A2 seviyesi gramer bilgileri

Başlatan meceng10, Ocak 29, 2012, 02:24:40 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

meceng10

A2 seviyesini bitirmiş birinin bilmesi gereken gramer konuları nedir yardımcı olabilcek var mı acaba,bu doğrultuda çalışıcam da

scorpion_52

slm..
bende bu konu hakkında yardım isteyecektim..
bende A2 sınavına calısıyorum ve gramer seviye bilgilerini öğrenmek istiyorum..
yardım eden arkadaşlarımıza şimdiden teşekkürler...
saygılar...

EinUndAlles

Reyya

-almancada zamanlar (prasens,perfekt,preateritum,futur1)
-almancada artikelle sıfat tamlamaları der artikeliyle örnek:(der reiche Mann-den reichen Mann-dem reichen Mann)...yani belirli artikelle sıfat tamlaması- belirsiz artikel ile sıfat tamlaması,, arkadaşlar bu konuda ben bir tablo ekledim zaten ..ALMANCA GRAMATİK BİLGİLERİM diye...
-almancada nominativ,akkusativ,dativ  (genitiv A2 de pek gerekli olmuyor B1 de daha çok görülüyor)ama bilinmeside lazım biraz da olsa..
- birde PASSİV CÜMLELER ve AKTİV CÜMLELER.
aslında bütün almanca gramatik ile ilgili konuları yüzeysel olarak görmek lazım ..şu konu diye sınırlamak olmaz ki.  :)  takıldığınız veya anlamadığınız konularda elimden geldiğince yardımcı olurum.

saskin64

Alıntı yapılan: Reyan_sch - Şubat 15, 2012, 10:43:34 ÖS
-almancada zamanlar (prasens,perfekt,preateritum,futur1)
-almancada artikelle sıfat tamlamaları der artikeliyle örnek:(der reiche Mann-den reichen Mann-dem reichen Mann)...yani belirli artikelle sıfat tamlaması- belirsiz artikel ile sıfat tamlaması,, arkadaşlar bu konuda ben bir tablo ekledim zaten ..ALMANCA GRAMATİK BİLGİLERİM diye...
-almancada nominativ,akkusativ,dativ  (genitiv A2 de pek gerekli olmuyor B1 de daha çok görülüyor)ama bilinmeside lazım biraz da olsa..
- birde PASSİV CÜMLELER ve AKTİV CÜMLELER.
aslında bütün almanca gramatik ile ilgili konuları yüzeysel olarak görmek lazım ..şu konu diye sınırlamak olmaz ki.  :)  takıldığınız veya anlamadığınız konularda elimden geldiğince yardımcı olurum.
link verirmisin arkadasim aylakciykan bi bakayim

Reyya

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=19356.msg223560#msg223560

link istemişsin yukarıdaki linkte kendi bilgilerimi ekledim. kopyalayıp linke ulaşabilirsin. almancaxın sayfasında.  :)