Obwohl trotzdem weil denn wenn

Başlatan Sbeki90, Temmuz 21, 2012, 12:34:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sbeki90

Obwohl trotzdem weil denn wenn bunlari cumle icinde nasil ayirabiliriz.

netalmanca

Alıntı yapılan: Sbeki90 - Temmuz 21, 2012, 12:34:57 ÖS
Obwohl trotzdem weil denn wenn bunlari cumle icinde nasil ayirabiliriz.

merhaba,

bunların hepsi de bağlaçtır ve

obwohl: buna rağmen anlamına gelir, Nebensatz(yan cümle) olan cümlede geçer. Yani fiil cümlenin sonuna gider.
trotzdem: buna rağmen anlamına gelir, Hauptsatz (Anacümle) olan cümlede geçer.
weil: -diğinden anlamına gelir, Nebensatz(yan cümle) olan cümlede geçer.
denn: çünkü anlamına gelir, cümlede "0" pozisyonda yer alır, yani diğer öğeleri etkilemeden en başta yeralır.
wenn: eğer anlamına gelir, Hauptsatz (Anacümle) olan cümlede geçer.

roye

obwohl -medigi halde anlamina gelmiyormu ???    zB   Ich esse alles auf,obwohl das Essen nicht lecker ist....yemek lezzetli olmadigi halde hepsini yiyorum...gibi????  yanlismiyim böyle ögrendik biz...

Reyya

merhaba.
obwohl yan cümle yapıyor. trotzdem temel cümlenin başına geliyor. evet doğru..ama net almanca..royenin dediği gibi,  bende OBWOHL cümle içinde, buna rağmen değil,  -MESİNE RAĞMEN anlamını veriyor diye biliyorum.  çünki yancümleyi yapıyor. ve temel cümleye bağlıyor. TROTZDEM buna rağmen anlamında..

OBWOHL: - mesine rağmen, -dığı halde, rağmen anlamlarında kullanılıyor. yani zıtlık belirten yan cümle bağlacıdır.
örn: Obwohl es regnet , spielen wir Fußball. (yağmur yağMASINA RAĞMEN, top oynuyoruz)

TROTZDEM: buna rağmen anlamında. örn: Es regnet, trotzdem spielen wir Fußball (yağmur yağıyor, BUNA RAĞMEN top oynuyoruz)

iki cümleyi incelediğin zaman aradaki farkı daha iyi anlayabiliriz.

rojeciğim, evet doğru.   Ich esse alles auf,obwohl das Essen nicht lecker ist: yemek lezzetli olmaMASINA RAĞMEN (olmaDIĞI HALDE) hepsini yiyorum. yani aynı anlama çıkıyor.

netalmanca

merhaba,

buna rağmen derken "...... rağmen" demek istemiştim. YAni dediğiniz doğru, aynı şeyi kastetmiştim. Saygılar...

roye