is Hakkinda

Başlatan onur5255, Eylül 28, 2014, 06:30:49 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onur5255

Selamlar arkadaslar.
06.02.2014 de almanya-nürnberg e giris yaptim. aile birlesimi olarak. turkiyede endstri meslek lisesi elekrik bolumu mezunuyum. elgelerimi cevirttim almancaya ancak 7 ayi gecti hala is bulamadim. issizlik parasi veya herhangi bi yardimda almiyorum. ama issizlik canima tak etti. TR de hic bu kadar bos kalmamistim. bisiler yapasim var. ticaret mi yapsam  bilmiyorum. bi tane minibusum var ne is yapabilirim bana fikir verin yada gerimi donsem anlamadim. almanca kursuna gidiyorum almancam var biras ama kiralik firmalarda is yok. kafayi yicem fikir verin nolur. ben bu almanyanin taaa....... :(

mybird77

Hoşgeldiniz kardeşim,
Ilk önce denklik için başvuru yapın, gidin Nürnberg de okul denkliği nerde yapiyorlarsa götür diplomanı çevirt sonra bak bakalim hangi seviyeden denklik verecekler, sonra sıkma canını ilk aylar hatta ilk 2 yıl en sıkıntılı dönemdir. Git gez dolaş çevreyi tanı, insanları tanı, hiç çekinme konuş dilini geliştir.  Türklerin yanında ne çalış nede is ara , git almanların yanında iş ara ileride bana hak vereceksin inan. Ausbildung yap yani meslek eğitimi eğer yaşın gençse çünkü burda lise diploması pek geçmiyor yada ortaokul seviyesinde görülüyor. Başka sorun olursa yaz cevap veririm. Saygılar.

Baybars

mrb..

belki biraz agir is, parasida o kadar iyi degildir ama, bos kalmak istemiyorum diyorsaniz.. DPD, DHL, GLS bu firmalardan birine gidin Nürnberg te soför olarak calismak istiyorum deyin.. düzgün bir is bulana kadar bir süre devam edersiniz.. 

onur5255

Arkadaşlar cok sağolun,
Hayatta iş secmem veya utançlık duymam. Çöpcülük bile yaparım önemli değil hırsızlık yapmıyorum ya. Kargo şirketleri iyi fikir sorucam. Ve türklerle hayatta calısmam. İlk geldim aylar biriyle temizliğe gittim 25 gün para vermedi. Allah islah etsin. Dövsem polislik olcam gine para ben ödicem. Bu bana ders oldu. İnşAllah ses cıkar biyerlerden. İşsizlikden insan kafayı yer bence. Hakkımızda hayırlısı

Baybars

Alıntı yapılan: onur5255 - Eylül 29, 2014, 08:45:45 ÖS
Arkadaşlar cok sağolun,
Hayatta iş secmem veya utançlık duymam. Çöpcülük bile yaparım önemli değil hırsızlık yapmıyorum ya. Kargo şirketleri iyi fikir sorucam. Ve türklerle hayatta calısmam. İlk geldim aylar biriyle temizliğe gittim 25 gün para vermedi. Allah islah etsin. Dövsem polislik olcam gine para ben ödicem. Bu bana ders oldu. İnşAllah ses cıkar biyerlerden. İşsizlikden insan kafayı yer bence. Hakkımızda hayırlısı

tebrik ederim.. önemli olan her zaman bu anlayista olmak..  Assagida adresleri vericem.. iki adresede direk gidin ve Transportleiter ile görüsebilirmiyim deyin.. Soför olarak sizde calismak istiyorum deyin.. onlar sizi yönlendireceklerdir..

Birde Ise baslarsaniz bunlardan birine, mutlaka kendinize uygun is aramayi birakmayin.. sunuda unutmayin bu tip islerin bir avantaji var malesef kimse bunu anlamiyor.. bu islerde günde onlarca firmaya girip cikacaksiniz.. Industriegebiet denilen yani o tip turlardan birine girmeye calisin soför olarak..iyi bir görünüm segileyin  ve girip ciktiginiz firmalarla irtibatinizi gelistirirseniz.. hergün gittiginiz firmalar isci arayacak eleman arayacak olursa haberiniz olur hemen bakarsiniz Kismetiniz ordan gelir..

GLS Nürnberg
Hamburger Straße 100
Nürnberg

DPD Nürnberg
Triester Str.11
DPD GeoPost (Deutschland) GmbH
90451 Nürnberg

TNT
Am Hohen Bühl 1 - 5
90475 Nürnberg

UPS
United Parcel Service Deutschland Inc. & Co. OHG
Kontakt: Frau Katrin Blinde
Koblenzer Str. 13 , 90451 Nürnberg

EL-TURCO

EyvAllah Baybars kardes gereken bilgileri yine vermis.tsk.bize gerek kalmadi. clap:)