Almanya Aile Birlesimi Vizesi icin istenilen Belgeler.

Başlatan fuk_18, Kasım 08, 2011, 03:14:35 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

sitesinden indirebilirsiniz ek evrak dedigi birincisi form ikincisi asagidaki linkdeki doldurulmus ornegi inceleyin en son sayfadaki belgeyi kast ediyor

https://www.almancax.com/forum/aile-birlesimi-basvuru-formunun-doldurulmus-hali-ornek-t19364.0
Alıntı yapılan: canan_ - Temmuz 16, 2014, 08:08:05 ÖS
merhaba yarın vize randevum var ve ben şimdi farkettim mailimde idatadan gönderilen evrak listesinde ; alman dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu + ikamet kanununun 55. maddesine göre gerekli ek belge isteniyo. bende ilki var fakat ek belge yok evraklarımı dil kursunda yaptırmıştım ve tam olduğunu söylemişlerdi ben yarın bunu kime danışıcam nerden öğrenebilirim eksik olup olmadığı orda yardımcı oluyolar mı evraklarla ilgili ?

uygur vural

Merhaba,
Ben Italyan vatandası ile evli bir Turk vatandasıyım. Italya'da oturma ve dogal olarak calısma izinim var. Esim ve ben Almaya'ya yerlesip orada calısmak istiyoruz. Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İlk önce onun bir iş bulup beni mi getirmesi lazım? Bu aile birleşimi benim için geçerli değil galiba değil mi? Çünkü biz halihazırda Italya'da ikamet ediyoruz birlikte. Teşekkürler

fuk_18

italyada suresiz oturumun var ise almanya gecip orda calisma imkanin var ab uyesi oldugu icin sorun olmucaktir ama sureli oturumun var ise yabancilar dairesinden bilgi almalisin nasil yapabilirim diye italyadaki

Alıntı yapılan: uygur vural - Ekim 20, 2014, 12:05:31 ÖÖ
Merhaba,
Ben Italyan vatandası ile evli bir Turk vatandasıyım. Italya'da oturma ve dogal olarak calısma izinim var. Esim ve ben Almaya'ya yerlesip orada calısmak istiyoruz. Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İlk önce onun bir iş bulup beni mi getirmesi lazım? Bu aile birleşimi benim için geçerli değil galiba değil mi? Çünkü biz halihazırda Italya'da ikamet ediyoruz birlikte. Teşekkürler

uygur vural

Tesekkürler cevap için,
Italya'da süresız iznim var ve Almanya'da çalışma iznim var birşekilde. Ancak prosedür ve izlenmesi gereken yolla ilgili bilgiye ihtiyacım var.  Tecrübesi olan var mıdır?

ygtlp54

Merhabalar Ufuk Bey ben Istanbul ALman Konsoloslugundan randevu aldim Tam Tekmil Vukuatli Nüfus Kayit Örneklerinin tercümeleri gerekli belgeler arasinda yazilmamis..Sizde yakin zamanda artik bosanma v.s yoksa hicbir konsolosluk tercüme istemiyor demissiniz en güncel haliyle bu durum böylemidir? Apostil de yaptirdim zaten simdi tercüme yaptirmama gerek yokmudur kesin bilgi midir? Tesekkurler..

fuk_18

bosanmalar haric artik diger evraklar icin tercüme gerekmiyor yani tercümenin olmadigi belgeler sadece nufus kayit ornekleri ve tam vukatli nufus kayit ornegi randevu icin apositil gerekli degil ama sorun degil yaptirmissiniz

Alıntı yapılan: ygtlp54 - Aralık 20, 2014, 01:24:12 ÖÖ
Merhabalar Ufuk Bey ben Istanbul ALman Konsoloslugundan randevu aldim Tam Tekmil Vukuatli Nüfus Kayit Örneklerinin tercümeleri gerekli belgeler arasinda yazilmamis..Sizde yakin zamanda artik bosanma v.s yoksa hicbir konsolosluk tercüme istemiyor demissiniz en güncel haliyle bu durum böylemidir? Apostil de yaptirdim zaten simdi tercüme yaptirmama gerek yokmudur kesin bilgi midir? Tesekkurler..

ygtlp54

Her iki taraf icinde bosanma sözkonusu olmadigina göre almanca tercüme yaptirmam gereken evrak yok diye anliyorum..Ayrica Ufuk Bey üniversite diplomalarimin fotokopilerini götürmem vize sürecinde olumlu kanaat olusturur mu? Yoksa gerek yok sadece istenen evraklari götür yeter mi dersiniz =) Böyle bir platformu bu kadar aktif kullanip insanlarin kafasindaki soru isaretlerini hic bir karsilik beklemeden giderdiginiz icin ayrica tesekkur ederim..Allah isinizi rast getirsin...

fuk_18

size emaile gonderilen evraklari goturmeniz yeterli sadece cunku o evraklar disinda iceri baska evrak almicaktir universite mezunu olmaniz birseyi degistirmiyor cunku

Alıntı yapılan: ygtlp54 - Aralık 20, 2014, 01:50:14 ÖÖ
Her iki taraf icinde bosanma sözkonusu olmadigina göre almanca tercüme yaptirmam gereken evrak yok diye anliyorum..Ayrica Ufuk Bey üniversite diplomalarimin fotokopilerini götürmem vize sürecinde olumlu kanaat olusturur mu? Yoksa gerek yok sadece istenen evraklari götür yeter mi dersiniz =) Böyle bir platformu bu kadar aktif kullanip insanlarin kafasindaki soru isaretlerini hic bir karsilik beklemeden giderdiginiz icin ayrica tesekkur ederim..Allah isinizi rast getirsin...

eymen35

merhaba arkadaşlar ben izmirde oturmaktayım eşim alman vatandaşı ve 2 cocugum almanyada doğdu alman vatandaşı ben turist olarak gittim ve beğendim orayı işim hazır eger gidersem ev tutuk fakat kalıcı olarak gitmek istiyorum ama ne yapıp ne hazıryacağımı bilmiyorum bana bir yol gösterin lütfen fazla haracayacak vaktim yok saygılarımla...

fuk_18

yapman gereken cocuk uzerinden aile birlesiminde bulunman a1 almadan o sekilde kolaylikla gidebilirsiniz

Alıntı yapılan: eymen35 - Ocak 05, 2015, 09:38:10 ÖS
merhaba arkadaşlar ben izmirde oturmaktayım eşim alman vatandaşı ve 2 cocugum Almanya'da doğdu alman vatandaşı ben turist olarak gittim ve beğendim orayı işim hazır eger gidersem ev tutuk fakat kalıcı olarak gitmek istiyorum ama ne yapıp ne hazıryacağımı bilmiyorum bana bir yol gösterin lütfen fazla haracayacak vaktim yok saygılarımla...

eymen35

cevap için cok tsk ama nasıl ve ne ile başvucagım hiç bir bilgim yok konsoloslugamı gitmemiz gerekiyor hiç birşey hazırlamadan?? cocuklarım ve eşim suan izmirde yanımdalar beraber geldik ve beraber gitmek istiyoruz

fuk_18

öncelikle idatadan randevu almaniz gerek ikametiniz izmirde ise izmis alman konsoloslugu icin cocuk uzerinden aile birlesimi icin,sonra onlar size email olarak gerekli evraklari yolluyorlar o evraklari hazirlayip konsolosluga gidiyorsunuz esinizin almanyada olmasi daha iyi ek evrak isteyebilirler esinizin kaldigi yerdeki yabancilar dairesi size gelecek evraklar asagidaki linkdeki gibi olacaktir

https://www.almancax.com/forum/cocuk-uzerinden-aile-birlesimi-vizesi-icin-istenilen-belgeler-t18987.0

Alıntı yapılan: eymen35 - Ocak 05, 2015, 10:53:00 ÖS
cevap için cok tsk ama nasıl ve ne ile başvucagım hiç bir bilgim yok konsoloslugamı gitmemiz gerekiyor hiç birşey hazırlamadan?? cocuklarım ve eşim suan izmirde yanımdalar beraber geldik ve beraber gitmek istiyoruz

ulashb

Alıntı yapılan: fuk_18 - Kasım 08, 2011, 03:14:35 ÖÖ

3.    [  ]  Pasaport içerisinde, son medeni durum ve yeni soyad yazmalı

6.    [  ]  10 yıldan eski olmayan en az 12 ay geçerli Pasaport
Pasaportta vize basılması için VİZELER sayfalarında en az 2 boş sayfa olması gerekiyor.

7.    [  ]  2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
Almanca olarak eksikiz, okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendi elyazısı ile imzalanmış 2 adet Ikamet Müsadesi Başvuru Formu. Forma başvurunuzdan önce vize bölümünün girişinden ücretsiz veya konsoloslugun sayfasından ulaşabilirsiniz.

8.    [  ]  Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi (Formül B)
Doğum yeriniz mutlaka şehir olarak belirtilmelidir. (Nüfus Müdürlüğünden temin edilebilir)

9.    [  ]  Almanya'daki eşin Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi Tam Tekmil Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Örneği içerisinde yer alan DÜşÜNCELER bölümü eksiksiz doldurulmuş olmalıdır.
(Nüfus Müdürlüğünden temin edilebilir)

11.    [  ]  Almanya'daki eşin oturum müsadesinin  fotokopisi

15.    [  ]  AB vatandaşı kişiye yakınlık derecesini gösterir belgenin fotokopisi
Eş için : Evlilik cüzdanı, Çocuklar için : Doğum Kayıt Örneği

Arkadaşlar Benim eşim Alman vatandaşı Almanya doğumlu fakat Alman vatandaşlığını yaklaşık 5 sene önce aldı. Yukarıdaki maddeler kafamı karıştırdı; Türkiyeden tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğine gerek var mı ? Türk pasaportlarında evlilikle ilgili bir bölüm yok ? Alman vatandaşları için oturum müsaadesi oluyor mu ? gibi. Aydınlatırsanız sevinirim.

fuk_18

maddelerin neyini anlamadiniz ? esinkizden hem kendisine hemde ailesine ait nufus kayit orneklerini alacaksiniz hepsi bu ve alman kimliginin fotokopisi

Alıntı yapılan: ulashb - Nisan 20, 2015, 12:00:38 ÖS
Arkadaşlar Benim eşim Alman vatandaşı Almanya doğumlu fakat Alman vatandaşlığını yaklaşık 5 sene önce aldı. Yukarıdaki maddeler kafamı karıştırdı; Türkiyeden tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğine gerek var mı ? Türk pasaportlarında evlilikle ilgili bir bölüm yok ? Alman vatandaşları için oturum müsaadesi oluyor mu ? gibi. Aydınlatırsanız sevinirim.

phoneman

Arkadaslar

Esim ve çocuklarim alman vatandasi. Almanya ya yerlesecegiz. Onlar gitti evi tuttuk vs.

Buradan cocuk uzerinden aile birlesimi yapacagim. Fakat Idata dan randevu alacagim anda bana dendi ki Esinin davetiyesi geldimi. O davetiye gelmeden bisey yapamayiz diyorlar. Almanya daki yabancilar polisine sordugumuzda oyle sacma sey mi olur. Once onlarin gondermesi lazim demis. Bizim burdan davetiye birlesimde gitmez demis. Iki arada kaldim. Bunun dogrusu nedir. Haziran 2 ye randevu alacaktim bu yuzden iptal ettirdim.

Aile birlesiminde davetiyeye gerek varmi ya. Yoksa Idata daki bayan beni yanlis mi yonlendirdi.

Brn7

Yanlış bilgi verilmiş. Bende çocuk üzerinden aile birleşimine başvurdum. Davetiye felan yok. Bence randevunu al ve istenilen evraklarla git.

phoneman