hören ve sprehen

Başlatan eduega, Şubat 02, 2012, 11:57:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eduega

öncelikle herkese merhaba arkadaşlar
böyle yararlı bir sitede hepinizin emeği geçtiği için teşekkür ederim .
bende a1 sınavına hazırlananlardanım benim hören konusunda ve birde themalı sorularda sorunum var.özellikle hören konusunun ince noktalarını bilen bir arkadas bana yardımcı olabilir mi?burdan çeşitli kaynaklardan sınav sorularından bol bol alıştırma yapıyorum ancak yeterli olmuyo bu konuda bilgi sahibi arkadas bana yardımcı olursa çok sevinirim
şimdiden teşekkürler ve sınava hazırlanan herkese başarılar
hakan

Bthnkdgn

a1 sinavindaki hörenleri iyi anlamaniz icin iyi bir dil bilgisi ve kulak aliskanligi gereklidirki bu türkiyede zor.

hören de yapacaginiz en iyi sey anahtar kelimeleri yakalamaktir.

S-Bahn wird um 21.00 abfahren

S-Bahn wird um 21.00 nicht Abfahren. aradaki ince noktalari yakalamaniz lazim. zaten a1 de sanirim 3 gecenekliydi sallasaniz tutar zaten cogu salliyor.

konusmada da yapicaginiz sey standart kaliplari ezberlemektir. evde kendinizi tanitma alistirmasi yapin. ich bin batuhan ich komme aus der ... blabla bla kendinizi alistirip sinavda seri konusursaniz sorun cikmaz

netalmanca

Merhaba,

kusura bakmayın ama kesinlikle katılmıyorum. Dinleme yaparken yapmanız gereken en önemli şey sorulan soruyu iyice okuyup anlamanız gerekir ve ona göre seçeneklerin içinden seçmeniz gerekir. Çünkü verilen şıkların hepsi de konuşmada geçer. Önemli olan soruyu iyice okuyup anlayıp ona göre davranmaktır. Dinlemede başarılı olmanın yolu kelime bilmekten ve bol bol dinleme yapmaktan geçer. Dikkat edin ilk önce tanıdığınız kelimeyi duyarsınız. Onun dışında yok istatistik olarak % 30' u  "b" çıkıyor o yüzden onu işaretle yok en son duyduğunu işaretle yok zaten kısa sürede zaten Almanca öğrenilmez sallayın demek çok özür dilerim çok saçma ve gerçek değildir. Ve bunu maalesef bu işin eğitmenliğini yapıyorum diyen kişilerden duyuyoruz. Bu tembelliktir ve bu işi öğrenmek isteyen kişilere haksızlıktır ve hakkına girmektir. Sadece örnek olsun diye vurgulamak isterim ki öğrencilerimin arasında sıfır Almanca bilgisiyle gelip ve sınava hazırlanıp katılanlar arasında 25 puan üzerinden 24,90 puan alanlar vardır. (İnanmayanlara da Sertifikaları gösterebilirim.) 

şunu da belirtmek isterim bu cevap kesinlikle, cevap veren  Bthndgn arkadaşımıza değildir. Kendizi sağolsun yardımcı olmaya çalışmıştır. Ben sadece bu konu açılmışken o kadar saçma şeyler duyuyoruz ki insanları yanlış yönlendirmesinler diye bir cevap vermek istedim. Saygılarımla.

eduega

teşekkürler yardımcı olmak isteyen herkese bol bol dinleme ve alıştırma yapıyorum umarım iyi bir şekilde sınava yansır,ancak hörende konuşmalarda 3 şıkkında konuşma sırasında dile gelmesi beni çok zorluyo

eduega

arkadaşlar elimde goethe start deutsch kitabı var ancak hören cd yok acaba bir arkadasımızda varsa paylaşabilir mi benimle ???ya da bulabilceğim bir yer var mı netten link filan verebilirseniz çok yardımcı olursunuz

EinUndAlles

''Netalmanca'' kesinliklee yazınızın herr kelimesi kelimesinee kaılıyorum burada aynı şeylerii bende yazıcaktım.Höreende kesinlikle soruyu anlamak soruyu yapabilmenin yarısı.Schreibende de bir çok kurs bir sürü mektup örneği verip ezberletiyo.ama ben hiç öyle yapmadım daha çook cümle kurmayı öğrendim fiil çekimlemyi öğrendimm yardımcı fiillerii öğrendim...Ve ben gerçekten sınava hazırlanırken en fazla 5 mektup yazdım sınavda schreiben bölümünden 24.90 /25 aldım..Hören içinde mp3 üme birsürü almanca diyaloglar yükledimm kursa giderken yolda geçirdiğim zamanda,evde iş yaptığım zamanda bile hep kulaklıkla dinledim.Ve bana çok yaradıı.Lesen içinde önerim sadece soru çözün size bi kitap önereyim ''Start Deutsch 1 Fit furs Goethe-Zertifikat A1'' bu kitapta birçok sınav örneği var ben hep bundan çalıştım ve puanlarım   hören->19,92/25  lesen->23,24/25 schreiben 24.90/25 sprechen-> 24.90/25  Yani toplamda 93 aldım..(inanmayan benimde sertifikamı görebilir:))

EinUndAlles

eduega bende shritte plus 1 ve 2 nin übungen bölümü cd si var.istersen sana gönderebilrim

eduega

çok sevinirim gerçekten hören bir türlü düzelmiyo denediğin şeyleride yapıyorum deutsche welle bir çok diyolog dinliyorum nedense olmuyo
şimdiden tşkler yardımın için

eduega

yardımcı olucam diyipte olmayan arkadaşlarada teşekkürler,sonuçta kimse buna mecbur değil...bu form biraz daha kapitalist olmaya başlamış artık ögretmenler bile ögrenci avında tabi bunuda doğal karşılıyoruz...neyse kendimize biraz özeleştiri yapalım....
dün sınava girdim kontrol edemediğiniz bir heycan kaplıyo istemeden de olsa,ancak sınavın yazılı kısmı başladıgında gayet normale dönüyosun yazılı kısmı normal evde alıştırma yapan arkadaslar inanın ondan pek bir farkı yok anlamadan bitiyo zaten mektup kısmında merak edenler için söyliyim almanca kursuna yazılmamız istendi zaman ve fiyat sormamız gibi resmi olan bir mektuptu elimden geleni yapmaya çalıştım ancak yinede hatalar yapmışım..öğleden sonraki sözlü sınavda ise 4 kişi sınava giriyosun iki kadın hoca vardı türk olan çok suratsızdı(bunuda özellikle belirtmek istedim) esas heycanın yaşandığı zaman bu olsa gerek bire bir bir masanın başındasın dogru bildigin şeyi bile söylerken heycanlanıyosun hani rahat olun filan diyolar ama olmuyo yani ya da bizim ki çok gergin geçti hiç gülme filanda olmadı thema krankenhaus ve banka çıktı zorlandık ama yapmaya çalıştık işte umarım hayırlısı olur artık şimdi sonuçları beklicez sınava hazırlanan arkadaslar sormak istediği varsa taze taze cevap verebilirim :)
başarılar

jett

slm arkadaşlar  ..bana  red geldi  daha  sonra itiraz  et  dediler.itirazımı  kendim yaptım şimdi diyorlar hanımın  almanya berlin mahkemesine başvursun  ...bu konuda bilgisi olan varsa  lütfen yardım etsinler  teşekurler  ama.bu arada benim eşim alman

eduega

sonucum bugun geldi arkadaslar 78 almışım,mutluyum bütün hazırlanan arkadaslara Allah sabır versin emekleriniz karşılıksız kalmıyo iyi çalışmalar