turist vizesi için acil!!!

Başlatan didemmm, Temmuz 15, 2012, 05:13:34 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

didemmm

iyi günler arkadaşlar..
ben yaklaşık 2 yıldır almanyada yaşıyorum.ve yakında doğum yapacağım için annem ve kız kardeşim "turist vizesi"yle yanıma gelmek istiyorlar.
bunun içinde eşim iki kişilik davetiye yolladı!şimdi onlara düşen ankaradan randevu almak ve istenilen belgelerle vs. vize müracaatında bulunmak.
şimdi sormak istediğim:
1-öncelikle bankadan pin numarası alıp ankarayı arıyoruz,ancak ankarayı arayıp randevu günü isterken bizden  "telefonla görüşme esnasında" pasaport numarası yada buna benzer birşey isterlermi,çünkü henüz kardeşim için pasaport çıkartmadık.yani ankarayı aramadan mı pasaport çıkartmalıyız yoksa sadece kişisel bilgilerimizi verip ondan sonra pasaport vs. işlemlerle uğraşsak olurmu ?
2-ayrıca annem ve kızkardeşim birlikte gelecekler dolayısıyla bunun için tek bir görüşme yapılabilirmi yoksa ayrı ayrımı aramak gerekecek.
şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

Baybars

Alıntı yapılan: didemmm - Temmuz 15, 2012, 05:13:34 ÖS
iyi günler arkadaşlar..
ben yaklaşık 2 yıldır Almanya'da yaşıyorum.ve yakında doğum yapacağım için annem ve kız kardeşim "turist vizesi"yle yanıma gelmek istiyorlar.
bunun içinde eşim iki kişilik davetiye yolladı!şimdi onlara düşen ankaradan randevu almak ve istenilen belgelerle vs. vize müracaatında bulunmak.
şimdi sormak istediğim:
1-öncelikle bankadan pin numarası alıp ankarayı arıyoruz,ancak ankarayı arayıp randevu günü isterken bizden  "telefonla görüşme esnasında" pasaport numarası yada buna benzer birşey isterlermi,çünkü henüz kardeşim için pasaport çıkartmadık.yani ankarayı aramadan mı pasaport çıkartmalıyız yoksa sadece kişisel bilgilerimizi verip ondan sonra pasaport vs. işlemlerle uğraşsak olurmu ?
2-ayrıca annem ve kızkardeşim birlikte gelecekler dolayısıyla bunun için tek bir görüşme yapılabilirmi yoksa ayrı ayrımı aramak gerekecek.
şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

mrb.lar,

1- Pasaportu aldiktan sonra basvurun , cünkü randevu alma sirasinda numarasini isteyecekler.. ayrica pasaportlar hemen cikmiyor bu aralar sanirim.. ayrica direk IKS randevu alma bürosunu aradiginizda. kredi kartiylada telefonda ödeme yapabilirsiiniz..

2- ayni güne randevu verirler. arka arkaya memurlarla görüsmeye girerler.. tabi ikisinede ayri ayri telefonda randevu aliniyor..ona görede para ödeniyor ..

Bis Zum Ende

Pasaport yaklaşık 20 gün önce yiğenim başvuruda bulundu, ama hala ses yok seda yok defterleri basan firma ile sözleşmeleri bitmiş yeni bir firma ile sözleşme imzalayana kadar en az 25 ortalama 40 gün gibi bir zaman içerisinde çıkıyor pasaportlar çünkü ellerinde defter yok. bu bilgiyide dipnot olarak yazmak istedim...

didemmm

cevabınız için öncelikle teşekkürler.randevu alırken öncelikle pasaport alınması gerektiğini anladım,bunda bir sorun yokta.
akrabam olan emekli bir çift vardı,onlarda kızları için almanyaya gezi amaçlı gitmişlerdi,onlara sorduğumda iki kişi için tek görüşmenin yeterli olduğunu söylediler o nedenle şimdi biraz kafam karıştı denebilir.
şimdi annem için ayrı ,kızkardeşim için ayrı pin numarası alıptamı görüşeceğiz?siz bu konuda eminmisiniz?

Baybars

Alıntı yapılan: didemmm - Temmuz 15, 2012, 06:23:16 ÖS
cevabınız için öncelikle teşekkürler.randevu alırken öncelikle pasaport alınması gerektiğini anladım,bunda bir sorun yokta.
akrabam olan emekli bir çift vardı,onlarda kızları için almanyaya gezi amaçlı gitmişlerdi,onlara sorduğumda iki kişi için tek görüşmenin yeterli olduğunu söylediler o nedenle şimdi biraz kafam karıştı denebilir.
şimdi annem için ayrı ,kızkardeşim için ayrı pin numarası alıptamı görüşeceğiz?siz bu konuda eminmisiniz?

bu konuyu isterseniz direk IKS bürosunu arayarak cözün.. emin olmak istiyorsaniz..

didemmm

teşekkürler.bu IKS bürosu hakkında biraz bilgi vermeniz mümkün mü acaba?

Baybars

Alıntı yapılan: didemmm - Temmuz 15, 2012, 06:43:48 ÖS
teşekkürler.bu IKS bürosu hakkında biraz bilgi vermeniz mümkün mü acaba?

ne gibi bir bilgi ariyorsunuz bilmem ama..

- bürolari sanirim istanbulda, konsolosluga Randevular konusunda yardimci oluyor, tabi kendi cikari icin acikcasi.. telefonla ariyorsunuz, sizden kimlik bilgilerinizi istedikten sonra bos olan bir randevu gününü ve saatini isterseniz size veriyor.. 

..bunun yaninda haftanin birgünü belli saatler arasinda sanirim.. konsolosluktan direk ücret ödemeden de randevu alindigini biliyorum.. sistem ayni sekildemi hala bilmiyorum tabi..