Köln Veya Civarında Eğitimime Göre Bir İş?

Başlatan carismaboy, Kasım 02, 2012, 05:26:44 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carismaboy

Merhaba arkadaşlar, uzun uğraşlar sonucu almanya'ya geldim, yerleştim, B1 Zertifikat'ı aldım tatili yaptım ve Kölne tekrar geldim :) Bu süre zarfında almancax sitesindeki çoğu bilgiler bana yol gösterdi, teşekkürler.

Kısaca tecrübeli ve deneyimli arkadaşlara bir kaç sorum olacak;
Eşimin burada doğup büyümesi ve işi gereği Köln'e gelme durumunda kaldım. Üniversiteden uluslararası ilişkiler bölümü mezunuyum.iyi derecede ingilizcem, bilgisayar bilgim ve ihracat bilgim var, b1 seviyesinde almancam ve az da rusça bilgisine sahibim. üniversite okurken çalışmak zorunda kalmam nedeniyle 3 yıl ihracat sorumlusu olarak da doğaltaş sektöründe çalıştım. aslına bakarsanız asıl niyetim konsoloslukta eğitimime göre çalışabilmek ama biliyorsunuz sadece sekreter alımları oluyor. işin açıkçası bu kadar eğitim alıp da ne işin var geldin diyebiirsiniz, aşk işte napalım :D

neyse, dediğim gibi, bazı bankalara(türk bankaları) bewerbung gönderdim daha yenice, ancak sizin tavsiye edebileceğiniz belli internet siteleri, iş başvuru yerleri, ya da doğrudan başvuru yapmamı önerebileceğiniz yerler/şirketler nereleridir? ya da hangi sektörel alanlara yönelmemi tavsiye edersiniz? ingilizce/türkçe öğretmenliğini denememi tavsiye eder misiniz ya da diplomamın hakkını verebileceğim yerler nereleri olabilir? brühl/köln'de kalıyorum ayrıca.

şimdiden çok teşekkürler herkese.

3,14

--> Türk Alman Firmalarinda Uluslar arasi iliskiler bölümü iyi olmuyor mu? Ya da mesela bazi Türk firmalariyla kooperasyon olarak calisan Alman firmalarinin arasini Sen bulabilirsin. Birkac acizane örnek verebiliyorum anca. Umarim cok hayirli bir isin olur. Siteye ve Almanya'ya hos geldin! :)

carismaboy

önerin için teşekkürler. aklımda olan bir iş. işbankasına cv gönderdim göndermemi istemişlerdi, ne zaman cevaplarlar bilemiyorum, bi sonuç çıksa da ona göre hareket etsem :S bu arada türkiyenin kpss sınavına almanyada girebiliyor muyuz? bu şekilde hürth konsolosluğuna girmeye çalışmak istiyorum.