B1 sinavini kazanamadim oturumumu uzatmam gerek yardim lutfen

Başlatan saskin64, Mart 05, 2012, 11:26:31 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saskin64

merhaba arkadaslar bugun b1 sinavini sadece sprechen bolumunden a2 aldigim icin kaybettim.24 martta vizemin suresi bitiyo calismiyorum is ariyorum ama bulamadim.basina boyle bi durum gelen varsa yazarsa sevinirim.simdiden tesekkurler

Baybars

Alıntı yapılan: saskin64 - Mart 05, 2012, 11:26:31 ÖS
merhaba arkadaslar bugun b1 sinavini sadece sprechen bolumunden a2 aldigim icin kaybettim.24 martta vizemin suresi bitiyo calismiyorum is ariyorum ama bulamadim.basina boyle bi durum gelen varsa yazarsa sevinirim.simdiden tesekkurler

mrb,

Ayni soruyu biri avukata sormus, bu da avukatin cevabi :

Legt ein Ausländer den Abschlusstest nicht erfolgreich ab, weist ihn die zuständige Ausländerbehörde vor der Verlängerung seiner Aufenthaltserlaubnis auf die möglichen Auswirkungen seines Handelnshin.

Ein Nichtbestehen könnte somit (hier entscheidend) Einfluss auf die Verlängerung der Aufenthaltserlaubnis haben.
Kursabschnitte können aber auf eigene Kosten wiederholt werden. (§ 14 Abs. 3 IntV) Eine nochmalige kostenlose Teilnahme am Aufbausprachkurs ist möglich, wenn der Sprachtest trotz ordnungsgemäßer Kursteilnahme nicht erfolgreich abgelegt wurde.

Es besteht die Möglichkeit zur Beantragung weiterer 300 UST im Aufbausprachkurs.

Kisacasi kursu devamsizlik yapmadan ziyaret ettiysen. Tekrar 300 saatlik bir kurs yapmak icin basvuruda bulunabilirsin.. Yabancilar dairesi bunu yapar, tabi kurs basariyla bitene kadarda, gecici sürelerle oturumu uzatmak isteyebilir, bunun yaninda cok ileri giderse, eger sosyal yardim aliyorsaniz, sosyal yardimin azaltilmasini ve kurs ücretinin senin tarafindan ödenmesini saglayabilir..  Genel anlamda yapabilecekleri sadece bu kadar..

Yani 300 saatlik kurs daha yapmak istiyorum diyeceksin, tekrar kursa gideceksin hepsi bu..

saskin64

cok tesekkur ederim cevabin icin arkadasim.yani durum 300 saat tekrar kursa gitmek.sosyal yardim falan almioz Allah a sukur kurs a giderken de hic  devamsizlik yapmadim.ama bi turlu anlayamadim...

EL-TURCO

eger kafandaki soru oturumu uzatmazlar-sinir disi edilirim korkusu varsa kafandan sil.bir girdikten sonra kimse kolay kolay atamaz.!kisa süreli oturumlar verirler hepsi bu.1 yil-6 ay -3  ay gibi rahat ol.yeniden kursa git, aushilfe isler bulabilirsin,nerede oturuyorsun yaz belki faydamiz olur!kim bilir...

saskin64

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Mart 06, 2012, 04:54:37 ÖS
eger kafandaki soru oturumu uzatmazlar-sinir disi edilirim korkusu varsa kafandan sil.bir girdikten sonra kimse kolay kolay atamaz.!kisa süreli oturumlar verirler hepsi bu.1 yil-6 ay -3  ay gibi rahat ol.yeniden kursa git, aushilfe isler bulabilirsin,nerede oturuyorsun yaz belki faydamiz olur!kim bilir...

Tesekkur ederim kardesim dun gittim yabancilar polisine ama yanliz gittim.istenilen kagitlari goturdum esimin 3 aylik maas bodrosunu kendimde 400€ a kadar calisiom onun 3 aylik kagidini ve evimizin kira sozlesmesini goturdum kursdan aldigim a2 belgesini goturmedim hicbiseyde demedi 2 yillik oturum verdiler esimin alman yada turk oldugunu sordu turk dedim goz rengimi boyumu sordu o kadar hakketen de korkulacak bisey yokmus ben karlsruhenin bruchsal sehrinde oturuom yakinmisin buraya?

EL-TURCO

2 yillik vermelrinin sebebi acaba pasaport süren iki yil kaldigi icinmiydi?pasaport süren nne?
yok sana yakin sayilmam ama uzakta degilim.ca 100 km.sehri istememin sebebi belki isciye ihtiyaci olan biri cikar sitede yardimci olur diye.neyin ne oldugu bilinmez.kolay gelsin hayirli olsun.

saskin64

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Mart 09, 2012, 03:30:27 ÖS
2 yillik vermelrinin sebebi acaba pasaport süren iki yil kaldigi icinmiydi?pasaport süren nne?
yok sana yakin sayilmam ama uzakta degilim.ca 100 km.sehri istememin sebebi belki isciye ihtiyaci olan biri cikar sitede yardimci olur diye.neyin ne oldugu bilinmez.kolay gelsin hayirli olsun.
Anladim kardes saol...pasaportum 10 yillikti 9 yili kaldi 5 yilini doldurana kadar boyle olur demisler esime...