LÜTFEN YARDIM EDER MİSİNİZ?

Başlatan ferhunde, Ağustos 21, 2012, 09:48:22 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ferhunde

HERKESE SELAM ARKADAşLAR
Vize sorunu yaşıyan binlerce insandan biri olarak internette konu ile ilgili araştırma yaparken bu siteye rastladım.Sanırım bu konuda derin bilgileri olan arkadaşlarım var.Bundan dolayı sizden acil yardım ve öneri bekliyorum.Eşimle geçen sene bu vakitlerde evledik,açıkcası onun yanına gitmemim bu kadar zor olduğu ne o nede ben biliyorduk.İkimizinde 2. evlilikleri ve eşim almanyada uzun zamandır yaşıyor.Evlilik gerçekleştikten sonra vize almak için bizden istenilen tüm şeyleri araştırmaya başladık.A1,boşanma kağıtları,istek formlar....vs gibi.Bunları toparlamakta sıkıntımız yok ama eşimin almanyada ki iş durumu bizim vize başvurusu yapamayacağımız gerçeğini ortaya çıkardı.şöyle ki eşim çalışmıyor ve devlet yardımı ile geçiniyor kendine ait kirada bir evi var ve devletin ona bağladığı maaşla hayatını idame ettiren biri bu nedenle red cevabı alırım korkusuyla başvuru bile yapmadım.Bunun bir cözümü var mı?Bana yardımcı olabilir misiniz?Almanya yasaların kadar araştırma yaptım.Aileye değer veren kanunları var.Niçin bana vize vermiyorlar.Eşime değil aile birleşmesi siz turist olarak dahi eşinizi getiremezsiniz demişler bu nasıl bir mantıktır?Çok zor durumdayız lütfen bilginiz varsa izlemem gereken yolu bana göstere bilir misiniz? :-[ :-[ :-[ :-[

Baybars

Alıntı yapılan: ferhunde - Ağustos 21, 2012, 09:48:22 ÖS
   HERKESE SELAM ARKADAşLAR
Vize sorunu yaşıyan binlerce insandan biri olarak internette konu ile ilgili araştırma yaparken bu siteye rastladım.Sanırım bu konuda derin bilgileri olan arkadaşlarım var.Bundan dolayı sizden acil yardım ve öneri bekliyorum.Eşimle geçen sene bu vakitlerde evledik,açıkcası onun yanına gitmemim bu kadar zor olduğu ne o nede ben biliyorduk.İkimizinde 2. evlilikleri ve eşim Almanya'da uzun zamandır yaşıyor.Evlilik gerçekleştikten sonra vize almak için bizden istenilen tüm şeyleri araştırmaya başladık.A1,boşanma kağıtları,istek formlar....vs gibi.Bunları toparlamakta sıkıntımız yok ama eşimin Almanya'da ki iş durumu bizim vize başvurusu yapamayacağımız gerçeğini ortaya çıkardı.şöyle ki eşim çalışmıyor ve devlet yardımı ile geçiniyor kendine ait kirada bir evi var ve devletin ona bağladığı maaşla hayatını idame ettiren biri bu nedenle red cevabı alırım korkusuyla başvuru bile yapmadım.Bunun bir cözümü var mı?Bana yardımcı olabilir misiniz?Almanya yasaların kadar araştırma yaptım.Aileye değer veren kanunları var.Niçin bana vize vermiyorlar.Eşime değil aile birleşmesi siz turist olarak dahi eşinizi getiremezsiniz demişler bu nasıl bir mantıktır?Çok zor durumdayız lütfen bilginiz varsa izlemem gereken yolu bana göstere bilir misiniz? :-[ :-[ :-[ :-[

mrb.lar,

Anlattiklariniza bakarak, yapabileceginiz tek sey var.. oda esiniz Alman vatandasi olabilirse, vizenizi alirsiniz.. tabi esiniz bu haldeyken Aman vatandasi olabilir mi.. bunuda orda basvuru yaparak ögrenebilir.. 

bu durumda ya esiniz Alman vatandasi olacak,

ya da esiniz bir ise girecek, calisacak..

enigman

eger esin alman vatandasi olsa, bir nebze daha rahat olurdu isiniz. ancak türk vatandasi birisi esini getirmek istese, onu getirdiginde bakabilecegi ve devlete yük olmayacagini isbatlamasi gerekiyor. bu nedenle düzenli calismali ve belli bi miktar maasi olmali. kanunlari felan tam bilmiyorum. ama karsilastigim gördügüm kadariyla böyle.