Almanca B2 SINAVI

Başlatan hunkarus, Mayıs 27, 2013, 04:20:44 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hunkarus

Almanya dusseldorfta yasiorum universiteye baslamak icin c1 i bitrmme gerek ama su an b2 kursuna gidiorum ve 1 ay sonra sinavim var konular cok zor aradaslardan dilegim b2 icin hangi konualra daha cok yonelmeliyim kelime disinda bununla ilgili bilgi veirrseniz cok sevinirim

cennetim

Alıntı yapılan: hunkarus - Mayıs 27, 2013, 04:20:44 ÖÖ
dusseldorfta yasiorum universiteye baslamak icin c1 i bitrmme gerek ama su an b2 kursuna gidiorum ve 1 ay sonra sinavim var konular cok zor
aradaslardan dilegim b2 icin hangi konualra daha cok yonelmeliyim kelime disinda bununla ilgili bilgi veirrseniz cok sevinirim
merhabalar esim b1 belgesini aldi simdi meslek kursuna gitmek istio b2 icin bu kursa gitmek icin nasil bir testden gecdiniz neler soruluyo nasil calisilir yardimci olursaniz seviniriz esimde sonrasinda c1 alip üni okumak istiyo cevaplarsaniz seviniriz

tugce_doerjer

her seviyenin bitisinde yapilan sinavlar vardir.mesela b1 seviyesini bitirirseniz kurs sonunda sinava girersiniz.eger gecerseniz sertifika alirsiniz. b2 icinde ayni sey gecerli.ozellikle b2 seviyesine baslamak icin bir sinav gerekmiyor. ama b1 sertifikasi sorabilirler.

bunun disinda istediginiz okula gidip b2 sinifi aciyorlarmi diye sorabilirsiniz. belki sinif ici seviye tespit sinavi yaparlar.bu sinavi gecemeseniz bile herhangi bir sorun olmaz.

cennetim

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Kasım 22, 2013, 09:37:43 ÖS
her seviyenin bitisinde yapilan sinavlar vardir.mesela b1 seviyesini bitirirseniz kurs sonunda sinava girersiniz.eger gecerseniz sertifika alirsiniz. b2 icinde ayni sey gecerli.ozellikle b2 seviyesine baslamak icin bir sinav gerekmiyor. ama b1 sertifikasi sorabilirler.

bunun disinda istediginiz okula gidip b2 sinifi aciyorlarmi diye sorabilirsiniz. belki sinif ici seviye tespit sinavi yaparlar.bu sinavi gecemeseniz bile herhangi bir sorun olmaz.

esim b1 belgesini sinavla aldi  ama simdide meslek kursuna gitmek istiyo bu kursa gitmesi icin b1 olmasi lazim ama bu kursa girebilmesi icinde bir teste girmesi lazimmis meslek üzeri oldugu icin benim merak ettigim bu test nasil bir test ayni prüfung gibimi yani b1de cikan sorular gibi biseylermi cikacak bilginiz varsa paylasirsaniz seviniriz :)

guru

meslek kursu dediğiniz şey nedir? ausbildung mu? b1+beruf mu kastettiğiniz? yani gideceği kurs size söylemiştir nasıl bir sınav olacağınıç kastettiniz ausbildungsa seviye belirleme yapabilirler belki

tugce_doerjer

Alıntı yapılan: cennetim - Kasım 23, 2013, 10:17:51 ÖÖ
esim b1 belgesini sinavla aldi  ama simdide meslek kursuna gitmek istiyo bu kursa gitmesi icin b1 olmasi lazim ama bu kursa girebilmesi icinde bir teste girmesi lazimmis meslek üzeri oldugu icin benim merak ettigim bu test nasil bir test ayni prüfung gibimi yani b1de cikan sorular gibi biseylermi cikacak bilginiz varsa paylasirsaniz seviniriz :)

ben soruyu yanlis anlamisim. benim anlattigim dil kurslarinda b2 yapmak icin ozel bir sinav olmadigiydi.

meslek kursuna bir arkadasim gitmisti.sinavi gecemedigi icin baslayamadi kursa. ondan duydugum benim sinavda ayni b1 deki gibi sinav yaptiklariydi. konusma,yazma.okuma hepsinden soru soruyorlarmis. arkadasimin soyledigi, b1 seviyesinde olup olmadigini sinavla kanitliyorsun.elinde b1 sertifikan olsa bile meslek kursuna baslamak icin dil yeterlilik sinavi gibi birsey bu yaptiklari sinav.

dedigim gibi ben yanlis anladigim icin sinav yok dedim. meslek kursu icin dil yeterlilik sinavi varmis evet. ayni b1 sinavi gibi dedi arkadasim.

cennetim

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Kasım 23, 2013, 03:53:58 ÖS
ben soruyu yanlis anlamisim. benim anlattigim dil kurslarinda b2 yapmak icin ozel bir sinav olmadigiydi.

meslek kursuna bir arkadasim gitmisti.sinavi gecemedigi icin baslayamadi kursa. ondan duydugum benim sinavda ayni b1 deki gibi sinav yaptiklariydi. konusma,yazma.okuma hepsinden soru soruyorlarmis. arkadasimin soyledigi, b1 seviyesinde olup olmadigini sinavla kanitliyorsun.elinde b1 sertifikan olsa bile meslek kursuna baslamak icin dil yeterlilik sinavi gibi birsey bu yaptiklari sinav.

dedigim gibi ben yanlis anladigim icin sinav yok dedim. meslek kursu icin dil yeterlilik sinavi varmis evet. ayni b1 sinavi gibi dedi arkadasim.
4 bölümden olusan bir sinav yani bi degisiklik yok anladigim kadariyla cevabin icin tesekkürler

tugce_doerjer

valla dedigim gibi ben girmedim o sinava ama arkadasim b1 sinavinin aynisi dedi.

Reyya

B1plus beruf kursu  ile gerçek meslek kursu farklı şeyler. umschlug (2 yıllık) veya ausbildung gerçek meslek kursları.

B1plus beruf  ve B1  sınavlarının  formatı aynı evet ama içerik olarak çok farklı. B1 plus meslek ile ilgili terimleri öğreniyorsunuz ama duyduğum kadarıyle artık B1plus kaldırılmış. Bana göre çokda önemli bir kurs değil,yani getirisi olmayan bir kurs. Hani kurs bittikten sonra iş garantisi olsa süper diyeceğim ama malesef.