Beglaubigte Copy

Başlatan roye, Ocak 21, 2013, 07:01:10 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

roye

arkadaslar bir sorum olacak...benim türkce diplomalarimi Beglaubigte  Copy yaptirmam gerekiyor...Rathaus türkce belgeleri de asli gibidir diye damgali fotokopi yapiyormu biliyormusunuz???  illaki notere mi gitmem gerekiyor??

tesekkürler simdiden...

Reyya

Alıntı yapılan: roye - Ocak 21, 2013, 07:01:10 ÖS
arkadaslar bir sorum olacak...benim türkce diplomalarimi Beglaubigte  Copy yaptirmam gerekiyor...Rathaus türkce belgeleri de asli gibidir diye damgali fotokopi yapiyormu biliyormusunuz???  illaki notere mi gitmem gerekiyor??

tesekkürler simdiden...

roye merhaba. ben noterede radhausada gitmedim. bizim kursa ministerium für Bildung dan geldiler. diplomalarımız için. bende zeugnisse leri  buraya götürdüm ama  önce belgelerimin tercümesini yaptırdım. ben awoda çalışan bir türk bayana yaptırdım (tercümesine 25 euro vermiştim) daha sonra ministerium für Bildung a gittim.

fakoo

Sevgili Reyya bir sorum olacakti sana, Bu islemi ne zaman yaptirdin. Uzun zaman oldumu. Sanirim artik sistem böyle degil diye biliyorum. Ve maliyeti daha pahalli diye biliyorum..

Reyya

Alıntı yapılan: fakoo - Ocak 21, 2013, 10:12:31 ÖS
Sevgili Reyya bir sorum olacakti sana, Bu islemi ne zaman yaptirdin. Uzun zaman oldumu. Sanirim artik sistem böyle degil diye biliyorum. Ve maliyeti daha pahalli diye biliyorum..

sayın fakoo,  bu işlemi 1,5 yıl önce yaptırdım. ben yalnızca tercümesine 25 euro idi dedim ama. diğer masraflardan bahsetmedim.  aynı işlemi bir arkadaşımda aynı benim gibi yaptırdı. roye arkadaşımız belki başka birşeyden bahsediyor ::)  keine Ahnung!!

roye

evet abla düsseldorf böyle istiyor...asli gibidir fotokopisini istiyorlar orijinal belgenin...orada noter veya Rathaus a yaptirin yaziyordu...bana da bir ara birisi Rathaus sadece almanca belgeleri asli gibidir diye mühürlüyor demisti...onun icin bilen varmi diye sordum...ben ceviriye para vermedim sagolsun Türk danis bana cevirdi normalde cok yapmiyorlar ama bu isi :)  sadece asli gibidir fotokopi kaldi onuda yaptirip denklige basvuracagim hemen kismetse...

Reyya

Alıntı yapılan: roye - Ocak 21, 2013, 10:31:23 ÖS
evet abla düsseldorf böyle istiyor...asli gibidir fotokopisini istiyorlar orijinal belgenin...orada noter veya Rathaus a yaptirin yaziyordu...bana da bir ara birisi Rathaus sadece almanca belgeleri asli gibidir diye mühürlüyor demisti...onun icin bilen varmi diye sordum...ben ceviriye para vermedim sagolsun Türk danis bana cevirdi normalde cok yapmiyorlar ama bu isi :)  sadece asli gibidir fotokopi kaldi onuda yaptirip denklige basvuracagim hemen kismetse...

benim bulunduğum yerde kurstaki arkadaşların hepsi benim gibi yaptırdılar yani radhaus veya notere gidilmedi. belkide heryerde farklı yaptırılıyor. bizim burda türk danış ücretli tercümesini yaptı. demekki heryer farklı uygulama yapıyor belki bilmiyorum artık.  kolay gelsin canım :)

roye

evet abla biliyorsun eyalet sistemi böyle degisiklikler doguruyor...normalde türk danis ücretli ceviri yapiyor ama benden almadi danismanim,zaten kendisi yapiyor cevirileri...sagolsun :)

omerumutesen

arkadasim ben belgelerimi buraya cevirtirmek ve ona gore denklik almak istedigimi arbeitsamtta soyledim ve orada ki bayan bir yerler soyledi falan filan anlatti durdu ama 1 gun sonra bana turkce aciklamali bir kilavuz gonderdiler nerde cevirebilirim ne kadar tutuyor diye ben adres olarak hatirlamiyorum kilavuzda su anda elimde yok ama maliyet olarak toplamda asli gibidir yazisi ile ceviri haline getirmesi falan dahil ve diger denklik islemleri ile 300- 500 € arasi ucretlendirili yaziyordu. cok net bilgi veremedigin icin kusura bakma ama istersen sende bir arbeitsamtta bu konuyu aciklar onlar yerlerini biliyorlar ve iletisim kurdurabiliyorlar sana elimden gelen bu kadar daha fazla bilgi alabilirsem yazarim tekrardan

roye

ben gerekli yerlerle görüstüm ve cevirilerimde tam...sadece beglaubigte copy gerekli...ben baktim Rathaus yapiyormus yari fiyatina :)  haftaya yaptirip basvuracagim kismetse...