Karmaşık bir yol. Yardım lutfen

Başlatan muratergun, Eylül 01, 2012, 07:45:14 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muratergun

Ôncelikle Merhaba herkese,
şimdiden yanıt verenlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Ben bu sene İnşaat Mühendisliği bölümünü 3,00/4,00 yani 75 puanla bitirdim. İsvicre Basel'de master icin bir Fachhochschuleye başvurdum. Fakat Üniversite kesinlikle dil eğitimi almadan kabul edilmeyeceğimi söyledi. Dil kursu ise isviçre'de bir hayli pahalı.Akrabalarımın bir kısmı Basel'de sınıra yakın bir kısmıda Freiburg,Weilde sınıra yakın kalıyorlar..

Acaba dil kursu için Almanyaya gitsem vize başvurusunda asıl amacımın İsviçrede master olduğunu söylemem gerekir mi?
Dil kursu içinde bloke hesap gerekiyor mu?
Dil kursu vizesi kac günde çıkar ?
Dil kursu 25 gün sonra başlıyor bu süre zarfında işlemler ve vize alınabilir mi?
Suan almancam zaten A2.2(goethe) yani B1den baslayabilirim.B1-C2 arasi kac ayda ogrenilir intensiv kurslarla.??

biraz fazla oldu biliyorum ama simdiden tesekkurler.

fuk_18

iki konsoloslugunda turkiyede yeterince imkan var diyip vizeni red etme olasiliklari yüksek

muratergun

Tabi o ihtimal var fakat master için gideceğim zaten İsviçreye. Üniversiteden kabul alsaydım zaten sıkıntı olmadan giderdim. Yurtdışında dil öğrenmek istiyorum bunda bir sıkıntı çıkarmı

fuk_18

isde dedigim gibi once yurt icinde ogren sonra fazlasi icin sonra gidersin diye bilirler senin icin en kisa yol avrupdan uniye kabulunu saglamak viyana bunu yapiyor sanirim arastir istersen sitede kabul kosullari var

muratergun

Galiba okumadınız yazdıklarımı daha önce b1 seviyesine kadar öğrenmiştim. c2 istiyor okul. dolayısıyla b1-c2 arası için kursa gidecem.

fuk_18

bende diyorum ki viyanada universiteler a1 baslayip c1 e kadar egtim veriyorlar kendi bunyelerinde onu denye bilirsiniz diyorum

muratergun

benim başvurduğum üniversiteninde kendi bünyesinde haftada 25 saat eğitim veren dil okulu var. fakat üniversite onay vermedi. dil kursuna git dedi. isviçrede pahalı kurslar almanyada gidecem. acaba almanyada dil kursu için vize alırken isviçrede üniversite okuyacam diye belirteyim mi

ckokler

Almanya'da ki dil ögretimi vize basvuru kosullarina en iyisi internet sayfalarindan bakim derim. Ancak eger siz, Goethe'den A2.2'yi aldiysaniz ve Isvicre'deki üniversitenin  verdigi cevap size yazili ise, bence sansiniz yüksek.

Bildigim kadari ile bloke para gerekiyor ve hesaplamasi kalacaginiz güne göre hesaplaniyor. Ancak bu bilgiyi forumdan bulabilirsiniz, ne kadar oldugundan emin degilim. Bir ikinci sey ise, A2.2'ye sahip olmaniz burada direk B1'den baslayacaginiz anlamina maalesef gelmiyor. Benimde sizin gibi Goethe'den A2.2'im vardi ancak buraya geldigimde tekrar A2.1'den baslamak durumunda kaldim. Sonuc olarak burada günlük hayattada Almanca konusmak durumunda oldugunuz icin dil seviyesi ile ilgili beklentiler daha da yükseliyor. 

Gördügüm kadari ile A2.2 seviyesinde günlük basit seyler konusunda akici konusabilmeniz gerekmekte. Ben TR'de Goethe'de iken 3 cümleyi arka arkaya akici söyleyemiyordum.

Umarim demek istedigimi anlamissinizdir. Bol sanslar simdiden ;)

haylaz8

Alıntı yapılan: ckokler - Eylül 02, 2012, 11:54:40 ÖÖ
Almanya'da ki dil ögretimi vize basvuru kosullarina en iyisi internet sayfalarindan bakim derim. Ancak eger siz, Goethe'den A2.2'yi aldiysaniz ve Isvicre'deki üniversitenin  verdigi cevap size yazili ise, bence sansiniz yüksek.

Bildigim kadari ile bloke para gerekiyor ve hesaplamasi kalacaginiz güne göre hesaplaniyor. Ancak bu bilgiyi forumdan bulabilirsiniz, ne kadar oldugundan emin degilim. Bir ikinci sey ise, A2.2'ye sahip olmaniz burada direk B1'den baslayacaginiz anlamina maalesef gelmiyor. Benimde sizin gibi Goethe'den A2.2'im vardi ancak buraya geldigimde tekrar A2.1'den baslamak durumunda kaldim. Sonuc olarak burada günlük hayattada Almanca konusmak durumunda oldugunuz icin dil seviyesi ile ilgili beklentiler daha da yükseliyor. 

Gördügüm kadari ile A2.2 seviyesinde günlük basit seyler konusunda akici konusabilmeniz gerekmekte. Ben TR'de Goethe'de iken 3 cümleyi arka arkaya akici söyleyemiyordum.

Umarim demek istedigimi anlamissinizdir. Bol sanslar simdiden ;)

Kardeş sağolasın önyargısız cevaplar için..
İsviçre'deki okula belgelerimi gönderdim. Telefonla görüştüğümde dil kursuna gitmelisin dedi onun dışında herşeyin tamam dedi. fakat bunu tabi telefonda söyledi herhangi bir belge vermedi.

Dil kursu içinde illa bloke hesap mı gerekiyor? 30 bin euroluk hesabım var. isviçre için açtırmıştım ama olursa oraya yatırırım. ya da ordan birileri benim adıma yatırsa para olmazmı?
Dil kursları gitmek istediğim yerde 9. ayın sonu yada 10. ayın 10u arası başlıyor acaba yetiştirebilirmiyim? türkiye'de boşa vakit kaybetmek istemiyorumda.