16 gün oldu hala istanbul başkonsolosluğu postaya vermemiş evraklarımı normalmi?

Başlatan halil123, Şubat 22, 2012, 07:33:22 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil123

tam 16 gün oldu ups kargoyu aradım. bana konsolosluğun evrakları kargoya daha teslim etmediğini öğrendim bu normalmidir ? beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...

fuk_18

yanlis bilinenlerdne biride bu ups kargo senin evraklarinin almanya gidip gitmedigini kontrol etmiyor hersey bittikden sonra vizen pasaportuna yapismis yada red olarak sana gonderilmeye yariyor ups. yani almanya ile ilgisi yok konsoloslukdan sana gelirken nerde oldugna bakmaya yariyor takip numarasida 16 gun normal sure 2 hafda daha bekleye bilirsin

halil123

Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 22, 2012, 07:51:54 ÖS
yanlis bilinenlerdne biride bu ups kargo senin evraklarinin almanya gidip gitmedigini kontrol etmiyor hersey bittikden sonra vizen pasaportuna yapismis yada red olarak sana gonderilmeye yariyor ups. yani almanya ile ilgisi yok konsoloslukdan sana gelirken nerde oldugna bakmaya yariyor takip numarasida 16 gun normal sure 2 hafda daha bekleye bilirsin

zaten ups benim evraklarımın hala istanbuldan çıkmadığını söyledi yani 16 gün önce başvurumu yaptım ve istanbul başkonsolosluğu evraklarımı upsye almanyaya götürmeleri için vermemiş problem burada

fuk_18

ya arkadasim sen yazdigimi okumuyromusun yada uzun diye okumayip inadinami yaziyorsun sana diyorum kii ups nin almanyaya evrak goturdugu falan yok ups konsoloslukdan evine sadece pasaportunu getiriyor baska bir islem yapmiyor almanyaya evraklar posta ile gidiyor ups nin ilgisi yok bunu sne takip edemezsin esine sor yabancilar dairesine gitsin kagitlari geldimi diye arastirsin sorustursun ancak o sekilde ogrenirsin kagitlarin gidip gitmedigini

Alıntı yapılan: halil123 - Şubat 22, 2012, 07:56:27 ÖS
zaten ups benim evraklarımın hala istanbuldan çıkmadığını söyledi yani 16 gün önce başvurumu yaptım ve istanbul başkonsolosluğu evraklarımı upsye almanyaya götürmeleri için vermemiş problem burada

esquire

Ufuk kardesinde dedigi gibi sen konsoloslugun evraklari ne zaman almanyaya gonderdigini bilemezsin.ancak esine mektup geldiginde haberiniz olur.ama cok merak ediyosan esin yabancilar subesine telefon acsin sorsun evraklarin gelip gelmedigini.kaldi ki 16 alti gunde strese girmek icin erken sayilir.evraklarin oraya ulasmasi 15-20 gun surebilir.tabi bu yogunluga bakar.ama bu sure uzarsa esin telefonla durumu takip etsin.bazen evraklar oraya ulasmasina ragmen.ordaki memurlarin gozunden kacabiliyo.artik bu bilinclimi yapiyolar yoksa hatayla mi oluyor orasi muamma.
Sen elindeki barkod numarasi ile ancak konsoloslugun pasaportunu gonderdigi tarihten itabarenki sureci takip edebilirsin.
InsAllah tez vakitte cikar vizen.Allah yardimcin olsun.