Konjunktiv -II (İstence Kipi)

Başlatan mikail, Şubat 04, 2007, 05:09:42 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

Sen de çok sağ ol Esma! Teşekkürler.

zübeyde

selamlar mikail bey benim bir ricam olacak konjunktiv 2 de nebensatz  ,damit, ve -um.....zu  kullanimi ni anlatbilirmisiniz.tesekürler

mikail

Sevgili Zübeyde, tam olarak öğrenmek istediğin nedir mesela? Yazdıklarınla bu tamamen ayrı konular.

zübeyde

ben haftada bir gün brücker b2  kursuna gidiyorum ve konu konjunktiv 2 konu sonunda

Finalsätze
Mit den Konjunktionen   um....zu   und  damit  wird eni Ziel bzw. eine Absicht ausgedrückt.

z.B : Ich lerne deutsch. um mehr Chancen im Beruf zu haben
       ich lerne Deursch,damit ich mehr Chancen im Beruf habe

bu yazdigim örnek kitaptandi .önce anladim dedim ama ögretmen daha sonra örnekleri cogaltikca bocaladim tam konuyu anlamak istiyorum.ikincisi bazi örneklerde damit ve um..zu kullaniliyor bazilarinda ise yalnizca damit kullaniliyor .simdiden tesekürler

mikail

Bu konuyu Almanca Bilgi Bankasında, "Infinitivsatz" başlığı altında bulabilirsin. Selamlar.

Neubrandenburg

gozlertr

hocam bana yardimci olursan cok sevinirim.mein problem ist nur das Passiv.
gramer kurallarini biliyorum ama ne zaman kullanmam gerektigini ve ne anlama geldiklerini cikaramiyorum,en buyuk sorunum benim bu.tesekkurler!

mikail

Sevgili gozlertr; Passiv konusu ile ilgili bilgiler, Bilgi Bankasında mevcut. (Türkçe açıklamalarıyla)

CorleOne_

mikail hocam çok saol bu güzel bilgiler için.. siteyi konu ararken şans eseri öğrendim iyikide öğrenmişim çok güzel paylaşımlar bunlar yarın grammatik sınavım wardı çok yardımcı oldunuz çok danke :)

mikail

Sen de sağ ol, Sevgili CorleOne_ ! Sınavında üstün başarılar dilerim. Sevgiler.

CorleOne_

mikail hocam benim bi sorum olacaktı..
der Arzt sagte: ,Kommen Sie herein' . Dann er fragte: ,Wie heissen Sie? Wie alt sind Sie? Welche Krankheiten haben Sie? '

bunu nasıl konj.2 yaparız acaba? bugün sınavda çıktı da sanırım yanlış yaptım :)

mikail

Der Arzt sagte: ,Kommen Sie herein!' .
Dann fragte er, wie ich hiesse, wie alt ich sei, welche Krankheiten ich hätte.

CorleOne_

Alıntı yapılan: mikail - Nisan 10, 2008, 08:21:33 ÖS

Der Arzt sagte: ,Kommen Sie herein!' .
Dann fragte er, wie ich hiesse, wie alt ich sei, welche Krankheiten ich hätte.

danke mikail hocam aber ilk cümleyi neden değiştrmiyoruz acaba?

mikail

O, giriş cümlesidir, değişmez.

CorleOne_

cemil1

Arkadaşlar ben Alman yada oturuyorum bu siteye google da rastladım. Cümlelerin Türkçeye çevrilisini arkadaş yanlış cevirmiş ve zamanları maalesef bir birine karıştırmış. 

YANLIS:  --> Bu cümle deki istek, ve hayal gecmis zaman da degil aksine genis zaman veya gelecek zaman icindir.
irreal: Wenn ich einen Tennisschläger hätte, würde ich mitspielen.
(gerçek olmayan: Eğer bir tenis raketim olsaydı, birlikte oynardım

DOGRUSU:  Bir tenis Raketine sahip olursam (bende) oynarim (könnte auch mitspielen!)

Eger gecmis zaman icin olursa:

Wenn ich einen Tennisschläger gehabt hätte, hätte ich auch mitgespielt.

august

Mikail Hoca tesekkürler, ayrintili ve anlasilir anlatiminiz icin.