Würden fiili

Başlatan Bastian Schweinsteiger, Ağustos 20, 2014, 06:03:34 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bastian Schweinsteiger

Merhaba arkadaşlar Würden werden fiilinin geçmiş zamanı mı oluyor ich werde gelernt haben = ich würde lernen Mi oluyor kafam karıştı?  Yoksa ich würde lernen  = öğrenecektim mi. Birde konuyla alakasız Hammer in anlamı nedir sözlükte çekiç yazıyor almanlar bunu çok kullanıyor

tugce_doerjer

ich werde gelernt haben  futur II ögrenmis olacagim diyorsun
ich werde lernen= futur ögrenecegim
ich würde lernen = ögrenicektim anlaminda kullanilabilir ama daha cok gerceklesmesi zor olan istekler icin kullanilir. relativ sätze lerde kullanilir daha cok.

wenn ich in die Schule gegangen wäre, würde ich Deutsch lernen. eger okula gitseydim,almanca ögrenirdim /ögrenicektim ...

hammer anlami cekic evet ama begendikleri yada guclu bulduklari seylere soyluyorlar.mesela bir aaba gorduklerinde diyorlar yada cok guzel yapilmis bir resim gibi

Bastian Schweinsteiger

Reyya

bu linkede bakabilirsin. Mikail hocanın anlatımı,

bende başka bir örnek vereyim.   

Wenn ich so reich wäre , würde ich unbedingt eine Weltreise machen...
eğer çok zengin olsaydım kesinlikle dünya turu yapardım....
( ama çok zengin değilim)  leider..  :)

Bastian Schweinsteiger

Wir wurden dick = biz şişmanladık , ich wurde lehrer = ben öğretmen oldum
bunlar ne oluyor wir sind dick gewesen , ich bin lehrer gewesen  cümleleriyle aynı anlamda mı iyice kafam karışıyor

Reyya

biliyorsun,  Konjunktiv II oluşturmak için "werden" yardımcı fiili kullanılırr, . Konjunktiv II  fiilin ikinci hali yani geçmiş zaman hali ise wurden dır.
   ich wurde.... (Präteritum)   ve     ich bin..... geworden (perfekt)         aynı anlamlarda

ich war.....(Präteritum)        ve     ich bin....... gewesen (perfekt)      aynı anlam    
ich bin lehrerin- ich war lehrerin- ich bin lehrerin gewesen ise normal cümlenin şimdiki zaman- prateritum hali ve perfekt halidir. benim bildiğim böyle  :)

Bastian Schweinsteiger

İşte bu aradığım açıklama buydu şimdi daha iyi anladım reyya hocam teşekkürler  byby:) okey:)