---Vize Bekleyenler---

Başlatan Unsparing35, Aralık 11, 2012, 02:56:43 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugce9289

Benim eşim türk vatandasi. Ama çalışıyor ev de tuttu. Bekliyoruz. Eşim  2 hafta önce bir konu için gitmişti yabancılar şubesine kadın çok sertmis o yüzden aramak istemiyor. Mecbur bekleyeceğiz.

zonka

Alıntı yapılan: ÖzlemA - Aralık 20, 2012, 01:27:35 ÖS
Bende bugün aradim yabancilar subesini -.- telefondaki kadinda bi afra tafra neye ugradigimi sasirdim resmen. Banda dedigi sey: siz ne zannediosunuz öyle cabuk olmuyo bu isler önce evraklar Kölne gidior sonra yetkili sehirlere devam yollaniyor. Bu evraklarin olmasi gereken yerlere ulasmasi 4 hafta sürüyor dedi.
Bunlarin hepsi güzel dillede söylenebilecek seyler aslinda.

gorustugunuz memur caninizi sıkmaya calismis . uyduruk seyler bunlar. bosverin uzulmeye degmez.

Unsparing35

Benimde esim aradi yabancilar subesini 29 kasimda basvurmusdum daha evraklarim almanyaya ulasmamis.4 hafta suruyor demisler.

head35

Alıntı yapılan: zonka - Aralık 20, 2012, 12:20:57 ÖS
izmirden başvurdum ...

eşime mektup daha ulaşmadı bizede bu gün yarın gelecek denildi . içinde ne var çok merak ediyorum. zira eşim çalışmıyor .
eşiniz alman mı ?

sanırsam alman vatandaşlarından istenmiyor maaş bodrosu falan ?

Benim eşim Alman, Anne ve babası da Alman. 19 Kasımda İzmir'den başvurmuştum. Mektup Dün geldi. Bir sürü ıvır zıvır istemişler ve 02 Ocak 2013'e gün vermişler. Maaş bordrosu , Ev sahibinden imzalı belge ( Kira Kontratı yeterli değilmiş ) Isıtma için ne kadar para harcıyor onu belgelemesini istemişler, Sağlık sigortasıyla ilgili bir şeyler istemişler falan filan. Baya bir keyfimi kaçırdı adi herifler.

revolt

bu alman vatandaslıgı olayı sanırım dırek almanları kapsıyor sonradan alman vatandaslarını degıl. cunku esımın abısı alman vatandası ıdı. ondanda kıra mıs, bodroymus hepsını istedıler.

bize gelınce. 3 gundur sigorta kurumunun faksını beklıyoruz. gelmedı gitti. diger evrakları teslım ettı eşim. sanırım artık tatıl sonrasına kaldı. cunku yabancılar daıresi 24 aralık 2 ocak arası tatılde.

ÖzlemA

Alıntı Yapgorustugunuz memur caninizi sıkmaya calismis . uyduruk seyler bunlar. bosverin uzulmeye degmez.
evet dogru haklisiniz degmez. Hakkimizda hayirlisi.

Alıntı Yapbu alman vatandaslıgı olayı sanırım dırek almanları kapsıyor sonradan alman vatandaslarını degıl. cunku esımın abısı alman vatandası ıdı. ondanda kıra mıs, bodroymus hepsını istedıler.

Sanirim sehire göre ve evraklari inceleyen memura bagli. Birinden istiyolar birinden istemiyolar. Benim Arkadasimin esi geldi 2 hafta önce. Kendisi sonradan alman vatandasi oldu ve ondan hicbisey istemediler.

revolt

desene gorusme yapılacak gün bize bakan memurun eşi ile sevgılısı ile veya herhangi biri ile sorun yasamaması için dua edeceğiz funny:)

ÖzlemA

okey:) aynen öyle görünüo  offoff:) bu benim gözetimlerim. herkeze farkli muamele yapiliyor sanki

TrueeurT

Merhaba,

21 Aralik 2012 İstanbul Konsolosluguna yapmis oldugum basvuru ile vize bekleyenler arasina girmis bulunmaktayim. Hakkimizda hayirlisi olsun.

Saygilarimla,

head35

Allah tüm vize bekleyen arkadaşları Irkçı memurlardan uzak tutsun inşAllah. Yaptıkları şey bizi yıldırmaya çalışmak ve lanet olsun gitmiyorum dememizi sağlamak. Daha önce de söylediğim gibi eşim Alman ve Siemens'te çalışıyor. İşyerinden Rus bi bayan arkadaşının başından şöyle bir olay geçmiş.  Vize için bir sürü evrak istemişler kız toplamış götürmüş, sonra şuan ismini hatırlamıyorum başka bir evrak daha istemişler ve konsolosluktan almasını söylemişler, kız konsolosluğa gitmiş konsoloslukta böyle bir evrakın olmadığını ve bu yüzden veremeyeceklerini söylemişler. Kız geri dönmüş ve aynı şekilde memura söylemiş. Yabancılar polisinde ki adam bu benim problemim değil bul getir deyince kız başlamış ağlamaya ve senin bu yaptığın ırkçılık dava açıcam falan filan diyince adam geri atmış ve vizeyi onaylamışlar.
2. olay ise yine iş yerinden Alman vatandaşı fakat aslen Tunuslu bir bayan arkadaşının çocuğu olur. Nüfus dairesine gider kimlik çıkartmak için ve ismini Yasin koyduğunu söyler. Ordaki memur Yasin koyamacağını bir alman ismi seçmesini söylemiş. Bizim bayan ise bunun saçmalık olduğunu ve İstediği ismi vermenin hakkı olduğunu söylemiş, Memur ismi Yasin isminin kız ismimi Erkek ismimi  olduğunun belli olmadığını ve Konsolosluktan bunu belirten bir belge almasını söylemişler. Bizim abla gitmiş konsolosluğa Yasin erkek ismidir diye bir yazı almış. Ve çocuğun ismi Yasin olmuş. offoff:)

zonka

dün itibariyle aachendan ikamet edenvesime mektup ulasti... bu gunde hemen randevu aldi esim . 27 araliga randevu verildi. yani haftaya persembe. mektupta esimin kimlik fotokopisi - evlilik günü fotograflari ve 3 aylik maas gelir belgesi veyahut 3 aylik alinan issizlik parasi belgesi.. baska birseyde istenilmedi.esim calismiyor umarim bubsorun olmaz. ama issizlik parasi aliyor. kendisi safkan alman . umarim sıkınti cikarmazlar.. persembe gunu tekrar gelismeleri yazarim.

revolt

27 aralıga nasıl gun verdıler ya kafam karıstı. bu yabancılar dairesi 24 aralık 2 ocak arası noel tatılınde.

ÖzlemA

Heryerde aynimi bilemem ama münih icin 24 - 26 aralik, 31 aralik ve 1 ocak kapali diger günler acik. Ama tabi calisanlarin bi kismi izin almistir ve hersey biraz daha yavas isler... Internet sitelerinden bakilabilir ne zaman kapali olduklari

revolt

kadriye_01

slm Almanya'da yani bende bremeni biliyorum 24 ile 26 arası tatil 27  28 işbaşı tekrar 31 i ve 1 i tatil 2 si işbaşı yanlız bremen için şöyle bir durum var normalde bremen y polisi cuma tümgün kapalı oldğu için 28 de kapalıdır ALLAH yar ve yardımcımız olsun

revolt

ya arkadaslar birde bir şey soracam. ayrı eve cıkmadan aile ile (anne baba) kalınacağı nasıl gösterılıyor bilen varmı

head35

Tatil her yerde 24-26 Aralık arası ama çoğu Alman izin alıp yılbaşı tatiliyle birleştiriyor bunu.