Çocuk üzerinden aile birleşimi başvurum ve gelişmeler

Başlatan pesipembe, Haziran 01, 2012, 12:53:56 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pesipembe

Alıntı yapılan: Bis Zum Ende - Haziran 23, 2012, 06:35:13 ÖS
Cok tşk ederim Ailenin yanına çocuklarının yanına gitmeni bilmek ayrı bir mutluluk veriyor bana. Allah bundan snraki hayatında sana ve Ailene sağlık ve huzur versin. Yolun açık olsun ayrıca bana sigara borcun var unutma.  yuppi:)

Sigarayı artık Münih'e gönderirim :D Buradan yazışmaya devam ederiz borcumu öderim inşAllah  :D

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: pesipembe - Haziran 23, 2012, 07:13:50 ÖS
Sigarayı artık Münih'e gönderirim :D Buradan yazışmaya devam ederiz borcumu öderim inşAllah  :D
Dünya çok küçük bi bakarsın yine karşılaşırız abicim. :)

pesipembe

Doğru söylüyorsun belli mi olur karşılaşabiliriz.Buradan takip edeceğim inşAllah bu hafta içinde sende gelirsin.

Alles_für_ediz

pesipembe iletilerini dikkatle okudum yazımın anlatım çok sade ve anlaşılır olmuş ve benzer durumda olduğumuz içinde bana yol gösterici oldu teşekkür ediyorum aslında sormak istediğim bir kaç şey var türkiyede evli olarak ne kadar süre yaşadınız? giriş çıkış belgesini hangi sebeple istiyorlar? orada ev kurmak için hangi yolu izlediniz eşin aile birleşimine başvurmadan önce birkaç ay çalıştımı öyle birşey istedilermi? cevap için şimdiden teşekkürler.

fuk_18

giris cikis belgesini sansa istiyorlar hani süpeden degil ve durumunu anlat aciklayalim burdan

Alıntı yapılan: Alles_für_ediz - Haziran 27, 2012, 10:37:21 ÖS
pesipembe iletilerini dikkatle okudum yazımın anlatım çok sade ve anlaşılır olmuş ve benzer durumda olduğumuz içinde bana yol gösterici oldu teşekkür ediyorum aslında sormak istediğim bir kaç şey var Türkiyede evli olarak ne kadar süre yaşadınız? giriş çıkış belgesini hangi sebeple istiyorlar? orada ev kurmak için hangi yolu izlediniz eşin aile birleşimine başvurmadan önce birkaç ay çalıştımı öyle birşey istedilermi? cevap için şimdiden teşekkürler.

quarizma_ist

selam arkadaslar benimde bir sorum olucak tecrubesi olan arkadaslardan yardım beklıyorum....!
EşİMİN ORDA SÜRESİZ OTURUM İZNİ VAR YANLIZ EşİM VE BEN TÜRK VATANDASIYIZ EşİM HER 6 AYDA BİR DÜZENLİ GİRİş ÇIKIS YAPIYOR BENİM BEBEĞİM  ALMANYADA DÜNYAYA GELDI  VE DOĞAL OLARAK ÇİFTE VATANDASTIR BEBEĞİMİN ÜZERİNDEN AİLE BİRLEşİMİ YAPICAM BAZI BİLGİLER EDİNMEM LAZIM MADDE MADDE SORULARIMI YAZIYORUM YARDIMCI OLACAK ARKADASLARA şİMDİDEN TSKLER...!

1:Eşim Ve oğlumun Almanyada ikameti bulunmakta benden ikametgah istediler benim eşimin ve oğlumun aynı zamanda burdada ikametgahı bulunmakta yane her iki yerde var saten nufus müdürlüğünün verdiği nufus kayıt örneği ve ikametgah belgesınde burdada ikamet ettikleri gösteriliyor bu sorun yaratır mı ve almanyadakı mı burdakı ikametgah mı lazım onu anlamıs değilim

2:Eşim hiçbir yerden yardım almıyor suan calısmıyor bebekten dolayı buda bizde bir artı mıdır yoksa illaki yardım alması mı lazım

3:bebeğimle eşim almanyada kayınpederin evinde oturuyor yane orda ikamet ediliyor gösteriliyor ev tutması gerekıyor mu

4:babalık yakınlık derecesini gösteren belge istiyorlar uluslar arası doğum kayıt örneği(Formull A) göstermem yeterli midir

5:almanyadan bana eşim hangi belgeleri göndermesi lazım konsolosluga vermem için

6:bebeğimin alman pasaportu bulunmakta ve 1 sefer turistlik vize talebımde red almıstım bu önümde bir engelmidir

7:kayınpederim kendı ailesinin ikametgah belgesini ve nufus kayıt örneğini göndermek zorundamıdır

YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM :embarassed: :embarassed:

tcALTINBAS

Diger sorularin cevabini cok net bilmesemde en önemli konuya değinmek isterim..eşinin sakın seninle tc de yaaşamak düşüncesiyle geldigini demeyin yoksa cok sorun cikar.cocugun almanvatandasligini bile alirlar.eşinin sadece tatil amaclı yanına geldigini ama orda yasamaya dair kesinlkle gitmedigini dersiniz.ve yardïm almaması elbetde bir artı,yalnız alsada sorun cikmaz.bende yardim aliyorum cocugum var esimin vize cevabini bekliyoruz.turist vize reddine gelince...sorun cikmaz.turis vizesindeki şartlar cok ayrı,bu cocuk üzerinden oldugu icin hem yasal olarak hakkimiz hemde cocuk üzerinden olunca daha hassaslar ve en kolay yol bu zaten.hem formul a yeterli.hatda evraklar arasinda en dikkat edip ilk istedikleri evrak.benim almanyadan esime yolladigim,formul a di sonra bebegin pasaportunun renkli fotokopisi..bunu evraklarda demeselerde istiyorlar,belki ayri yeten fazladan evraklar isterler diye benim ikametgahimi pasaport resmimi dogum kayit örnegini de yolladim ama bunlardan hic birini istememisler.siz yinede bunlari götürün,eksik evrak diyip yollayamasinlar.kayinpederiniz konusuna gelince bunu randevu alirkenki memura sorun o size cevap verir bu konuda.ayrica evraklarda demedikleri ama istedikleri bir evrak daha var,hani bebeginiz alman vatandasi olacaginda esinize mektuo gitmisti ,,cocugun artik alman haklarina sahip olduguna dair..onuda götürün.bukadar:)diger sorulari memura sorun o konuda en net cevap o verir.umarim yardimci olabilmisimdir kardesim.insAllah kavusursunuz biranönce

quarizma_ist

Alıntı yapılan: tcALTINBAS - Ekim 13, 2012, 10:28:17 ÖÖ
Diger sorularin cevabini cok net bilmesemde en önemli konuya değinmek isterim..eşinin sakın seninle tc de yaaşamak düşüncesiyle geldigini demeyin yoksa cok sorun cikar.cocugun almanvatandasligini bile alirlar.eşinin sadece tatil amaclı yanına geldigini ama orda yasamaya dair kesinlkle gitmedigini dersiniz.ve yardïm almaması elbetde bir artı,yalnız alsada sorun cikmaz.bende yardim aliyorum cocugum var esimin vize cevabini bekliyoruz.turist vize reddine gelince...sorun cikmaz.turis vizesindeki şartlar cok ayrı,bu cocuk üzerinden oldugu icin hem yasal olarak hakkimiz hemde cocuk üzerinden olunca daha hassaslar ve en kolay yol bu zaten.hem formul a yeterli.hatda evraklar arasinda en dikkat edip ilk istedikleri evrak.benim Almanya'dan esime yolladigim,formul a di sonra bebegin pasaportunun renkli fotokopisi..bunu evraklarda demeselerde istiyorlar,belki ayri yeten fazladan evraklar isterler diye benim ikametgahimi pasaport resmimi dogum kayit örnegini de yolladim ama bunlardan hic birini istememisler.siz yinede bunlari götürün,eksik evrak diyip yollayamasinlar.kayinpederiniz konusuna gelince bunu randevu alirkenki memura sorun o size cevap verir bu konuda.ayrica evraklarda demedikleri ama istedikleri bir evrak daha var,hani bebeginiz alman vatandasi olacaginda esinize mektuo gitmisti ,,cocugun artik alman haklarina sahip olduguna dair..onuda götürün.bukadar:)diger sorulari memura sorun o konuda en net cevap o verir.umarim yardimci olabilmisimdir kardesim.insAllah kavusursunuz biranönce

kardesım cok tsk ederim aydınlattıgın için saten cocugun 90 gün türkiyede durma hakkı bulunuyor alman vatandası oldugundan dolayı bunu konsolosluga sormustum onları gonderıcem o zaman netice cevabı gelınceye kadar esimın orda durması lazım dımı doğum kayıt örneği hastaneden alınan kayıt örneğimi formul A mı anlamadım saten sölicem eşim yerlesım amacı ile gelmıyordu neden kaydı burda gorunuyor derseler bile dicem burdakı hastaneler ve sağlık ocakları ev adresını gostermem gerektıgını sölemişlerdi bende tedavi etmeleri için mecburen aldıgımı sölesem iyi olur herhalde

tcALTINBAS

Aynem kardes,eger sorarlarsa cok iyi cevap.orda hastaneye bi kac kez gitdigi icin.formul a nin alinis yeri eyalete göre degisiyor.ben hessen frankfurtdayim mesela,ve standesamtdan aldim,cocugu kayit etdirdigim yerden.eger farkli eyaletde kaliyorsaniz esiniz oranin bürgetamt ini arasin sorsun nerden alacagini.hastaneden alinan dogum kayit örnegi degil o sadece cocugun alman mi yoksa türk haklari mi diye doldurulan kagit.formul a ise üstünde formul a yazar ve kenarinda international (uluslararasi)yazar

quarizma_ist

Alıntı yapılan: tcALTINBAS - Ekim 13, 2012, 09:32:40 ÖS
Aynem kardes,eger sorarlarsa cok iyi cevap.orda hastaneye bi kac kez gitdigi icin.formul a nin alinis yeri eyalete göre degisiyor.ben hessen frankfurtdayim mesela,ve standesamtdan aldim,cocugu kayit etdirdigim yerden.eger farkli eyaletde kaliyorsaniz esiniz oranin bürgetamt ini arasin sorsun nerden alacagini.hastaneden alinan dogum kayit örnegi degil o sadece cocugun alman mi yoksa türk haklari mi diye doldurulan kagit.formul a ise üstünde formul a yazar ve kenarinda international (uluslararasi)yazar

bende kölne gitmeyi düşünüyorum eşim doğum kayıt örneğini alırım ordan kolay dedı zannetmıyorum ki sormazlar çünkü kımlık çıkınca otomatıkmen benım üzerime kayıt oluyorlar türk kimliği yane türkiyeden babasının ikametınde görünmesi normal diye dusunuyorum cunku mesela doğumdan sonra ben kayıt etmeden cocugumu ssk dan yararlanıyordu ordakı görevliler dedi otomatikmen kaydedılıyor sonucta babasısın ve senın üzerinden yararlanabilir sonucta kimliği çıkınca otomatikman türkiyedeki ikamet olarak benim evim gözükür ne kadar doğru bılıyorum bilemem:D:D

tcALTINBAS

Isterler:)formul a ilk memurun aldigi evrak.sonucta evrak ellerinde olmali ve formul a cocuk uzerinden olunca en önemlisi.siz istemedikleri evraklari bile götürün.esimden orda birden eksik evrak istediler oda nufus dairesinden benim ve esimin nufus kayit ornegi oldu.memur randevuyu istesem iptal ederim ama bi saate getirirsen etmem demis.oda hemen cikartmis.mümkünse her evragi götürün.milleti eksik evrak diyip masus oyalayip zorlastiriyorlar.

quarizma_ist

Alıntı yapılan: tcALTINBAS - Ekim 13, 2012, 10:13:26 ÖS
Isterler:)formul a ilk memurun aldigi evrak.sonucta evrak ellerinde olmali ve formul a cocuk uzerinden olunca en önemlisi.siz istemedikleri evraklari bile götürün.esimden orda birden eksik evrak istediler oda nufus dairesinden benim ve esimin nufus kayit ornegi oldu.memur randevuyu istesem iptal ederim ama bi saate getirirsen etmem demis.oda hemen cikartmis.mümkünse her evragi götürün.milleti eksik evrak diyip masus oyalayip zorlastiriyorlar.

kardesım ilgin için tskler bende her ihtimale karsı cocugumun burdakı ikametgah belgesını alim bide almanyadakı ikametgah belgesını alim önce almanyadakı ikametgah belgesını sunayım eğer burdakınıde isterse öyle veririm konsolosluga saklıcam burdakı ikametgah belgesını almanyadakını vericem saten eşime ikametgah belgeleri formul a ve diğer belgelerin orjinalini vericem bütün evrakların.İNş sorun cıkmaz 

tcALTINBAS

InsAllah kardesim...bende esimin vizesinin cikmasini bekliyorum..bir ay oldu.:((bu beklemek insani cok yıpratıyor.Allah hepimize sabır versin :laugh :embarassed: :embarassed: :embarassed:

quarizma_ist

Alıntı yapılan: tcALTINBAS - Ekim 14, 2012, 08:49:02 ÖÖ
InsAllah kardesim...bende esimin vizesinin cikmasini bekliyorum..bir ay oldu.:((bu beklemek insani cok yıpratıyor.Allah hepimize sabır versin :laugh :embarassed: :embarassed: :embarassed:

yha ınsan cıkıcagını bılse yıne kendını ona gore ayarlar sımdı kımse ne cevap gelcek bılmıo onun terredutu de var ondan ınsana sıkıcı gelıo inş bekleyenlerın hepsi istediği gibi ailesinin yanında olur ama tahmın edıyorum senın vizende sorun cıkmaz;);)bu arada tam tekmıl nufus kayıt örneginı apostil istedi mi yada baska bır belgede inş sorunsuz ailene kavusursun kardesim ;) ;)

tcALTINBAS

Yok kardesim hic bir belgede apostil istenmedi.bizden istedikleri evraklar şunlardi;dogum kayit örnegi formulA,cocugun almanyada bana gelen yabancilar dairesinden cocugun alman haklarina artik sahip oldugunun belgesi,benim ve esimin tam tekmilli nufus kayit ornegi(cocukda gerek yokdu cunku de ye kayitli degil,cocugun ve benim pasaportumun renkli fotokopisi ve pasaport numarasi ordan pc den gecmise bakiyorlar p.nosuyla,ve sonradan arayip birde benim emniyetden giriş cıkış belgemi istediler.bukadar.sonrada barkodu verip netden takip et demisler.artik mektup gelirmi bana yoksa vizeyi mektup gelmeden verirlermi bilmiyorum ama gelismeleri yazacagim.

quarizma_ist

tcALTINBAS kardesım var mı vizende bir gelisme inş iyi gelısmeler vardır...!

karayazi

quarizma_ist kardeşim başta Allah yardımcın ve yardımcımız olsun. sanırım ikametkahla ilgili çelişkide kalmışsın ben 25.07.2012 tarihinde istanbul konsolosluğundan başvurdum cocuk üzerinden kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum. öncelikle eşiniz doğum belgesini aldıktan sonra ya hastahane bildiriyor yada eşiniz y.polisinden cocuğunuzu ikamet ettiği yere kaydettiriyor tam hatırlıyamadım bu olayı ama eşinizin ikamet ettiği eve cocuğunuz kayıtlı oluyor.  ikamet belgesi olarak bir tane belge veriyorlar o belgede hem eşiniz hemde cocuğunuzun ikametini gösteriyor. yani ikiside bir belgede türkiyedeki gibi ayrı ayrı verilmiyor. o belgenin fotokopisi sana lazım. şimdi sıra geldi cocuğun türk kimliğini çıkarmaya eşinden doğum belgesi alman gerekiyor uluslar arası olması gerekiyor o uluslar arası doğum belgesinde 7 dile çevrilmiş halde eşinize veriyorlar onuda eşinizin ( aslını ) size yollaması durumunda herhangi bir nufus mudurluğuna gidip uluslar arası doğum belgesini sunarak cocuğunuzun kimliğini 5 dk içinde size veriyorlar tabiki bu arada cocuğunuz sizin üzerinize kayıtlı olmuş oluyor ( toplu nufus kayıt örneğinde ) cocuğunuzun sizin cocuğunuz olduğunu o belgede gösteriyor zaten. eğer istanbuldan vize başvurusu yapacaksanız sizden tercumesini istiyorlar bu alacağınız nufus kayıt örneği vukatlı nufus kayıt örneği bunları tercume etmeniz lazım çünki istanbul almanya konsolosluğu istiyor. sizden türkiyedeki ikamet belgesini istemezler Almanyadaki ikamet belgesi size lazım.