Almanya Aile Birlesimi Vizesi Bekleyen Arkadaslar Burada Toplanalim Bi zahmet

Başlatan ScreaM18, Ocak 05, 2014, 03:26:42 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

merveklkn

Arkadaşlar merhaba,

herkese sorunsuz, hızlı bir vize süreci geçirmelerini diliyorum ilk etapta.. Benim soruma gelince ;

Ben Türk vatandaşı ve TR'de yaşıyorum. Nişanlım Alman ve Almanya'da yaşıyor. 14.06.14'te İstanbul'da evleniyoruz kısmetse.. Vize hakkında öğrendiğim eksiksiz evrak, eşin evi ve işi iyi olduğunda ve yeterli almanca bilgisi olduğu takdirde vizenin hızlı sonuçlandığı.. şu anki tek korkumuz ise randevunun aylar sonrasına verilmesi.. Soyadı değişikliği sebebiyle yeni nüfus cüzdanı, pasaport çıkarılmadan vizeye başvuramayacağımı biliyorum. Fakat nikah tarihinden önce ( Nisan, Mayıs gibi ) konsolosluktan (İST.) Temmuz ayı için vs randevu almam mümkün mü ? Yoksa randevu alırken bile evli olmak mı gerekiyor? Eğer nikahtan sonra randevu alınabiliyorsa İstanbul konsolosluğu yaklaşık ne kadar zaman sonra randevu veriyor?

Bilgisi olan arkadaşların yardımları ricasıyla

Teşekkürler,

Merve

dejavu1347

Öncelikle randevu alırken pasaport numaranızı mutlaka vermek durumundasınız yani pasaportunuz yoksa zaten randevu alamazsınız. İkincisi İstanbul bildiğim kadarıyla öyle aylar sonrasına vermiyor 1 ay sonraya falan veriyor en geç ama İstanbul'dan randevu alan arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir şayet ben Ankara'dan randevu aldığımda nerdeyse 3 ay sonraya randevu alabildim.

MuhaяяeM

Değerli üyelerimiz, bu konu başlığının oldukça fazla sayfadan oluşması (40'tan fazla), diğer üye ve ziyaretçilerimiz açısından takibinin zorlaşması ve konu başlığı ile ilgisi olsun veya olmasın her türlü sorunun burada sorulup burada cevaplanması nedeniyle forumun kategorize edilmesinin zorlaşması gibi nedenlerden dolayı konunun kilitlenmesinin uygun olacağı düşünüldüğünden bu konu başlığımız mesaj yazmaya kapatılmıştır.

Değerli üyelerimizden yanlış anlamamalarını rica eder her bir farklı soru veya sorun için ayrı bir konu başlığı açılmasının forumun takibi ve yerleşim düzeni açısından daha sağlıklı olacağını önemle hatırlatırız.