Almanya Vize başvurusu ve Almanya'da nikah işlemleri

Başlatan fuk_18, Ekim 18, 2011, 07:00:08 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

eger istanbul alman konsoloslugundan basvurcaksan mecbursun tercüme ettirmeye yeminli tercümandan

Alıntı yapılan: M3RyJan3 - Kasım 13, 2013, 09:53:53 ÖÖ
peki nüfus kayıt örneğini tercüme etmemiz şart mı ?

M3RyJan3

verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim.

msivri66

selam çok önemli bir konuda kafam çok şeylere takılıyor lütfen yardımcı olurmusunuz..??
eşim almanyada çifte vatandaş türkiyede türk kimliğide var almanyada alman kimliğide var ve biz bu sene nikah yapacaz nikahtan sonrada aile birleşimi olacak..
burdaki nikah memuru burda türk vatandaşı gözüktüğü için türk olarak kıyabilceni söyledi.
biz nikahı burda eşimin türk kimliği ile kıysak aile birleşiminde bize dezavantajları olurmu ve türk olarak kıydımız zamnda ordan evlenme ehliyeti alması gerekirmi birde burda alman vatandaşı olarak nikah kıyma imkanı varmı ?

msivri66

MERHABA SİZE BİR şEY DANIşMAK İSTİYORUM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.

BENİM EşİMDE ÇİFTE VATANDAş BU SENE KISMET OLURSA NIKAH OLACAK TÜRKİYEDE BİZ NİKAHI EşİMİN TÜRK KİMLİĞİ İLE KIYACAĞIZ BURDA  TÜRK OLARAKTA GÖZÜKTÜ İÇİN AMA ALMAN KİMLİĞİDE VAR. BU BAşLIK ALTINDA İKİ SORUM OLACAK.

1-) ÇİFTE VATANDAş OLDUĞU İÇİN ALMAN KİMLİĞİ İLE TÜRKİYE DE NİKAH KIYILABİLRMİ

2-) BİZ NİKAHTAN SONRA ALMANYA'DA YAşIYCAZ AİLE BİRLEşİMİ YAPACAZ ÇİFTE VATANDAş OLDU İÇİN TÜRKİYEDE NİKAHINI TÜRK OLARAK KIYDIMIZ ZAMAN FARKLI DURUMLAR YAşARMIYIZ VE TÜRK OLARAK NİKAH KIYDIMIZ ZAMAN ORDAN EVLENME EHLİYETİ GETİRMESİ GEREKMİ

fuk_18

hic bir sikinti olmaz esiniz turk kimligi olugu icin zaten alman vatandasi olarak nikah kiymazlar turkiyede bu sekilde vizeye basvurabilirsiniz

Alıntı yapılan: msivri66 - Aralık 13, 2013, 11:26:14 ÖS
selam çok önemli bir konuda kafam çok şeylere takılıyor lütfen yardımcı olurmusunuz..??
eşim Almanya'da çifte vatandaş Türkiyede türk kimliğide var Almanya'da alman kimliğide var ve biz bu sene nikah yapacaz nikahtan sonrada aile birleşimi olacak..
burdaki nikah memuru burda türk vatandaşı gözüktüğü için türk olarak kıyabilceni söyledi.
biz nikahı burda eşimin türk kimliği ile kıysak aile birleşiminde bize dezavantajları olurmu ve türk olarak kıydımız zamnda ordan evlenme ehliyeti alması gerekirmi birde burda alman vatandaşı olarak nikah kıyma imkanı varmı ?

msivri66

Tesekkur ederim burda turk olarak nikah kiydimiz zaman ordan evlenme ehliyeti almasina gerek varmi yoksa evlendikten sonrami nikah islemini bildirecek almanlara

fener07

S.A

Aile birleşme vizesi için randevum var ama kafam takılan bir şey var pasportumu değiştirmem gerekli orada bekar yazıyor evli yaptırmam gereklimi?

şimdiden yanıtınız için teşekürler

fuk_18

evliligi zaten almanya gidince bildirmeniz gerekiyor cunku iki esinde almanyada olmasi sart o sorun degil sadece gitmeden vize ciktikdan sonra gitmeden formul b almak yeterli ondan sonra gidip evlilgi bildirirsiniz,suanda siz herseyi hazirlayin basvurun ne gerekliyse esinizin alman kimligini pasaportunun fotokopisini goturmeniz yeterli olacaktir

Alıntı yapılan: msivri66 - Aralık 14, 2013, 11:40:41 ÖÖ
Tesekkur ederim burda turk olarak nikah kiydimiz zaman ordan evlenme ehliyeti almasina gerek varmi yoksa evlendikten sonrami nikah islemini bildirecek almanlara

fuk_18

pasaportun hic bir yerinde bekar yazmaz sadece icinde cipde yazar ama onunda sorun olacagini sanmiyorum sorun degil yani o sekilde vizeye basvurabilirisniz onemli olan evraklarda evli gorunmek

Alıntı yapılan: fener07 - Aralık 14, 2013, 12:28:03 ÖS
S.A

Aile birleşme vizesi için randevum var ama kafam takılan bir şey var pasportumu değiştirmem gerekli orada bekar yazıyor evli yaptırmam gereklimi?

şimdiden yanıtınız için teşekürler

msivri66

Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 14, 2013, 01:18:03 ÖS
evliligi zaten almanya gidince bildirmeniz gerekiyor cunku iki esinde Almanya'da olmasi sart o sorun degil sadece gitmeden vize ciktikdan sonra gitmeden formul b almak yeterli ondan sonra gidip evlilgi bildirirsiniz,suanda siz herseyi hazirlayin basvurun ne gerekliyse esinizin alman kimligini pasaportunun fotokopisini goturmeniz yeterli olacaktir

BİZ şU AN O ZAMAN TÜRKİYEDE NİKAH NASIL KIYILIYORSA O şEKİLDE TÜRK OLARAK NİKAH KIYCAZ AKSİ BİR şEY YOK ANLADIM KADARIYLA

AİLE BİRLEşİMİ VİZE İşLEMLERİ NİKAHTAN SONRA YAPILACAK NE YAPILACAKSA  ÇİFTE VATANDAş OLDUĞU İÇİN BURDA ALMANLARA EVLİLİK İÇİN BİLİGİ VERMESİNE GEREK YOK NİKAHTAN SONRA VERİLECEK DEMİ

fuk_18

evet almanya gidince verilcek zaten bildirilcek evlilik

Alıntı yapılan: msivri66 - Aralık 14, 2013, 04:09:56 ÖS
BİZ şU AN O ZAMAN TÜRKİYEDE NİKAH NASIL KIYILIYORSA O şEKİLDE TÜRK OLARAK NİKAH KIYCAZ AKSİ BİR şEY YOK ANLADIM KADARIYLA

AİLE BİRLEşİMİ VİZE İşLEMLERİ NİKAHTAN SONRA YAPILACAK NE YAPILACAKSA  ÇİFTE VATANDAş OLDUĞU İÇİN BURDA ALMANLARA EVLİLİK İÇİN BİLİGİ VERMESİNE GEREK YOK NİKAHTAN SONRA VERİLECEK DEMİ

msivri66

Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 14, 2013, 07:01:40 ÖS
evet almanya gidince verilcek zaten bildirilcek evlilik

bir sorum daha olacak diyelimki aile birleşimi için başvurdum vizem cıktı. cıktı an gıtmek zorundamıyım yoksa 1-2 sene sonra gitme hakkım varmı

fuk_18

1 2 senemi,sanirim hic bir bilginiz yok vizeyle ilgili siz en iyisi siteyi arastirin biraz cok bilgi edinceksiniz.sorunuza gelince konsoloslugun verdigi vize 90 günlük sadece 90 gün icinde almanya girmeniz gerekiyor eger giris yapmazsaniz tekrar aile birlesimi vizesine basvurmalisiniz,ve dedigim gibi mutlaka siteyi arastirin konulari okuyun usenmeyip aklinizda sormak istediginiz bir cok sorunun cevabiini bulacaksiniz

Alıntı yapılan: msivri66 - Aralık 14, 2013, 10:52:34 ÖS
bir sorum daha olacak diyelimki aile birleşimi için başvurdum vizem cıktı. cıktı an gıtmek zorundamıyım yoksa 1-2 sene sonra gitme hakkım varmı

msivri66

Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 14, 2013, 11:34:12 ÖS
1 2 senemi,sanirim hic bir bilginiz yok vizeyle ilgili siz en iyisi siteyi arastirin biraz cok bilgi edinceksiniz.sorunuza gelince konsoloslugun verdigi vize 90 günlük sadece 90 gün icinde almanya girmeniz gerekiyor eger giris yapmazsaniz tekrar aile birlesimi vizesine basvurmalisiniz,ve dedigim gibi mutlaka siteyi arastirin konulari okuyun usenmeyip aklinizda sormak istediginiz bir cok sorunun cevabiini bulacaksiniz
Teşekkür ederim,
Sitede vize işlemleri ile ilgili herşeyi okudum fakat Okudum Larimdan kafama takilianari soruyorum ilginize cok teşekkür ediyorum

sssss

msjlarınızı okurken bazı harfler eksik çıkıyo neden

fuk_18

sitede bir sorun var turkce karakterler okunmuyor malaseft ama alinti ile cevap ver dediginizde mesaja orda mesaj yazacagin yerde okuyabiliryorsun yazilari

Alıntı yapılan: sssss - Mayıs 14, 2014, 06:35:57 ÖS
msjlarınızı okurken bazı harfler eksik çıkıyo neden

sssss

mrb
nişanlım alman vatandaşı nikah tr de olacak.
beim tr den almanyaya hazırlayıp göndermem gereken evraklar nelerdir ve bu evrakları nereden alıcam.
not: nikah işlemleri için pasaport çıkarmak gereklimi tr de.