ALMANCA ÖDEVİ YARDIM (9.SINIF)

Başlatan baris99, Kasım 28, 2013, 07:44:52 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

baris99

ödev konum almanca kendimizi tanıtmak 10 cümleden oluşması gerekiyor minimum bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim  yuppi:)

tugce_doerjer

kendin niye yapmiyorsun ödevini?cok kolay bir konu... kitabina bakarak bile cumle kurabilirsin.  okey:)

gizem.tfkci

Boşlukları kendine göre doldurursun.

Ich heisse ... (Adın.)
Mein Nachname ist ... (Soyadın.)
Ich bin aus ... (Nerelisin.)
Ich lebe in der Türkei.
Ich bin Arzt student.
Ich bin ..... jahre alt. (Yaşın.)
Ich wohne in .... (Yaşadığın yer.)
Mein Hobby ist Fußball spielen.

Reyya

Alıntı yapılan: baris99 - Kasım 28, 2013, 07:44:52 ÖS
ödev konum almanca kendimizi tanıtmak 10 cümleden oluşması gerekiyor minimum bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim  yuppi:)

Mein Name ist ..... Ich bin .... jahre alt.     ich habe ...... geschwister (kaçkardeşin varsa yaz)  VEYA ich habe keine geschwister. (Ich habe bruder VEYA ich habe eine schwester. bir erkek kardeşim var VEYA bir kızkardeşim var..)  öğrenmen açısından yazdım. Meine Mutter ist Hausfrau(annen evkadını ise )  und mein Vater ist...... (mesleği neyse yaz) ich lebe in der Türkei und ich wohne in ....(hangi şehirde yaşıyorsan) 

sende bu yazdığımız cümleleri kendin yazarken öğren olurmu? bizdende sana bir evödevi bunları bir kağıda yaz karşısınada Türkçesini yaz. bir yere as ve sürekli bu yazdıklarını günde 5 - 10 kere oku. bu almancanı geliştirmen açısından faydası olur sana.