaman kardesime vize cikmisti
ve simdi gerekce olarak ögrenci olan kardesimin reddinde Almanyadan geri dönmeyecegini kasteden secenek isaretlenmis
itiraz dilekcisi nasil yazilir ,dilekcede orada kalmayacagini hangi cumleler ve belgeler ile kanitlayabiliriz
ögrenci belgesinide iletmistik halbuki ,maddi durum olarakta iyiyiz ,ne yapmaliyiz ,neler yazmayliyiz dilekcemizde lütfen yardim edin arkadaslar
bir de bu itiraz süre cok sürer mi cunku yabancilar polisi 15 haziran -13eylül arasi vermislerdi oturum iznini

gulsemin

Baybars

Alıntı yapılan: gulsemin - Haziran 01, 2011, 04:34:18 ÖS
merhaba arkadaslar ,kiz kardesim 1995 dogumlu 27 mayis 2011´de vize görüsmesi vardi ve bugun basvurdugu turustik vize icin red geldi
davetiyeyi 27 yasindaki meslegi diplom kaufman olan buyuk bi holdingte calisan ama bekar olan kuzenim yapti gecen senede kuzenimin babasi yani amcam yapmisti o zaman kardesime vize cikmisti
ve simdi gerekce olarak ögrenci olan kardesimin reddinde Almanya'dan geri dönmeyecegini kasteden secenek isaretlenmis
itiraz dilekcisi nasil yazilir ,dilekcede orada kalmayacagini hangi cumleler ve belgeler ile kanitlayabiliriz
ögrenci belgesinide iletmistik halbuki ,maddi durum olarakta iyiyiz ,ne yapmaliyiz ,neler yazmayliyiz dilekcemizde lütfen yardim edin arkadaslar
bir de bu itiraz süre cok sürer mi cunku yabancilar polisi 15 haziran -13eylül arasi vermislerdi oturum iznini

- böyle bir durumda birkac kisinin Türkiyen'in disisleri bakanligina durumu sikayet ettigini, Disisleri bakanliginin da konsolosluga yazi gönderip hangi sebeble vizeyi vermedigini sordugunu duymustum. ve sonrasinda o kisiler vizesini almisti.. Alman konsolosluguna basvurarak yada bir sikayet dilekcesi vererek bir sonuc alamazssiniz.. isterseniz direk türkiye'nin disisleri bakanligina bir yazi gönderin ve durumu aciklayin.

gulsemin

sagolasin baybars arkadasim
bir an hic cevap gelmeyecek sandim gercekten
yani ben o zaman bir dilekce hazirlayip dis isleri bakanligina faks olarak göndersem olur sanirim
16 yasinda evlilige bile resit olmayan ve lise ögrencisi olan bir cocuk nasil geri dönmez ,bu nasil bir zihniyet anlayamiyorum

Baybars

Alıntı yapılan: gulsemin - Haziran 02, 2011, 01:16:00 ÖS
sagolasin baybars arkadasim
bir an hic cevap gelmeyecek sandim gercekten
yani ben o zaman bir dilekce hazirlayip dis isleri bakanligina faks olarak göndersem olur sanirim
16 yasinda evlilige bile resit olmayan ve lise ögrencisi olan bir cocuk nasil geri dönmez ,bu nasil bir zihniyet anlayamiyorum

- simdi her türlü resmi makam, eger bir karar veriyorsa, bunu bir yasaya dayandirmali, kafalarina göre yorum yapip karar alamazlar, Hicbirsey kaybetmezssiniz, bir yazi hazirlayin türk disisleri bakanlgiina yollayin, kardesimiz bizi ziyaret etmek istedi, böyle bir sacma sebeb yüzünden hicbir yasaya dayandirmadan vize talebimizi red ediyorlar diye.  Ülkemin bu konuda bu konsolosluga hesap sormasini bekliyorum seklinde. Türkiyenin disisleri bakanligi artik eskisi gibi degil. artik her konuda aktifler.