İntegrasyon kurs hk. Bilgi

Başlatan Alles_für_ediz, Nisan 19, 2013, 03:40:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alles_für_ediz

Merhaba arkadaşlar integrasyon kursu hakkında sormak istediğim birkaç şey var. Geleli birkaç ay oldu çocuk üzerinden aile birleşimi yaptığımız için vize öncesi kurs veya sınava falan girmedim kendi çabalarımızla ev içinde konuşmaya çalışarak bir iki yardımcı kitaptan aşina olduklarımla basit işlerimi halledebiliyorum ancak bir ortamda kendimi ifade etmekte sorunlarım var  ve kursa sıfırdan başlamak istiyorum integrasyon kursu için birkaç kursla görüştük birisinde seviye tespite girdim karşılıklı konuşmada nereden geliyorsun hangi şehirde oturuyordun burada nerede yaşıyorsun hangi okulu bitirdin ne zaman bitirdin mesleğin nedir  evlimisin çocuğun varmı gibi kısa ve basit sorular soruldu ayrıcada test tarzı şık işaretleme ve boşluk doldurma şeklinde birkaç sayfalık kitapçık gibi bir şey verdiler ordada yine benzer şekilde sorular vardı anladığım ve yapabildiğim kadarını yaptım iki hafta içinde size geri döneceğiz dediler ve mayıs ayında B3 (basic 3) seviyesinden 100 saatlik kursa başlayacağıma dair mektup göndermişler forumda baktığımda B1 sınavı için mektuplar falan yazıyor B1 seviyesinde insanlar mektup yazıyor benim sorum bu kurs süreci nasıl işleyecek hangi seviyeye kadar ilerleyebileceğiz nezaman sınava gireceğiz volkschule kursları yeterlimidir ayrıca yardımcı kaynak bulabilirmiyiz nasıl… bu süreçleri yaşayan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum şimdiden teşekkürler.

roye

en bastan baslamak istiyorsaniz 6 modül kursa gitmeniz gerekir ki bende bunu tavsiye ederim...b1 e kadar ilerleyebiliyorsunuz bu kursta...sonrasinda 2,5 haftalik orientierung kursu var sonrada sinava giriyorsunuz...tabiki bizim aldigimiz B1 gercek b1 seviyesi degil sadece göcmenler icin belirlenmis standart konular var...VHS en iyi kurslardan birisidir tabiki yeterli...kaynak olarak mecbur kursun verdigi kitaplar kullaniliyor ama isterseniz yine de satin alabilirsiniz kitapcilardan...bende geldikten 1 ay sonra basladim bu kursa ekimde sinava girdim B1 i aldim simdide B1+Beruf kursu yapiyorum isterseniz sizde yapabilirsiniz bunu...tabiki B1 den sonra :)   kolay gelsin simdiden...

fakoo

Bir sorum olacakti B1+Beruf yaparken herhangi bir meslek belirliyormusunuz ? Biraz bilgi verebilirmisiniz B1+Beruf hakkinda. Tesekkur ederim

roye

yok meslek belirlemiyorsunuz buna gerek yok yani...önemli olan 3 hafta Praktikum yapma zorunlulugu...yaptigin yer önemli eger senden memnun kalirlarsa kurs sonunda onlarla calismani istiyorlar...yada iyi bir yerde yaparsan eger sonrasi icin sana referans oluyor...sürekli konusuyoruz kursta buda bizim icin cok önemli malum...ayrica cok fazla kelime ögreniyoruz inanin yetisemiyorum desem yeri...fiillerin präpositionlarla kullanimlari konusunda cok faydali oluyor...yani gercekten ögrenmek isteyen ve calisan insana cok faydali..ben bunu bitirip kismetse B2+Beruf yapmayi istiyorum...merak ettiginiz birsey varsa baska sorun ben cevaplamaya calisirim elimden geldigince..

fakoo

Aciklaman icin cok tesekkur ederim.
bir kac sorum olacakti.
Bu B1+Beruf ne kadar sürüyor
Sinav yönetmeligi neye göre . Yani b1 sinavi gibimi
Bunlar hakkindada bilgi verirsen cok sevinirim...
Tesekkur ederim.

roye

b1+Beruf kursu 730 saat sürüyor...ben martta basladim 3 hafta tatil var yaza eylül sonunda bitiyor...evet aynen b1 sinavi gibi ama tabiki zorluk derecesi farkli...

fakoo

Him....  730 saat sürüyor demek. Eminim bu kursun faydasida cok oluyordur.
Hafta ici hergün gidiyorsun sanirim ?

roye

evet tabii ki cok faydali...hergün saat 8.30-13.45 arasi kurstayim uzun sürüyor cok yoruyor ama elden birsey gelmez :)

fakoo

Bakalim benimde 6-7 hafta sonra b1 sinavim var 8.Juni. Kismet olurda kazanirsam B1+Bruf yapmayi planliyorum. Ilk önce B1 gecmem lazim.

Vielen Dank für Ihnen Hilfe.

roye

Vielen Dank für Ihre Hilfe :)   

hic önemli degil...sorunuz olursa severek cevaplarim...simdiden basarilar...