Almanca Metin Hakkında(Yardım Lazım)

Başlatan otopsi, Ocak 09, 2014, 11:20:06 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

otopsi

Merhabalar ben lisede fransızca eğitim görüyordum taşınma nedenlerinden dolayı lise değiştirince bu sene geçtiğim lisede de 2. yabancı dil almanca olunca almanca konusunda neredeyse sıfırım.Dönem performans ödevimiz "können,wollen,sollen,dürfen,müssen,mogen,möchten" fiillerini kullanarak bir günümüzü yazmak yardım edebilecek biri varsa çok memnun olurum gerçekten bu forumun amacı tam olarak bu değil ama belki yardım etmek isteyen gönüllü olur diye konu açmak istediğim şimdiden çok teşekkürler.

Modalverben leri bilmediğim için Türkçesinide tam olarak yazamadım metinin ama sıfırdan ödev yaptırır gibide olmaması için hazırlamaya çalıştım.

Her sabah saat 7'de uyanırım.Sabah duş aldıktan sonra kahvaltı ederim ve giyinirim.8.30 da okulda olmam gerektiği için 8.00 de evden çıkarım.(cümle müssen fiiliyle kurulucak).İleride iyi bir mühendis olabilmem için okulda başarılı olmam gerek(wollen fiiliyle kurulucak).Bu yüzden severek ders çalışıyorum(mögen fiiliyle kurulucak).Hayat şartlarından dolayı üniversiteyi kazanmak zorundayım(sollen fiiliyle kurulucak).Okuldan sonra bazen spora giderim bazen piyano çalarım.Piyanoda yeni olsamda yapabileceğime inanıyorum(können filliyle kurulucak).Eve geldiğim zaman yabancı dizi veya film izlerim gece 24.00 gibi uyurum.

Birde dürfen fiiliyle bir cümle kurulucak ama yerleştiremedim.

Metin biraz saçma oldu ama etni düzenleyip başka cümlelerde eklerseniz gerçekten çok minnettar olurum.

mbilal25tr

können,wollen,sollen,dürfen,müssen,mogen,möchten
merhaba şimdi ben bu metni sana tek tek çeviremem
çeviririm ama uğraşamam cofe:)
ama sana şunları söyleyebilirim

können yapabilmek demek
Ich kann nicht laufen    ben yürüyemiyorum
geçmiş zamanda konnten oluyor
ich konnte
du konntest
er sie es man konnte
wir konnten
ihr konntet
sie konnten

wollen ve möchten istemek demek
möchten nazik hali
geçmiş zamnda wollten oluyor ama möchten geçmiş zamanda yok
kişilere göre değişimini konnten a bakarak çözebilirsin ich ve er sie es man aynı

sollen -malı -meli demek yapmalı gitmeli gibi
nicht koyarsan yapmamalı gittmemeli olur
sollten geçmiş zaman

müssen zorunda olmak demek yapmak zorunda yapması gerek gibi
nicht yaparsan yapmak zorunda değil yapmasına gerek yok nlamına gelir
mussten geçmiş zzman

dürfen können gibi anlama gelir ama izin veya kural meselesi
örneğin  trafikte yasaksa wir dürfen nicht rechts abbiegen.
Sola dönemeyiz. gibi
durften geçmiş zaman

mogen değil mögen
inglizce de ki like gibi sevmek hoşlanmak anlamına gelir
mochten geçmiş zaman "ö" değil "o"

Yardımcı olabildiysem na mutlu bana
boş zamnım olursa belki metni çevirebilirim