Almanca konuları hakkında birkaç sorum var

Başlatan dielosch, Şubat 04, 2014, 06:25:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dielosch

Merhaba arkadaşlar,
Uzun zaman sınavlarım gereği forumdan uzak kaldım.Eski günleri,arkadaşlıkları oldukça da özlüyorum belirtmek gerekirse.Benim sizden bazı konularda isteklerim olacaktı.Okulumda derslerimiz dönemlik ve yabancı diller ingilizce,almanca ve fransızca.Ben ingilizceyi seçtiğim için ilk dönem ikinci dönem de ingilizce seçmek zorundaymışım.Ama almanca derslerıne de yogunluk az oldugu ıcın ıstegım geregı katılabılırmısım.Bir nevi kurs gibi anlayacağınız.Almanca I ve Almanca II olan derslerin,Almanca II kısmına girmeye başlayacağım için Almanca I'i biraz tamamlamaya çalışıyorum.Hocamızdan konuları istediğimde bana '' Fiil çekimleri(heißen, wohnen, trinken, kommen, haben , sein v.b.); cümle yapısı; W-Fragen, Satzfrage, Aussagesatz, Imperativsatz; Präteritum von sein;İm cafe bestellen und bezahlen, Zahlen, Alphabet, Himmelsrichtungen'' bunları gönderdi. Burada aussagesatz,imperativsatz gibi konuları nereden bulabilirim.Emir cümlesiyle,durum cümlesi olarak geçiyor.Veya Im cafe bestellen? Tam olarak bilmediklerim : aussagesatz,ımperativsatz,präteritum von sein,im cafe bestellen und bezahlen,himmelsrichtungen'' Yönleri esasen biliyorum ama yönlerle ilgili sorulan soru tarzlarını veya onunla ilgili şeyleri bilmiyorum.Sadece isim olarak biliyorum yani.Eskiden bu tarz şeyleri Esma ablaya sorardım da göremeyince size sorayım dedim.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum :)