Yabancılar şubesi onayı verdi, bekliyorum..

Başlatan erhans, Temmuz 22, 2014, 01:15:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erhans

Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım ve aile birleşimi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum sizlerle.

30 Ağustos 2014 Ankara'dan başvurdum.
11 Temmuz eşime mektup geldi, 14 temmuz belgeleri postayla yabancılar şubesine yolladı.
Bu benim ikinci başvurum, ilk başvurum 25 Mart'ta eksik evraktan dolayı alınmayıp 95 gün sonrasına randevu verilmişti.

Eşim alman vatandaşı olmasına rağmen süresiz iş garantisi, maaş, evin büyüklüğü vs bir sürü belge istediler.  Eşim hemen yabancılar şubesini arayarak avukatıyla konuştuğunu ve ilgili yasanın 28. maddesine göre bu belgelerin istenemeyeceğini söyleyerek haklarından haberdar olduğunu belirtti. İlgili memur da eşimin haklı olduğunu, bu belgeleri standart olarak istediklerini ve sadece nasıl geçineceğinizi öğrenmek istedik ama haklısınız gerek yok dedi. Kimlik fotokopisi ve evin belgesini istediler eşim de yolladı.

Yabancılar şubesi 15 Temmuz'da Ankara'ya onay mesajı yollandığını eşime telefonda söyledi.
Bugün 8. gün ve bana henüz UPS'den mesaj gelmedi. Heyecanla ve hala stresle bekliyorum.

Aile birleşimi olduğu için İdata'dan takip edemiyorum galiba. UPS'ye de başvuru veya pasaport numaramı yazdığımıda bu numarayla ilgili bir işlem kaydı bulunmamaktadır yazıyor. Keşke ne durumda olduğunu takip edebilsek. Beklemek çok yıpratıyor. Ben artık yolun sonuna geldim, vizem her an gelebilir ama okadar stresten sonra hala korku var.
Umarım bekleyen herkes vizesini en kısa sürede alır.

tugce_doerjer

ups den takibinizi ancak upsden mesaj gelince yapabilirsiniz,pasaportu tesllim aldiklari zaman size msj gelicek.postaniz teslim alindi diye.daha sonra bu takip numarasi ile takip edip ne zaman gelecegini gorebilirsiniz.yani aslinda gereksiz bir takip numarasi veriyorlar.zaten postayi teslim aldiktan sonra iki gun icinde geliyor pasaport adrese.

erhans

VİZEM GELDİ  okey:)

Az önce UPS görevlisi aradı beni ve pasaportumun geldiğini söyleyip açık adres istedi. Adam geldiğinde mesaj atılmadığını söyledim, o da oluyor arada öyle dedi.

Pazartesi günü gitmeyi düşünüyorum. Bu uzun yolculukta en çok yararlı bilgiyi bu forumda buldum o yüzden forum yetkililerine çok teşekkür ederim.

Herkesin en kısa sürede vizesini alması dileğiyle... :)