İngiltere'ye vizesiz mümkün mü ?

Başlatan M3RyJan3, Mart 19, 2014, 09:52:16 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

M3RyJan3

Merhaba arkadaşlar konu başlığı size biraz garip gelmiş olabilir ve belki de yanlış yere de konu açmış olabilirim. Kusuruma bakmayın lütfen. Benim bilmek istediğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. Almanya'da ikamet ediyorum oturum iznim var bu oturum kartım ile ingiltereyi ziyaret edebiliyor muyum yoksa vize mi almam gerekiyor , şayet cevabınız vize almam gerekiyordan yana ise nasıl ? şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

dejavu1347

Alıntı yapılan: M3RyJan3 - Mart 19, 2014, 09:52:16 ÖS
Merhaba arkadaşlar konu başlığı size biraz garip gelmiş olabilir ve belki de yanlış yere de konu açmış olabilirim. Kusuruma bakmayın lütfen. Benim bilmek istediğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. Almanya'da ikamet ediyorum oturum iznim var bu oturum kartım ile ingiltereyi ziyaret edebiliyor muyum yoksa vize mi almam gerekiyor , şayet cevabınız vize almam gerekiyordan yana ise nasıl ? şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Bende İngiltere 'ye 1 haftalığına gitmek için bu konuyu araştırmıştım ve web'de şu şekilde bir bilgi bulmuştum...

Eğer Schengen bölgesindeki bir ülkeye gidiyorsa gideceği ülkeden ayriyeten bir vize almasına gerek yok.

Ama İngiltere veya İrlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Romanya ve Bulgaristan gibi Schengen'e dahil olmayan ülkeler söz konusu olduğunda eşiniz sizinle seyahat ettiği ya da sizin yanınıza geldiği ve vatandaşı olduğunuz ülke haricinde herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde oturum izni olduğu için vize alması gerekmiyor.

Fakat oturum kartında bir Avrupa Birliği vatandaşının aile üyesi olduğu açıkça belirtilmeli.

Yine de herhangi bir sorun çıkmaması için seyahatiniz öncesinde sınırda AB vatandaşı olmayan aile bireyinden hangi belgelerin gerekebileceği ile ilgili ziyaret edeceğiniz ülkenin elçiliklerinden bilgi alınız. Çünkü bu liste ülkeden ülkeye değişebilir.

Eğer eşinizden bir giriş vizesi istenirse gideceğiniz ülkenin konsolosluklarına ya da elçiliklerine başvurmanız gerekir. Başvuru sürecinin hızlı ve ücretsiz olması gerekir.

Eşiniz sınıra vizesi olmadan geldiğinde dahi yetkililer, kendisini sizin aile üyeniz olduğunu ispatlamasına izin vermeli. Eğer bunu başarabilirse hemen vize verilmesi gerekiyor.

Yani bu durumda eşinizin vatandaşlık durumu önem kazanıyor. Eşiniz eğer Alman vatandaşıysa vize almadan da giriş yapmanız mümkün. Tabi oturum kartınızda eşinizin AB vatandaşı olduğu belirtiliyorsa. En iyisi Almanya'da bulunan İngiltere elçiliğine başvurarak konuyla ilgili bilgi almanız

Baybars

Alıntı yapılan: M3RyJan3 - Mart 19, 2014, 09:52:16 ÖS

Merhaba,

bu siteden https://www.gov.uk/check-uk-visa/y  vizeye ihtiyaciniz varmi ögrenebilirsiniz. Ingiltere Schengen icinde olmadigi icin vize almak zorundasiniz, tabiki almanyada olmaniz vize icin avantaj. Ama vize olmadan Türk vatandasi olarak Vizesiz ingiltereye giremezssiniz.

Bir Örnek, yakin bir akrabam esi ile Londraya seyahat emek istiyorlardi.. ikiside Dogma büyüme Almanyadalar.. biri önemsememis Alman vatandasligina gecmemisti, ama ingiltereye gitmek istediklerinde fark ettilerki vize almasi gerekiyormus.. Ucak biletini iptal etmek zorunda kalmislardi.. Vize 15 güne yetisemeyecegi icin..

Vize almaniz tabiki kolay olur Almanyadan

fuk_18

yukarda baybarsin dedigi gibi oldugunu biliyorum bende ama sunuda duymustum biryerlerden sinirda vize alinabiliyor diye tabi ne kadar guvenli dogru bilinmez en iyisi konsoloslukdan bilgi almak lazim

dejavu1347

Türkiyede İngiliz vizesine başvurmakla, Almanya'da AB vatandaşı birinin eşi olup oturum kartıyla başvurmak farklı olur, vize alman daha kolay yani ordayken.

fuk_18

evet tabiki ab de yasayipda ingiltereye vize alan biri ile ab disinda yani 3.dunya ülkesi olarak tanimlanan ulkelerden ingiltere vizesine basvurmak cok daha zordur

dejavu1347

En güzeli aşağıdaki ulaşım adreslerinden ingiltere konsolosluğunu arayıp bilgi almak. :)

info.munich@fco.gov.uk
Telephone
(49) (89) 211090

fuk_18

hatta suanda son 5 senedir yanilmiyorsam ab  vatandasina vize uygulamayan amerika bile 5 yildir vizesiz kimseyi almiyormus amerikaya yani ab vatandasi kiside mutlaka vize almaliymis amerika icin tabi bu  birnevi formalite olur turkiyeden basvuran birine cikan zorluklar ab vatandasina cikmicaktir

mybird77

Selam, ben Berlinde yaşıyorum geçen sene ingiltere vizeye başvurdum ve bir ay içinde 6 aylık vize verdiler, vizesiz belki karayolundan girersin ama risk almaya değeceğini sanmam.

nilakk

ingiltere vize çıkma olasığı zor mu işçiler için?

beklemekte

Ingiltere vize istiyor bunu patronlarimdan biliyorum alman vatandasi olman birsey ifade etmiyor

fuk_18

olurmu hic ! ab üyesi ülke vatandaslari ingiltereye vizesiz girebiliyor yanlis bilgi sizin söylediginiz

Alıntı yapılan: beklemekte - Ocak 14, 2015, 04:39:33 ÖS
Ingiltere vize istiyor bunu patronlarimdan biliyorum alman vatandasi olman birsey ifade etmiyor

beklemekte

Fux_18 tabi bunu net bilmiyorum benim patronum ingilterenin buyuk bir sirketinin mudur pozisyonunda elamani turkiyeden calisiyor gecenlerde oda vize aldi bitmisti 10 yillik verdiler o ben almanyaya gidince bana gelicek ziyarete ve gecen aramizda boyle bir konusma gecti onun dedigini diyorum tam olarak tabiki bilemem ama yillarca orda yasamis ve suanda surekli proje hazirlayip gidiyor ingiltere evet ab ulkelerinden vize istemiyor fakat genede bircok yerden istiyor ha cok kolay  veriyor o ayri dedii bunu demek istedim ben

fuk_18

hayir senin patronun ne vatandasi oldugunu bilmiyorum eger 28 Avrupa birligi üye ülkelerinden birinden kimligi var ise ingiltereye elini kolunu salliya salliya girebilir,28 ab ulkesi degilde baska bir ülkenin kimligi var ise ve avrupada oturumu olsa dahi ingiltereye vize almadan giremez misal suan senin esin alman vatandasi diyelim sen türk vatandasin esin vizesiz ingiltereye girebilir sana mecburen vize sart alman lazim tabi bu turkiyeden basvuranla gibi zor olmucaktir ayni gun vize verirler yada 1 gun sonra

ve ikinci mesajin ile ilk mesajin arasinda celiskidesin yada yanlis yazdin ilk mesajinda alman vatandasi olman birsey ifade etmiyor vize istiyor ingiltere demissin ikincide duzeltmissin,

Alıntı yapılan: beklemekte - Ocak 14, 2015, 11:07:31 ÖS
Fux_18 tabi bunu net bilmiyorum benim patronum ingilterenin buyuk bir sirketinin mudur pozisyonunda elamani turkiyeden calisiyor gecenlerde oda vize aldi bitmisti 10 yillik verdiler o ben almanyaya gidince bana gelicek ziyarete ve gecen aramizda boyle bir konusma gecti onun dedigini diyorum tam olarak tabiki bilemem ama yillarca orda yasamis ve suanda surekli proje hazirlayip gidiyor ingiltere evet ab ulkelerinden vize istemiyor fakat genede bircok yerden istiyor ha cok kolay  veriyor o ayri dedii bunu demek istedim ben

beklemekte

Ewet düzeltim arkadasim yanlis bilgi olsun istemedim telaffuzum yanlis olmus siz bu isleri tabi daha iyi biliyorsunuz

mybird77

Selam,  benimde Türk passaport var ve Berlin de yaşıyorum 3 yıldır.  Evvelki sene iskoçya ya gidecektim ama onun için vize gerekiyor , Avrupa ülkelerinde yaşayan yabancılar için vize kolaylığı var ben basvurduktan bir iki hafta sonra 6 aylık vize verdiler. Onun dışında vizesiz Ingiltere yani GB bölgesi için biz EU vatandaşı olmayanlar giremez. Saygılar.