Vizeye basvuru yapacaklara kisisel oneri ve basimdan gecenler...

Başlatan kadir76, Ocak 21, 2013, 02:55:11 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kadir76

öncelikle merhaba arkadaslar dediigm gibi burda anlatacaklarim kisisel gorustur.vize basvurusuna giderken bizden istenen evraklar kesinlikle eksik kaliyor orda yazanlarla yetinmeyin nitekim bende oyle yaptim mantik yurutup benden ne istiyebilirler diye dusundum ve bizden istenmeyen evraklar dahilinde esimin almanyadaki ikamet kagidini calistigina dair kagidi is yerindeki maasini gosterir kagidi  esimin almanyadan dogum kayit ornegi vs vs mantik yurutunce isteyebilecekleri tum evraklari istemedikleri halde hazirladim ve herseyden 3 tane fotokopi cektirdim ne olur ne olmaz diye isi saglama alayim dusuncesi ile neyse vize basvurusu icin sira geldi kadigin ayrilan butun kagitlari aldi bunlar yazmiyo neden getirdiniz dedi bende butun islerimi saglam yapmak adina istenebilir dusuncesi ile hazirladim dedim kabindeki memurda zaten bunlari daha sonradan istiyecektik dedi daha onceden basvuru yaptinizmi tecrubeniz varmi diye sordu bende hayir dedim neyse klasik randevu sorularini gectim randevuya giderken " sik giyinin temiz olun dik oturun guleryuzlu kesin ve net cevaplar verin almanca kisminda heycansiz tereddutsuz cevaplar verirseniz bence isiniz kolaylasir" neyse persembe gunu vizeye basvurdum bende dahil inanamadim ve cumartesi gunu yani 1 gun sonra vizem geldi forumda konusunuda actim inanmiyan asrkadaslarda vardi :) neyse vize geldiginde inanamadim havaalanina gittim pas kontrol polislerine gosterdim adamda inanamadi inceledi inceledi gercek vize diyince ne yani simdi biletimi alip ucabilirmiyim dedim :D guldu evet dedi ben hala tereddut icindeyim ayni gun aksama bilet aldim esimle bindik ucaga dedimki ben gelicem almanyadan geri gondercekler bu vize 1 gunde nasil olurda gelir :) havalaninda ucaktan indik iri yari alman polisleri dizmisler siraya kontrol yapiolar neyse esim benden ondeydi onun passsi kontrol ettiler sira bana geldi geri donucem dusuncesi hala kafamda :) polis pasaportuma bakmadi bile :D buyrun gecin dedi esim kontrol etmicekmisiniz diyince gerek yok dedi taki eve gelene kadar bi suphe icindeydim neyseki 1 gunde vizem cikti ALLAHA SUKURLER OLSUN suan almanyadayim 1 ay oldu sanirim toplamak gerekirse bizden istenen belgelere aldanmayin sonra yazmiyan belgeleride tek tek istiyorlar :) isinizi saglama alin gerekli gereksiz butun evraklari hazirlayin goturun supriz yasamamak adina :) vize basvurusunda dedigim gibi temiz guleryuzlu yalansiz kendinizi kasmadan dik oturusunuz hazir ve net cevaplarinizla hersey 1 adim daha yakin ins kafanizi sisirmemisimdir vize bekliyen herkese sabir diliyorum ins sizde benim gibi sansli olursunuz icinizde 1 gunde cikacagina inanmiyanlar yine olabilir :) nitekim ailemde bile "" olum tanidigin varsa para verelim sana bizim iside hallet diyecek kadar inanilmiyan bi duruma dustum "" :):):)

ÖzlemA

darisi bizlere insAllah ama bizimki bi günü geceli coook oldu 41 gün oldu :(
sen hangi sehirde basvurdun ve almanyanin neresini gittigini sorabilirmiyim? bide esin alman vatandasimi?

fuk_18

senin farkin vardi sanirim esin hollanda vatandasiydi dimi belkide o yuzden hemen verdiler vizeni cok sanslisin sükret Allaha bu kadar kolay oldugu icin?

Unsparing35

Sen isdedigi evraklarin disinda ne goturursen gotur izmirde kabul etmiyorlar cunku vize basvurusunda memurla gorusmeden once evraklarini baska bir memur qliyor liste disindakileri de geri sana iade ediyor memura verecefin evraklari sana teslim ediyor yani heryerde ayni islem olmuyor arkadasim 3 defil 5 fotokopi de ceksen gereksizleri almiyorlar....Ayrica hicbir ulke sinirindan senin diplomat pasaportu da olsa o sinirdan o pasaporta bakmadan seni gecirmezler kadir arkadasim kelimeleri secerek yazalim milletin kafasinda sor isareti kaliyor bilmeyen var inaniyor....

Jeynes

1 gunde vize demek vay bee. Demekki senin vizeni basvuru günü konsolosluk hemen basmis gondermis. Hayirli ugurlu olsun ne diyelim.

kadir76

Alıntı yapılan: Unsparing35 - Ocak 22, 2013, 01:18:44 ÖÖ
Sen isdedigi evraklarin disinda ne goturursen gotur izmirde kabul etmiyorlar cunku vize basvurusunda memurla gorusmeden once evraklarini baska bir memur qliyor liste disindakileri de geri sana iade ediyor memura verecefin evraklari sana teslim ediyor yani heryerde ayni islem olmuyor arkadasim 3 defil 5 fotokopi de ceksen gereksizleri almiyorlar....Ayrica hicbir ulke sinirindan senin diplomat pasaportu da olsa o sinirdan o pasaporta bakmadan seni gecirmezler kadir arkadasim kelimeleri secerek yazalim milletin kafasinda sor isareti kaliyor bilmeyen var inaniyor....

arkadasim kelimeleri secmeme gerek yok ben basimdan gecenleri yazdim ister inanirsin ister inanmazsin ucaktan indikten sonra 1 polis durdurupda dur kardesim kimsin demedi :) en son cikista giris kasesi vurdular okadar ondan onceki kontrollerde kimse bakmadi esim turk asilli hollanda vatandasi belki onunla alakali bi kolaylik olmus olabilir ayrica bi arkadas sormus ben istanbuldan basvurdum suan frankfurt am main dayim gereksiz dedigin evraklara gelince nedense benden hicbir evragi gereksiz diye geeri vermedi hepsini topladi siraya dizdi ve o sekil iceriye girdim icerdeki memurda gereksiz gibi bi durum oldugunu soylemedi goturdum butun kagitlarin icinden sadece evlilik cuzdaninin aslini geri verdi okadar sans isi belkide Allahin sevgili kuluyuz bukadar sorunsuz gitti hersey simdi burda kayitlari felanhersesi hallettim onumuzdeki e vize uzatmak icin basvuruya gidicem :) ordada direk 5 sene verirlerse 3 aydan sonra sasirmam yani :D:D:D

Unsparing35

bindik ucaga dedimki ben gelicem Almanya'dan geri gondercekler bu vize 1 gunde nasil olurda gelir havalaninda ucaktan indik iri yari alman polisleri dizmisler siraya kontrol yapiolar neyse esim benden ondeydi onun passsi kontrol ettiler sira bana geldi geri donucem dusuncesi hala kafamda polis pasaportuma bakmadi bile  buyrun gecin dedi esim kontrol etmicekmisiniz diyince gerek yok dedi taki eve gelene kadar bi suphe icindeydim neyseki 1 gunde vizem cikti Allah'a SUKURLER OLSUN suan Almanya'dayim 1 ay oldu sanirim toplamak gerekirse bizden istenen belgelere aldanmayin sonra yazmiyan belgeleride tek tek istiyorlar  isinizi saglama alin gerekli gereksiz butun evraklari hazirlayin goturun

Sadece cikisda giris kasesi vurdular diyorsun yukardaki yazindada polis pasaportuma bakmadi bile buyrun gecin dedi diyorsun eve gelene kadarda kafamda soru isareti var demissin kase vurduklarini solemedigin icin Kelimelerini secmeni istemisdim.Evraklari senin kabul etmisdir ben izmir istenilen evraklar disindaki evraklari kabul etmiyor bunu soyledim.