A1 sertifikası ve vize başvurusu yardım lütfen

Başlatan aaysegul, Mayıs 30, 2012, 03:27:26 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

netalmanca

merhaba,

o sizin şansınıza galiba. Birçok öğrencimin geri geldi.

aaysegul

merhaba arkadaşlar
bugün Ankara Alman Büyükelçiliğinden başvurumu yaptım.şimdiye kadar herşey sorunsuz bakalım.Bu arada sertifikamı geri verdiler:)

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: aaysegul - Haziran 04, 2012, 11:05:04 ÖS
merhaba arkadaşlar
bugün Ankara Alman Büyükelçiliğinden başvurumu yaptım.şimdiye kadar herşey sorunsuz bakalım.Bu arada sertifikamı geri verdiler:)
Geçmiş olsun umarım bir an önce vizen çıkar artık yapacak tek şey var bizim gibi beklemek :) Allah sabır versin

sanalprensi

arkadaşlar size bir sorum olacak vize basvurusu için sertifika şartmı  perşembe günü randevum var isterlermii

netalmanca

aile birleşimi için başvuruyorsanız kesinlikle şart, isterler.

Bayern01

Alıntı yapılan: sanalprensi - Haziran 12, 2012, 07:17:07 ÖS
arkadaşlar size bir sorum olacak vize basvurusu için sertifika şartmı  perşembe günü randevum var isterlermii

Eger yeterli kadar almancaniz var yada üniversite mezunu iseniz sertifika almaniza gerek yoktur......Yalniz almanca bilginizin anlasabilir ve a1 duzeyinde oldugunu varsayarsak orda mulakata tabi tutulursunuz.........

fuk_18

yaniltici bilgí vermeyin binkere soyledik yok universite mezunu muaf yok yeterli almanca varsa kabul ediliyor falan hepsi istisna genel kural uygulanir herkeze

Alıntı yapılan: Bayern01 - Haziran 12, 2012, 09:21:52 ÖS
Eger yeterli kadar almancaniz var yada üniversite mezunu iseniz sertifika almaniza gerek yoktur......Yalniz almanca bilginizin anlasabilir ve a1 duzeyinde oldugunu varsayarsak orda mulakata tabi tutulursunuz.........

adaizmir

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 12, 2012, 09:47:48 ÖS
yaniltici bilgí vermeyin binkere soyledik yok universite mezunu muaf yok yeterli almanca varsa kabul ediliyor falan hepsi istisna genel kural uygulanir herkeze

Alıntı yapılan: Bayern01 - Haziran 12, 2012, 09:21:52 ÖS

sagır duymaz uydururmus ,unıversıte mezunu olmak kafiydi de madem neden konsolosluk unıv.mezunu olan vatandaslarımızdan goethe ye gıtmesını şart kosuyor !!!

EL-TURCO

Alıntı yapılan: adaizmir - Haziran 23, 2012, 10:24:11 ÖS
sagır duymaz uydururmus ,unıversıte mezunu olmak kafiydi de madem neden konsolosluk unıv.mezunu olan vatandaslarımızdan goethe ye gıtmesını şart kosuyor !!!

üni mezunu icin sart olup olmadigina birsey demiyorum cünkü bilmiyorum-ki ben mezun oldugum halde-
ama ben sertika falan almadim gitmedim kimsede benden istemedi. en canli kanli örnegiyim.almanca bilgini kanitla al vizeni.

adaizmir

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Haziran 24, 2012, 10:35:53 ÖÖ
üni mezunu icin sart olup olmadigina birsey demiyorum cünkü bilmiyorum-ki ben mezun oldugum halde-
ama ben sertika falan almadim gitmedim kimsede benden istemedi. en canli kanli örnegiyim.almanca bilgini kanitla al vizeni.

almanca bılgısı olana ok ama arkadas unıv mezunu olanlardan ıstenılmıyor demıste bende ona ıstınaden dıyorum

Bayern01

Alıntı yapılan: adaizmir - Haziran 24, 2012, 11:22:33 ÖÖ
almanca bılgısı olana ok ama arkadas unıv mezunu olanlardan ıstenılmıyor demıste bende ona ıstınaden dıyorum

Yazildigini iyi okursaniz anliyacaksiniz  zaten, ben üni mezunuyum ama bölümüm ingilizce oldugu icin aile birlesiminde memur bana avukatisiniz almanca biliyormusnuz dedi  alman lisesinde okudugum icin almancam vardi zaten evet dedim ama sertifika vermedim bana ingilizce ile ilgili soru sordu geyet keyifli sohbet ettik tesekkur etti gidebilirsiniz dedi hepsi bu.....

adaizmir

Alıntı yapılan: Bayern01 - Haziran 24, 2012, 05:41:20 ÖS
Yazildigini iyi okursaniz anliyacaksiniz  zaten, ben üni mezunuyum ama bölümüm ingilizce oldugu icin aile birlesiminde memur bana avukatisiniz almanca biliyormusnuz dedi  alman lisesinde okudugum icin almancam vardi zaten evet dedim ama sertifika vermedim bana ingilizce ile ilgili soru sordu geyet keyifli sohbet ettik tesekkur etti gidebilirsiniz dedi hepsi bu.....

tamam işte Alman lisesinde okumuşsun seni kayırmış daha ne hayırlı olsun

crazyxxl

Bu vize olaylarında karşıdaki memurda bitiyor iş, almanyada yaşayanlar yada oraları görmüş olanlar bilir 30-40 yıldır orda yaşayıp almanca tek kelime konusamayan kendi kurdukları dünyada yaşayan insanlar var almanlar bunları istemiyor okumuş kültürlü dış görünümüne önem veren insanları istiyolar bencede haklılar.

Bayern01

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 12, 2012, 09:47:48 ÖS

Arkadas binkere söylemen yada milyon kere söylemen senin dogru söyledinigi teskil etmez arastirmadan son derece bos bilgilerle sitede ahkam kesiyorsun  sertifikanin herkese ayni kural uygulanmaz

İstisnalar  : Vize başvurusunda, başvuru sahibinin istenen Almanca bilgisine açık bir şekilde sahip
olduğu anlaşılırsa, bunun ayrıca belgelenmesine gerek yoktur.
Ayrıca söz konusu dil sertifikasının ibrazı aşağıdaki durumlarda da gerekmemektedir:
- Kişinin fiziksel veya zihinsel engelli olması durumunda (belgelenmeli)
- Üstün vasıflı kişilerin, araştırmacıların, şirket kuran kişilerin, iltica hakkı almış kişilerin ve
Cenevre Mülteciler Sözleşmesine göre kabul edilmiş göçmenlerin eşleri (Türkiye'den
ayrılmadan önce evlenmiş olanlar için geçerli).
- Entegrasyon ihtiyacının çok gerekli olmadığı durumlarda

BU yazi kosolosluktan alinmistir giriniz bakiniz eger sen bunu anlayamiyorsan burda bos bos ahkam kesiyorsan yok bin kere soyledim yok onbindefa söylemenin önemi yok demek attiginiz yaklasik onbin iletinizin dogrulugundan insanlar süphe ile bakacaktir dikkatinize......

Bayern01

Alıntı yapılan: crazyxxl - Haziran 24, 2012, 05:55:52 ÖS
Bu vize olaylarında karşıdaki memurda bitiyor iş, Almanya'da yaşayanlar yada oraları görmüş olanlar bilir 30-40 yıldır orda yaşayıp almanca tek kelime konusamayan kendi kurdukları dünyada yaşayan insanlar var almanlar bunları istemiyor okumuş kültürlü dış görünümüne önem veren insanları istiyolar bencede haklılar.

Kesinlile katiliyorum entegrasyon denen olay bu bir ülkede yasayip dilini,kültürünü,sistemini bilmemek ironik bir durumdur...Insanlar burda kültüre entegre olarak güncel ve sosyal hayatlarini iyi ve akici bir sekilde sürdürmektedirler......

fuk_18

yaw daha yazdiginin en oldgunu unutuyorsun bizim tartistigimiz konu universite mezunu insandan belge istenmiyor demen yazdiklarinin geri kalanina birsey dedimmi benim sana katilmadigim tek taraf uni mezunlari muaf konusu onda katilmiyorum

Alıntı yapılan: Bayern01 - Haziran 24, 2012, 06:06:27 ÖS
Kesinlile katiliyorum entegrasyon denen olay bu bir ülkede yasayip dilini,kültürünü,sistemini bilmemek ironik bir durumdur...Insanlar burda kültüre entegre olarak güncel ve sosyal hayatlarini iyi ve akici bir sekilde sürdürmektedirler......

adaizmir

Alıntı yapılan: fuk_18 - Haziran 24, 2012, 07:45:05 ÖS
yaw daha yazdiginin en oldgunu unutuyorsun bizim tartistigimiz konu universite mezunu insandan belge istenmiyor demen yazdiklarinin geri kalanina birsey dedimmi benim sana katilmadigim tek taraf uni mezunlari muaf konusu onda katilmiyorum

bayern bu cümleyi sen mi kurdun ?
Eger yeterli kadar almancaniz var (   yada üniversite mezunu iseniz )   sertifika almaniza gerek yoktur

yada unıv mezunu iseniz dediğin icin laf lafı acıyor,yanı bızde bı cumleye cok takıldık belkıde üstüne çok gelıyoruz :) bı dondurma ısmarlarsın bıze affederız canım ne var bunda dimi ufuk:))