Almanya'da Üniversite okumak

Başlatan makman12, Temmuz 14, 2013, 04:33:09 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

makman12

Oncelikle Merhaba foruma yeni üye oldum ve sormak istediğim bazı sorular var okuduklarimdan almanyada üniversite için burdan paralel gecikdigini anladım su anda lise son talebesiyim ve almanca nin a sini bilmiyorum sizce almanyada okuyabilirmiyim biri bana yardımcı olabilir mi

makman12

Arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim kaygılarım maddi yönde almanyada üniversite lerin ücretsiz olduğu yazılmış fakat anladigim kadariyla hayat pahali :-) burs imkanı var mı acaba
İlköğretim ve liseyi özelde okudum fakat hep bursluydum artık aileme de ekonomik olarak yük olmak istemiyorum burs veya çalışma imkanı ne kadar acaba

fuk_18

liseyi bitirdikden sonra turkiyede ya en 2 yillik universite bitirip avrupa okumak icin basvurcaksin yada liseden sonra universite icin sinava girdiginde en az 4 yillik okulu kazanip turkiyede kayit yaptirmadan avrupada okul icin basvurcaksin,tabi bunlardan sonra maddi durumda iyi olmasi gerek bankaya 8 bin euro para atman lazim bloke koydurman lazim olmucak bir is degil ama oncelikle universite ya kazanman gerek 4 yillik yada 2 illik bir uni bitirip devam icin avrupada okumaya basvurmalisin

makman12

Çok fazla bir bilgim yok fakat üniversite ler arası kalite farkı illaki vardır ben burdan istanbul siyasal kazansamda Boğaziçi siyasal kazansamda aynı kapıya çıkıyo mu bir fark var mı

fuk_18

hayir bi fark yok sadece 4 yillik bi bolum tutmasi gerek tabi tutan bölümü okucaksin yurt disinda

makman12

Peki bursluluk veya onun gibi sınavlar var mı türkiyede veya almanyada
Yani Münih lmu da okuyabilir miyim bildiğim kadarıyla dünyada ilk 50 de ve hiç bir şart kayıt yok ilginç