Almanya - ikilemde kalanlar

Başlatan Bis Zum Ende, Nisan 06, 2013, 03:05:46 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bis Zum Ende

Merhaba arkadaslar

Öncelikle vize bekleyen tüm arkadaslara Allah sabir versin diyorum.

Ve sonra buraya gelmek icin okadar stressi yasamanin hic bir anlami olmadigini belirtmek isterim, yani anlatilanlar ile burasi cok cok farkli.

bende vize bekledim 4 ay kadar geceleri uyuyamiyordum neden cvp vermiyorlar neden bakmiyorlar vs vs neyse vizem cikti geldim Almanya,ya bu sitede cok degerli arkadaslar var hepsini tek tek sayabilirim hepsine sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum basta Ufuk.

simdi bana kizicaksiniz ne diye bu konuyu actin.

size net bi sey yaziyim buraya gelecek olan arkadaslar icin, burasi ayak uydurulmasi cok basit bi yer dil olayini ortadan kaldirdiginiz taktirde.

Türkiyede bir isiniz var ise buraya gelmenin bir anlami yok, Tr de aylik 1 milyara yakin para aliyorsan burdan kat kat iyidir ilk geldigimde

devletten yardim almak zorunda kaldim cunku calisma iznim ve oturumum yoktu resmen DiLENCi gibi bakip konusuyorlar sizinle.

Türkiyede selam verecegin uc bes kisi var en azindan burda kardes kardese selam vermiyor.

tabi bütün bunlarin hepsi herkes icin gecerli degil iyi hayatlara sahip olanlarda var ama genellikle durum bu.

Bizim oralarda bi tabir vardir cekirdekten yetisme istersen o isin uzmani ol ama elinde diploma olmadigi müddetce giremezsin biyere yapacagin ilk is temizlik..

Kafanizi agrittigim icin üzgünüm ama size yardimci olmaya calistim belki acaba gidimmi gitmiyimmi diyen arkadaslar vardir sözüm onlara.

Ben Münih, te kaliyorum burdan yardim isteyen soru sormak isteyen arkadaslar yazabilir.

Saygilar...

YYLNA

Saçma bir konu olmuş insanların kafasını bulandırma.
1000 TL aylık nasıl iyimiş ? Ben 3000 TL alıyorum türkiyede o halde ben kralım.
Arkadaşım türkiyede zaten kiralar 800 TL kaldıki 1000 TL ile geçineceksin.
Kusura bakmada boş konuşuyorsun

kadir76

Aslinda arkadas da cok yanlis birsey konusmuyor almanyada görmek istediign durumlarin icerisinde olan kisimlardan 1 ide bu diploman yoksa temizlik isi veya angarya isler öncelikli geliyor dil olayina   gelince gercekten almanya cok kolay bi yer istanbulda yada büyük sehirlerin birinde büyüyen biri icin  ben hic zorlanmadim is konusunda ise Kuaförüm ve kuaförde basladim calismaya bekledigimden kötü deil ilk baslarsa problemler olabilir calisma süresine ve ortamina alisana kadar ama suna emin olun calisip ekmegine bakan biri hele kari koca calisiyorsa hayat hicte zor deil elimize net gecen esimin 1400€ benim 1200€ toplam 2600€ kira mutfak masrafi bilet vs diger yan giderleri cikinca birakin zor gecinmeyi kenarada atabilirsiniz kari koca calisirsaniz tek kisinin maasi ile dediginiz gibi zor biraz ama suda var kari koca calisip  gecinemeyen bir sürü insan var burada hayat türkiyeye göre cok daha ucuz ve uygun hayat herkeze ayni kapiyi acmiyor bu yüzden size acilan kapi problemli olabilir bu herkeze ayni kapi gelecek anlamina gelmiyor umudunuzu kaybetmeyin herkez ekmegine baktigi sürece hicbir olumsuzluk yasamazsiniz en azindan ben yasamiyorum cok sükür....

EL-TURCO

Alıntı yapılan: ogormek - Nisan 07, 2013, 07:48:16 ÖS
1000 TL aylık nasıl iyimiş ? Ben 3000 TL alıyorum Türkiyede o halde ben kralım.
Arkadaşım Türkiyede zaten kiralar 800 TL kaldıki 1000 TL ile geçineceksin.
önce konusma tarzini düzelt sonra insanlarin fikirlerini yargila!saygisizliga lüzum yok forumda.kelimelri degisik secerekte arkadasin dediklerinin senin icin yanlis oldugunu anlatabilirdin.su satirlari yazmak icin sana ayirdigim zamana yazik....

omerumutesen

kadir76 kesinlikle sana katiliyorum buraya geldim geleli soylenen su temizlik islerini bir turlu goremedim herkes herhalde temizlige dikmis gozunu kendim dovmeci oldugum halde bana insaat isleri soylediler umzug isleri soylediler gittim ve gunluk ortalama 100 140 € arasi para aldigim oldu ama gecinilmiyecek gibi kesinlikle degil ustune ustluk ben gittigim zaman bu tarz islere aldigim yardimdan dolayi %70 kadari kesiliyor ve kalani benim elime geciyor ve ben ayrietten bir cocuk buyutuyorum ama kesinlikle turkiyede ki 1000 tl ye degisilmez  cunku alakasiiiii bile yok oyle bir kiyaslama ile arkadas kendi dusuncelerini dile getirmis bu konuyu acarak kesinlikle saygi duymaliyizda ama gelmeden bu konuyu okuyan arkadaslara tavsiyem buraya gelince gorebileceginiz ornekler sadece hersey mukemmel tarzinda degil bu sekilde herkesin farkli sekillerde oldugunu bilerek burayi gulluk gulistanlikmis gibi hayali kurmasinlar emek kazanc hayat ve faydalari olcmeye kalkmaktan ziyade dili konusup daha iyi yerlere gelmeyi dusunmeleri daha avantajli olur

YYLNA

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Nisan 07, 2013, 09:57:29 ÖS
önce konusma tarzini düzelt sonra insanlarin fikirlerini yargila!saygisizliga lüzum yok forumda.kelimelri degisik secerekte arkadasin dediklerinin senin icin yanlis oldugunu anlatabilirdin.su satirlari yazmak icin sana ayirdigim zamana yazik....
Seni ne ilgilendiriyor ? Bence de zamanına yazık.

YYLNA

Sürekli bir eleştiri, bir sükretmek yok. Orada milyonlar nasıl geçiniyor. Türkiyede hayat pahalı, krediler yüksek evler pahalı, kiralar yüksek, dışarıdan gelen ürünler dışarıya göre 3 katı, aynı fiyata alınan ürünler daha kalitesiz, hayat daha kalitesiz, kazandığınla ancak hayatını idame ettirebiliyorsun tamam orada da öyledir fakat hiç olmazsa Yemeni içmeni adam gibi yapıyorsun, alışverişini adam gibi yapıyorsun, çocuğunu adam gibi yetiştiriyorsun.
Neye göre kötü deniyor ben anlam veremiyorum, o kadar gidecek insane var bu forumu okuyor kalkıp bunun başlığını açıp bir de türkiyede 1000 TL yi altın görmek ne demek. 1000 TL iş türkiyede her yerde var, 1000 TL yi beğenen dönsün Almanyaya madem bu kadar sıkıntılı.
Yani ben mutsuz olsam dönerdim, mutsuzum diyen, türkiye daha iyi diyen dönsün zorla mı tutuyorlar ?
Birde kalkıp burada avukatlık yapanlar çıkıyor.
Neyse…

EL-TURCO

Alıntı yapılan: ogormek - Nisan 09, 2013, 08:29:34 ÖÖ
Seni ne ilgilendiriyor ? Bence de zamanına yazık.
Fuzuli´yi bilir misin bilmiyorum ama az lafla hep cok sey anlatmistir.!
Söylesem tesiri yok, sussam gönül râzı değil.
Mey biter saki kalır.
Her renk solar haki kalır.
İlim insanın cehlini alsa da, hamurunda varsa eşeklik; baki kalır.

Insanlara ve düsüncelerine saygi duymayi umarim bir ara ögrenirsiniz!

impress

Almanca öğrenip ausbildung yapsınlar. Sonuçta çoğu kişi devletten yardım alıyor orda. Istatistikler bile vardı. Almanya'da işsizlik orani %6 ordaki Türklerde de %23 vs. vs. Madem zor çözüm bulup dil öğrenip ausbildung yapsın çoğu devletten yardım alan kişi. Sonuçta ausbildung yaparken de bir miktar para kazanacaklar. Yani Türkiye'de de oyle iş yok eğer vasfın yoksa. Vasfın olsa bile 1000 TL aldığında olur. Bir de geçinememek kişiye özgü birşey. Benim kız arkadaşım 1700 euro alıyor öyle birşeyler tam hatırlamıyorum gayet de yetiyor para diyordu. Sonuçta tek başına arabasını almış, tatile gelebiliyor buraya vs. vs. Gitmiş ausbildung yapmış işte. Çok şikayet edenlerden kaç kişi dil öğrenip ausbildung için uğraşıyor çok merak ediyorum. Türkiye'de öyle değil yumurta piş ağzıma düş mantığı dünyanın hiçbir yerinde yok.

impress

Alıntı yapılan: ogormek - Nisan 09, 2013, 08:41:07 ÖÖ
Sürekli bir eleştiri, bir sükretmek yok. Orada milyonlar nasıl geçiniyor. Türkiyede hayat pahalı, krediler yüksek evler pahalı, kiralar yüksek, dışarıdan gelen ürünler dışarıya göre 3 katı, aynı fiyata alınan ürünler daha kalitesiz, hayat daha kalitesiz, kazandığınla ancak hayatını idame ettirebiliyorsun tamam orada da öyledir fakat hiç olmazsa Yemeni içmeni adam gibi yapıyorsun, alışverişini adam gibi yapıyorsun, çocuğunu adam gibi yetiştiriyorsun.
Neye göre kötü deniyor ben anlam veremiyorum, o kadar gidecek insane var bu forumu okuyor kalkıp bunun başlığını açıp bir de Türkiyede 1000 TL yi altın görmek ne demek. 1000 TL iş Türkiyede her yerde var, 1000 TL yi beğenen dönsün Almanyaya madem bu kadar sıkıntılı.
Yani ben mutsuz olsam dönerdim, mutsuzum diyen, Türkiye daha iyi diyen dönsün zorla mı tutuyorlar ?
Birde kalkıp burada avukatlık yapanlar çıkıyor.
Neyse...

Aynen abi bu mantığı anlamıyorum. Eşi Alman olanlar bir derece anlaşılır da eşi Türk kendi Türk ve mutsuzsa hayat şartları çok kötüyse dönülsün Türkiye'ye. Sonuçta dil problemi de olmayacak yok oturum al yok vize al yok şunu yap yok bunu yap mantığı da olmayacak. Hani ciddi ora kötü geliyorsa mutsuzsa ve Türkiye'de daha mutlu olacağını düşünüyorsa neden dönmez insanlar anlamıyorum.  Binlerce insan kuyruk olmuş zamanında iş ve işçi bulma kurumunun önünde şimdi onlarca insan çile çekiyor vize kuyruklarında dil öğrenmede oturum almada vs. vs. Türkiye'de bu tür sorunlarin hiç biri olmayacak yani zorsa kafama yatmıyorsa dönerim ben.

jaces

Zor arkadasim Almanya cok zor. hele hele türkiyede yetismis birisi icin cok daha zor.Türkiye deki o firlatmaliklari, sokaklarin telasini , hayatin civil civil olusunu , arkadaslarin ile gezmelerini, kahveye gidip okey oynamalarini,  hali saha maclarini , piknige gitmelerini , balik tutmaya gitmelerini, 3 - 5 arkadas bir arabaya dolusup yaptigin apacilikleri hatta hatta küfür etmeyi bile özleyeceksin (bu gibi sacma sapan örnekleri cogaltabilirsiniz) Cünkü burda hayat cok b o k tan bir kere samimiyet yok hersey sahte, hayat facebook ,twitter, solaryum ve hafta sonu partilerinden ibaret. Türk discolari falan var iceriye bi giriyorsun kizlar mini mini giyinmis yüzlerinde 1,5 kg boya,erkekler kari kiz düsürmeye kizlarda resmen piyasa yapmaya gidiyorlar,kimin eli kimin cebinde yani.Buradaki türk gencleri de cok farkli sokaklar solaryuma girmekten cilt renkleri kakaomsu renk almis kaş lari alinmis sac kesimleri %85 inin aynisi olan erkekimsi tiplerle dolu. Kizlarida zaten TR dekilerden coook cook daha farkli , saolsunlar avrupaya coktaan adapte olmuslar. Hayat dedigin burada hafta ici köpekler gibi calisip cuma cumartesi diskolara partilere gitmekten ibaret. Samimiyet meselesine gelince öyle bir beklentiniz olmasin kimsenin kimseye eyvAllahi yok herkes kendi hayatini yasiyor. Kardes kardesin aman misafirlige falan gelmesin diye gözünün icine bakiyor . Almanyada bir tek sey konusur oda para ,sayet cüzdanin dolu elinde biraz savruksa en kral ortam senin,manitalar etrafinda hemen cogaliverirler sana olan ilgi alaka bir anda artar istedigin ortami kurar zamaninida gencliginide istedigin gibi yasarsin. Burdaki gencler aptallik seviyesini zorlayabilecek kapasitedeler. Inanin cep telefonu numaralarini bile bilmiyor atiyorum telefonda iken numaralarini falan istediginizde  telefonu kapatip rehberlerine kendi numaralarina bakip sonra sizi tekrar ariyorlar Veya herhangi bir karsilasma esnasinda telefonunu falan istediginizde rehberinden bakip size numaralarini söylüyorlar,  Gectim cep telefonu numarasindan yemin ederim adamlar ev telefonlarinin numaralarini bile bilmiyorlar.
Carpim tablosunu bile ezbere bilmeyen gencler var burda 7 kere 8 kac diye sordugumda 22 - 34 -52 falan gibi cevap veren tiplerle karsilastim .Anlattiklarim size belki sacma gelebilir ama buradaki aci gercek bu.
Avrupa avrupa derler adamlarda teknoloji sifir arkadasim. Düsünün 2013 yilinda Hala telefonlar cekmiyor, carsinin ortasina geliyorsun hala sinyal problemi yasiyorsun hele hele duvarlari kalin bi eve falan girdiysen telefonunu kapat gitsin daha iyi.Evler tas devrinden kalma banyodaki tuvaletlerdeki fayanslari bir görseniz gülmekten yarilirsiniz yesil sari tas devrinden kalma fayanslar. Evler desen zaten minnacik 45 - 70 metre kare. Adamlar hala duvarlara böyle tapet midir ne b o k tur böyle kagitlari yapistirip üzerine boya falan sürüyorlar resmen komedi. Türkiyede bunu adama anlatsan gülerler valla.(hani burasi avrupa ya neymiste türkiyeden 15 sene ilerdeymis :))) Türkiyedeki gibi alci saten duvarlari kartonpiyer kaplamalari  Türkiyede o lüksü o ihtisami burada hayatta göremezsiniz. Esnaf dükkanlari fi tarihinden kalma hersey derme catma eski püskü, yeme icme sektöründe faaliyet gösteren dogru dürüst hic bir dükkanda el yikamak icin lavabo bile yok, olanlarda da sivi sabun bulabilme sansiniz % 10 lar la ibaret. Kagit havlu sanirim buralarda daha icat edilememis.Duvarlarda böyle tuttukca uzayan kullandigin kismini geriye saran sacma sapan hayatimda ilk defa gördügüm sanirim kullanildiktan sonra tekrar yikanabilen havlumsu seyler var. Türkiyedeki gibi  bir hastaneye gidip böyle istedigin doktora muayene olabilme gibi bir sansiniz yok, her bransin yeri ayri her doktorun yeri ayri baska baska semtlere dagilmis durumdalar . Randevü almaya kalkiyorsunuz 1 ay sonraya randevu veriyorlar o tarihe kadar gönül rahatligi ile geberebilirsiniz sıkıntı yok .Hastanelere sadece acil durumlarda gidebiliyorsunuz (kaza kirik cikik ani rahatsizlanmalar vs gibi). Türk cafeleri falan var iceriye köpek baglasaniz durmaz iste nargileciler falan, Türkiyenin en b o k tan sehrinin en b o k tan semtine burdaki iyi dedikleri cafeleri ac vAllahi iceriye giren olmaz o kadar kötüler yani.
Hafta ici saat 20 den sonra carsida sinek bile ucmaz, cumartesi günleri biraz hareketlerinir iste, pazar günü her yer ölü acik dogru dürüst 1 tane dükkan bulamazsin, carsinin ortasina iki tane kale kur 11 e 11 cift kale mac yap.Sistem b o k tan Bankacilik sistemleri teknolojileri bizimki ile kiyaslanamiyacak kadar geri. Türkiyede herhangi bir parayi Havale yaptiginizda ayni anda EFT yaptiginizda ise ya ayni gün yada en gec ertesi gün hesabina giris yapar :) burda bir mal satiyorsun adam sana parayi banka araciligi ile havale yapiyor bekle Allah bekleki para senin hesabina girsin 3-4 gün bile sürdügü oluyor. Kredi karti sistemleri zaten cok ilkel pos cihazi bulabilme sansin yok denecek kadar az dogru dürüst kimsede kredi karti yok zaten. Mail order dan para tahsil edebilme ticaretini hizlandirabilme gibi sansin zaten yok, onu daha kesfedemisler sanirim ( hani avrupaya :)), Yeme icme kültürü yok, yemek kültürü currywurst pommes dedikleri patates kizartmasi ve sosis ten ibaret.
gelelim bana , evet Almanyaya yeni geldim, Türkiyeden üniversite mezunuyum , eski otelciyim (antalyada 5 yildizli bir otelde müsteri hizmetleri departmaninda yönetici olarak calisiyordum) Turizmci olmam sebebi ile dil problemim olmadi 4 tane dili cok iyi seviyede konusuyorum.Yabancilar polisi beni entegrasyon kursundan muaf tuttu, sanirim 6 aylik bir kursa gidilmesi zorunlu imis.Ama yeterliliginizi gördükleri anda sizi muaf tutuyorlar.En azindan beni muaf tuttular. Gelelim is konusuna geldigimin 2. haftasinda is buldum ( sektörüm ile alakali turizm yani ) Cok büyük bir tur operatöründe Türkiye operasyonundan sorumlu personel olarak calisiyorum. Beyaz yaka isi yani masa basi , telefon bilgisayar ve dikkat den ibaret. Etrafimdan duyuduguma göre bayagi bir sansliymisim cünkü nice insanlar varmis 3-5 sene kendilerine is bulamiyorlarmis vs vs. Avrupa avrupa dediklerine bakmayin. Kendinize güvenin Türk insanin zekasi bilgisi becerisi kapasitesi, bunlarla kiyaslanamaz bile.iddia ediyorum bizim irk olarak zeka seviyemiz bunlardan cok cok daha üstün. Lafi fazla uzatmayim Almanyada mutlumuyum ? degilim arkadasim olamam da.Geri dönecekmiyim ? keisnlikle evet pasaportuda oturuma onlarin olsun gidip hepsini gözlerinin önünde yirtip basip gidecegim, Cünkü Ben bu hayata ait degilim cok daha enerjik cok daha yasamdan zevk alan birisiyim.Bu hayata bir daha gelemiyecegime göre avrupada yasayacam diye 4 duvar arasinda dizi izleyip yaslanip geberip gidecegime,  memleketimde günlük güneslik havami cigerime ceker sokaklarda elime cekirdegimi alir uzun uzun dalip citlemeyi tercih ederim.

omerumutesen

bu soylediklerinin bazilari kesinlikle dogru ama cogunluk kismi yanlis misal  olarak diyorum ki banka havalesi adamlar parayi degerlendirmek icin sana iki secenek veriyor ya ucreti daha fazla oder turkiyedeki gibi anlik havale yaparsin yada birakirsin ucret odemeyi onlar parani kullanir 2 is gunu icinde paran havale edilir.soylediklerinin tamami butun almanya icin gecerli bir sey degil kesinlikle duzenleri konusunda katiliyorum monoton bir hayat yasiyorlar kesinlikle bizim ulkemizin insanlari cok daha zeki ama kesin olan bir sey var ki burada insanlara taviz vererek halkin hakkini yiyen baska gucler yok en  azindan yasam standartini asagiya dusurecek sebepleri ortadan kaldiriyorlar ama kesinlikle ve kesinlikle hayretler icerisinde sahit oldugum ve senin soyledigine hak verdigim bir konu kafa yok buradakilerde birak cep telefonu numarasini utanmasa dogum gununu unutacaklar oyle tipler ve bir degil iki degil denk geldiklerimin %90 i bu sekilde ve buna ragmen haksiz duruma dustukleri halde kabul etmezler ve ben boyle ogrendim derler.

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: ogormek - Nisan 07, 2013, 07:48:16 ÖS
1000 TL aylık nasıl iyimiş ? Ben 3000 TL alıyorum Türkiyede o halde ben kralım.
Arkadaşım Türkiyede zaten kiralar 800 TL kaldıki 1000 TL ile geçineceksin.
öncelikle 3000 tl maas alip sonrada buraya gelmek istiyorsan kral degil olsan olsan kralin soytarisi olursun. Cümlenin sonuna yazmisin kusura bakma diye sende kusura bakma ben genel olarak gorusumu yazdim bu arada 1 ay sonra kesin dönüyorum zaten.
Buralar senin olsun istedigin şekilde yaşayabilirsin kimseyi ilgilendirmez saygi duyarım ayni hassasiyeti sizdende beklerim.

Saygilar

mybird77

Kardeşim özel olmayacaksa birde neden kesin dönüş yapıyorsun yazarsan sevinirim.  Saygılarımla.

Shinexx

iclall50

kesin esinden ayrildi kesin dönmek zorunda kalcak:)) hatime degil ama bu türk insalarimiz neden hic biseden memun kallmiyolar okadar ugrasiyolar almanya almanya sonrada almanya beginmiyolar gelmeyein.almanlarin dedi bir auslander weniger missal kallin türkiyenizde ;D

EL-TURCO

Alıntı yapılan: iclall50 - Temmuz 22, 2013, 07:30:27 ÖS
kesin esinden ayrildi kesin dönmek zorunda kalcak:)) hatime degil ama bu türk insalarimiz neden hic biseden memun kallmiyolar okadar ugrasiyolar almanya almanya sonrada almanya beginmiyolar gelmeyein.almanlarin dedi bir auslander weniger missal kallin Türkiyenizde ;D
vah vah....Türkiyenizde derken ?