almanya da erasmus ogrencisi olarak bulunacagim almanca yeterlilik?

Başlatan eyup1087, Mart 10, 2013, 01:35:16 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eyup1087

Mrb.. Arkadaslar eger nasip olursa 2013-2014 egitim doneminde worms de  bulunacagim fakat bolumum ingilizce ve orada ingilizce alacagim dersleri fakat benim almanya vizesi almam icin alman devleti bana almanca yeterlilik sarti koyacak mi? Ben en az b1 seviye almanca istiyor diye duydum fakat dedigim gibi derslerim ingilizce.. yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler..  :)

ckokler

Merhaba,

Erasmus programi icin ayri kriterler olmasi gerekiyor, sonucta 6 ay ya da 1 seneligine, degisim amacli gideceksin. Derslerinin'de Ingilizce oldugunu gösterirsen sorun olacagini düsünmüyorum. Cünkü genelde Erasmus'da insanlar %80 dilini bilmedigi ülkelere gidiyor. Ama tabii sana bu sefer Ingilizce yeterlilik sorabilirler, bugüne kadar kac saat egitim gördün gibi.

eyup1087

Teşekkür ederm ilgin ve cevabın için ben direk Worms üniversitesine mail attım onlarda bana döndüler ve vize için almanca yeterlilik gerekmediğini söylediler zaten ingilizce yeterlilik sınavından geçtim intermediate seviyesinde ingilizcem var türkiye deki derslerim de zaten ingilizce alıyorum ingilizce konusunda bir sıkıntım yok şimdi worms şehrini araştırmaya geldi sıra (: