almanyada araba almak yardimmm

Başlatan batan, Haziran 22, 2011, 07:00:47 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

batan

slm arkadaslar almanyaya geleli 10 gun oldu bi araba buldum burda almak istiyorum trdeki ehliyetim 6 ay gecerliymis burda ama bu alim satim isleri nasil oluyor ne kadar vergi vercem ne kadar sigorta vericem hic bi bilgim yok burda bana yardim edicek kimsede yok lutfen yardim edin  ???

Bthnkdgn

2.5 milyon turkun yaşadığı bir ülkeye gitmissin dostum cik  sokağa turk yokmu  diye bir kere bagir :) illaki yardım edicek birisi çıkar :) burda genelde vize bekleyenler var 

netalmanca

merhaba,

bulunduğunuz şehirdeki Stadtamt-Zulassungsstelle' ye gidip işlem yapırmanız gerekiyor. Arabayı üstünüze almayı da vergisini de onlar size söyler ve yönlendirirler.

batan

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Haziran 22, 2011, 07:59:26 ÖS
2.5 milyon turkun yaşadığı bir ülkeye gitmissin dostum cik  sokağa turk yokmu  diye bir kere bagir :) illaki yardım edicek birisi çıkar :) burda genelde vize bekleyenler var
bende biliyorum burda vize beklendigini unutmaki burda vizeye basvurucak olan arkadaslara da suan almanyada yasayan arkadaslar yardim ediyo yolda birine sormaktansa burda sormak sorup bilgilenmek daha iyi

fuk_18

tmm batan hemen kızma batuya eger yeterli almancan varsa git Stadtamt-Zulassungsstelle ye durmu anlat zaten onlar hallederde.hiçbi akraban eşinin babası yok yardımcı olan orda sana araba konusunda bu yüzden batu şaşırmıştır kayıpeder eşin bile bilir hiç yoktan bu işleri

batan

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 22, 2011, 09:30:00 ÖS
tmm batan hemen kızma batuya eger yeterli almancan varsa git Stadtamt-Zulassungsstelle ye durmu anlat zaten onlar hallederde.hiçbi akraban eşinin babası yok yardımcı olan orda sana araba konusunda bu yüzden batu şaşırmıştır kayıpeder eşin bile bilir hiç yoktan bu işleri
esimin ailesi ile baglantimiz yok esimde burda o tarz islerle hic ilgilenmemis ailesi ilgilenmis onlarla baglanti olmadigi icin yardim edicek kimse yok

fuk_18

anladım eşinin almancacı yeter o zaman dediğimiz yere gidersen yardımcı olurlar sana kusura bakma kızdırdıysam

batan

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 22, 2011, 09:42:38 ÖS
anladım eşinin almancacı yeter o zaman dediğimiz yere gidersen yardımcı olurlar sana kusura bakma kızdırdıysam
yok kardes sana niye kiziyim bilmedigimiz icin ögrenmeye calisiyoz

Baybars

Araba almak icin 2 sekil var,

biri- araba eger ABGEMELDET ( trafik iptal kaydi) yapilmissa, arabayi alacagin adamla KAUFVERTRAG yapiyorsun, 2 adet biri sende kaliyor digeri adamda, bu bir kagit internetten indirebilirsin ADAC felan veriyor internette, arabayla ilgileri bilgileri dolduruyorsunuz, böylelikle sende kendini güvenceye almis oluyorsun, yani kagidin üzerinde km'si modeli, suyu buyu yaziyor saticida altina imza atiyor o kagidin,kagidi ikiniz aranizda düzenliyorsunuz sahite yada baska bir notere felan gerek yok.. arabanin ruhsatini felan sana veriyor her türlü kagidini TÜV( muayene kagitlari, Ruhsati gibi.. sende bu belgelerle Otudugun sehirdeki ZULASSUNGSSTELLE'ye gidiyorsun, arbaa aldim kayit ettirmek istiyorum diyorsun.. onlar kaydi yapiyor Vergi dairesine de haberi kendileri veriyor 2 ay icinde vergi daireside sana ne kadar vergi ödemen gerektigini nereye ödemen gerektigni anlatan bir mektubu evine gönderiyor.. tabi arabayi kayit ettirmek icin ZULASSUNGSSTELLE'ye gitmeden bir sigorta sirketine gidip arabayi gecici sigorta kagidi gibi birsey aliyorsun, yani arabayi trafige actirirsam burda sigortalicam diyorsun devlete.. o kagitta lazim ZULASSUNGSSTELLE de..

ikinci yol- araba trafik kaydi silinmememistir, yani hala ANGEMELDET tir.. bu durumda arabanin sahibiyle beraber gidiyorsun ZULASSUNGSTELLE'ye orda UMMELDEN yani kaydi senin üzerine geciyorlar.. hepsi bu..

ibrahimsa42

kardes arkadas sana anlatmis bende bugun ayni islemleri yaptirdim. yanliz en büyük sikinti sigorta yaptirirken ehliyetin türkiye ehliyeti olunca sigortasi cok fazla oluyor. misal ben aylik 75bg olan araba icin 100€ para odeyecegim sakin sende yuksek bg li araba filan alma ilk etapta bg artikca sigortasida attiyor haberin olsun ona göre bi araba tercih et ilk basta

fotoadem52

alman ehliyeti olunca dahamı ucuz  ???

ibrahimsa42

evet kardes ben su anda aylik 100€ veriyorum alman ehliyetinde olsa ilk basta yuksek oduyorsun kaza yapmassan her yil azaliyor alman ehliyetim olsa 70€ filan odeyecektim alman ehliyeti yapma firsatimda olmadi henuz

3,14

Alıntı yapılan: ibrahimsa42 - Haziran 29, 2011, 08:20:52 ÖS
evet kardes ben su anda aylik 100€ veriyorum alman ehliyetinde olsa ilk basta yuksek oduyorsun kaza yapmassan her yil azaliyor alman ehliyetim olsa 70€ filan odeyecektim alman ehliyeti yapma firsatimda olmadi henuz

--> İnşaAllah Almanya'da yaşayan herkes Alman ehliyetine bir an önce hayırlısıyla kavuşur. Ama elinizden geliyorsa hemen almaya bakın. Boştan yere fazla para ödemeyin. :)