Kafama takilan bir konu yardim lutfen....

Başlatan kadir76, Mayıs 24, 2013, 12:45:29 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kadir76

merhaba arkadaslar almayaya geleli 6 ay felan oldu 3 aylil oturum süresini uzatmak istedigimde 5 yillik direk oturum aldim 5 yili alinca okulla ilgili bi problemim kalmadi diye dusunuyorum yani b1 alma gibi  bi zorunluluktan bahsediyorum 5 seneye kadar calismisligim ve cocugum elbette olacaktir benden 5 senenin sonunda b1 isteme gibi bi durum soz konusu deildir sanirim ozamana kadar vergim ve sigorta odemis olucam bana süresizle ilgili b1 sarti kosmazlar deilmi bu kendi dusunce bu yüzden kursa fln gitmiyorum yanlis yoldamiyim yada dusundugum yanlis deilmi fikirlerinizi merakla bekliyorum...

fuk_18

cok sansli oldugunu söylemistim 5 yil oturum aldin ama 5 yil sonunda süresiz oturum icin yada vatandaslik icin b1 belgesi isterlermi istemezlermi bunun garantisini kimse veremez hatta simdi git sorsan yabancilar dairesine belki sana istemicez derler ama 5 yil sonunda isteye bilirlerde belli olmaz garanti istemezler diyemeyiz,bu yuzden eger bossan suanda kursa git calisiyorsan aksam kurslari var onlara katil b1 al kalsin kenarda illaki biryerde ise yariyacak

Alıntı yapılan: kadir76 - Mayıs 24, 2013, 12:45:29 ÖS
merhaba arkadaslar almayaya geleli 6 ay felan oldu 3 aylil oturum süresini uzatmak istedigimde 5 yillik direk oturum aldim 5 yili alinca okulla ilgili bi problemim kalmadi diye dusunuyorum yani b1 alma gibi  bi zorunluluktan bahsediyorum 5 seneye kadar calismisligim ve cocugum elbette olacaktir benden 5 senenin sonunda b1 isteme gibi bi durum soz konusu deildir sanirim ozamana kadar vergim ve sigorta odemis olucam bana süresizle ilgili b1 sarti kosmazlar deilmi bu kendi dusunce bu yüzden kursa fln gitmiyorum yanlis yoldamiyim yada dusundugum yanlis deilmi fikirlerinizi merakla bekliyorum...

omerumutesen

normal sartlartda onlarin suresiz oturumu vermeleri icin gereken bir durum b1 ama ama ama b1 almani istemelerinin sebebi elinde belge olmasi degil dili  en az o seviyede konusabiliyor olmani istedikleri icin b1 sart kosmalarina ragmen b1 almadan suresiz oturumu alan ve devlet dairelerinin birinde is bulabilen arkadaslarim var o sure zarfininin sonunda o seviyede dil konusamiyor olursan eger  benim dusundem daha da zorlarlar b1 icin yukarda arkadasimin da soyledigi gibi bence bu 5 yillik firsatini iyi degerlendirip o belgeyi almak en avantajlisi

kadir76

aslında gıdıp sordum dedıler esınız hollanda vatandası oldugu ıcın 5 yıllık dırek almıssınız zaten 5 yıl sonunda suresız oturum vercez dedıler bırazda ondan dolayı gıtmıyorum dıl konusuna gelınce kuaforluk yapıyorum ve 5 senede bu dılı ogrenemezsem atsınlar benı zaten etrafya almanca konusan afedersınızz yontulmamıs ne ınsanlar var onları gorunce hıc kasmıyorum kendımı aslında :) ama genede tedbır tedbırdır...