çok önemli bir soru

Başlatan thememo, Haziran 24, 2012, 07:46:51 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thememo

merhaba arkadaşlar, bir kaç gündür kafamı kurcalayan bi soruyu sizlere sormak istedim, ben bu sene üniversite ingilizce hazırlık okudum ve çok şükür upper intermediate seviyesini bitirdim, ingilzce tabiyki çok oturmadı bülbül gibi konuşamıyorum ama zaten üniversite birinci sınıfta advenced görüceğimz için bu yaz ingilzce çalışmıycam. Acaba almanca öğrensem mi diye düşünüyorum, almancanın ingilzceden zor olduğunu duydum, açıkcası hiç bi korkum yok her dilin kendi zorluğu vardır elbet öğrenilir, ama buna değer mi merak ediyorum ve size soruyorum ? yabancı dil temposundan çıktım aradan 5 gün geçti ve acayip sıkıldım ve  almancaya acayip heves ediyorum, ama kafamı kurcalayan şey bi yabancı dil çok kolay bile olsa illaki büyük bi uğraş büyük bi çaba ister bu kaçınılmaz bir gerçek, kendi mi bşka şeylerde geliştirebilrm office programlarının kullanımı, ne biliyim bi çizim programı gibi değişk şeyler... ingilzce bilmek bana yeter li gibi geliyo ilerde iş hayatmda orda burda çalışırken, almancanın bana iş hayatında ne faydası olur bunu bilmediğim için başlıyamıyorum offoff:) ,  çok karasızım tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Rodolfo

Ne kadar yabanci dil bilirsen senin icin is hayatinda o kadar avantaj saglar. Is hayatinda Firmalar arasinda Ingilizce-Almanca-Türkce tercüme akisini yapabilirsin. Tabiki bunu iyi ve detayli bir sekilde arastirman gerekir. Kendi adima konusmak gerekirse ; Almanca ögrenmeye basladigimdan beri ingilizceyi unuttum (yakasik 1 yildir Almanya'dayim). Isin bu yanini düsünerek hareket etmeli. Herhangi ögrenilen yabanci dili unutmamak icin belirli zaman araliklarinda yada yabanci arkadaslardan birisiyle tekrarini uygulamak gerekir. Ben o yüzden ingilizceyi hatirlamakta zorlaniyorum.Hayatinizda basarilar dilerim.

Reyya

Alıntı yapılan: Rodolfo - Haziran 25, 2012, 07:23:23 ÖS
Ne kadar yabanci dil bilirsen senin icin is hayatinda o kadar avantaj saglar. Is hayatinda Firmalar arasinda Ingilizce-Almanca-Türkce tercüme akisini yapabilirsin. Tabiki bunu iyi ve detayli bir sekilde arastirman gerekir. Kendi adima konusmak gerekirse ; Almanca ögrenmeye basladigimdan beri ingilizceyi unuttum (yakasik 1 yildir Almanya'dayim). Isin bu yanini düsünerek hareket etmeli. Herhangi ögrenilen yabanci dili unutmamak icin belirli zaman araliklarinda yada yabanci arkadaslardan birisiyle tekrarini uygulamak gerekir. Ben o yüzden ingilizceyi hatirlamakta zorlaniyorum.Hayatinizda basarilar dilerim.

doğru haklısınız. benimde aynı oldu fakat benim ingilizcem eğitimimde öğrendiğim kadar çok akıcı olmayan bir ingilizce idi. almancayı öğrenmeye başladığımdan beri ingilizceyi unuttum bende. fakat şuna inanıyorum çok iyi ingilizce konuşan biri, başka dili öğrendiğinde zannetmiyorum unutsun. mesela benim eşimin ingilizcesi,  Türkçesi , fransızcası, ve kendi dili Almancası var. Türkçeyi 3 yıl önce öğrendi. öğrenirken asla bildiği ve iyi konuştuğu diğer dilleri unutmadı. bir anda farklı dilleri bir anda konuşabiliyor.

thememo almancanın gramatiği zaten öyle ingilizceye benziyorki. İngilizcesi olan almancayı çok çabuk kavrar. yani başka bir yabancı dili olan birinin ikinci yabancı dil öğrenmesi, hiç yabancı dil bilmeyenlere nispeten daha  kolay oluyor.