Almanyada alınan sosyal pedog meslek yüksek okulu mezunu diploması?

Başlatan CiyaEzIM, Haziran 12, 2012, 02:30:28 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CiyaEzIM

Arkadaşlar eşim Almanyada alınan sosyal pedog meslek yüksek okulu mezunu diploması var.
Türkiyede işe yarıyor mu?
Denkliği varmı? Alan varmı?

Nasıl bir yol izlediler anlatabilirlermi acaba?

Kendisi yada akrabası almış varsa yardımcı olabilirmi?

fuk_18

tabiki ise yariyor almanyada yada AB de bir ulkeden alinan her diploma dunyanin her yerinden gecerlidir turkiyede donerseniz esinin diplomasini osym den denklik ettirceksiniz o kadar osym nin sitesinde var genel ayrintili aciklama

CiyaEzIM

Tamamda, zaten türkiyede yaşıyoruz. Fakat denklik yeri bulamadık.
Tam olarak bölüm hangisi.

fuk_18

ösym nin sitesinde okumustum cok ayrintili anlatmislar en yakin ösym bürosuna gidip sorsaniz ble size bilgi verceklerdir.buna gorede esinizin meslegi turkiyede hangi bölüme denkse o bölümün diplomasini alabilir hatta bazi is yerleri turkce tercumesini bile kabul ediyor alman diplomanin

ckokler

Merhaba,

Esimde sizin esiniz gibi sosyal pedagog, zamaninda TR'de yasarken biz de ne yapabilir diye biraz arastirmistik. Kendi deneyimlerimizi paylasmak isterim:

• Herseyden önce, Türkiye de direk olarak, sizin de dediginiz gibi, sosyal pedagoji'ye denk gelen bir 4 yillik üniversite bölümü bulunmamaktadir. Esim universiteden mezun olduktan sonra BA(bachelor of Arts) diplomasi aldi, ancak TR'de konu ile ilgili olan denklikler yüksek okul denkligi. Pedagoji bölümleri var ancak sosyal pedagoglarin, ancak nitelik olarak bu iki bölüm keskin farkliliklar gösteriyor.
  • Mesleki olarakda, genel olarak iki secenek bulunuyor. Birincisi odak noktasi "cocuk" olan STK'lar. ACEV, egitim gönülülüleri vb. Digeri ise daha cocuk yuvalari. Özellikle Istanbul Izmir gibi sehirler de Almanca egitim veren yuvalar bulunmakta ve buralarin maas durumlarida tatmin edici olabiliyor.

Size simdiden kolay gelsin ama bu meslek her ne kadar kisisel olarak yüksek tatmin saglasada, hic bir zaman is bulmak kolay olmuyor. Ve bulduklari zamanda özellikle Almanya'da tam-zamanli is bulamiyorlar. Esim 5 ay'in ardindan tasindigimiz yeni sehirde is buldu ancak sadece 20 saat ve 1,5 yil. Sonra tekrar aramaca.

Bol sans