Aile Birleşimi Sonrasında Eyalet Değiştirmekle İlgili Yardım Lütfen!!!

Başlatan dejavu1347, Ocak 13, 2014, 01:59:34 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dejavu1347

Arkadaşlar birkaç ay sonra Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine (Essen'e) çocuk üzerinden aile birleşimi yapmış olarak gitmiş olacağım bir aksilik çıkmazsa. Fakat biz eşimle Bayern eyaletinde yaşayacağız. Eşim ailesiyle kaldığı için şuan Essen'de. Ben vizeyi alıpta oraya vardıktan bir iki ay sonra ev bulup Bayern'e yerleşeceğiz.
Sormak istediğim soru aile birleşimi vizesiyle oraya gidipte eyalet değiştirmek istediğimizde neler yapmam lazım? Herhangi bir sorun çıkarırlar mı eyalet değişikliğinde. Sonuçta Essen'deki yabancılar polisiyle işlemlerim olacaktı ama eyalet değişince bunlarda değişecek ne tür bir yol izlemek lazım???

Daha önce buna benzer bir durum yaşayanlar varsa yardımlarını bekliyorum. (Eşim ve oğlum çifte vatandaş)

ScreaM18

Alıntı yapılan: dejavu1347 - Ocak 13, 2014, 01:59:34 ÖÖ
       Arkadaşlar birkaç ay sonra Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine (Essen'e) çocuk üzerinden aile birleşimi yapmış olarak gitmiş olacağım bir aksilik çıkmazsa. Fakat biz eşimle Bayern eyaletinde yaşayacağız. Eşim ailesiyle kaldığı için şuan Essen'de. Ben vizeyi alıpta oraya vardıktan bir iki ay sonra ev bulup Bayern'e yerleşeceğiz.
Sormak istediğim soru aile birleşimi vizesiyle oraya gidipte eyalet değiştirmek istediğimizde neler yapmam lazım? Herhangi bir sorun çıkarırlar mı eyalet değişikliğinde. Sonuçta Essen'deki yabancılar polisiyle işlemlerim olacaktı ama eyalet değişince bunlarda değişecek ne tür bir yol izlemek lazım???

Daha önce buna benzer bir durum yaşayanlar varsa yardımlarını bekliyorum. (Eşim ve oğlum çifte vatandaş)

kardes selamlar..öncelikle aile birlesimi vizesi ile oraya gittikten sonra yabancilar polisine gidip oturumunu alman lazim 3 ay icinde mecburen...ve tabi adres kayidi fln da yaptirmalisin(MELDEREGISTER ´de=)..
sonra zaten nereye yerlesirsen yerles..hic bi yere bi sikinti olmaz..gittigin yerdeki yabancilar polisinin adresini bulacaksin ve bezirksamt ´in ...oraaya gidip dersin , ´biz yeni tasindik ´diye otomatik olarak onlar gerekli olan bilgileri alirlar eski kurumlardan...
takma kafana bunlari..yabancilar polisine sor onlar sana anlatir daha detayli ...;);)

dejavu1347

Saol kardeşim verdiğin bilgiler için.
O zaman ilk etapta 3 aylık vizeyi uzatmadan eyalet değiştirmemek daha mantıklı..