Sizce İstediğim Düzeye ne kadar sürede gelebilirim?

Başlatan sigma, Ekim 04, 2014, 04:10:20 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sigma

merhaba,
anadolu lisesi çıkışlıyım yani almancaya ufaktan bir aşinalığım var. Bu yaz staj yapacagım ve almanyada yapmayı düşünüyorum almanca çalışmaya başlamayı planlıyorum. Ama bir kaç arkadaşım almancanın zor oldugunu(diğer dillere göre)  söylüyor sizce 1 yılda hangi seviyeye ulaşabilirim daha önce başlamış arkadaşlarım varsa hangi seviyede olduklarını merak ediyorum. ve 2 yıl sonrada yüksek için almanyada eğitimime devam etmek gibi bir idealimde var. ingilzcem almancaya göre kat kat iyi acaba sadece ingilizceye mi yüklenmeliyim?

ferit34

Zor diye birley yok dostum sen nekadar istersen okadar yol kat edersin, kelimeleri ve fiilleri ezberle mantığı kavra sürekli kendi içinde cümle kur ayrıca almanca dilinde Türkçe alt yazılı filimler veya tam tersidr olabilir izle alman radyoları dinle birgün diyeceksinki "bu kısımda Aha anladım şöyle dedi" ertesi gün diyeceksinki  Burada böyle dedi derken bi bakmışsın şarkıları Türkçeye çevirir hale gelmişsin. Grameri en sona bırak hiç birşey bilmeden Gramer işine girersen kafan çorba olur hiç birşey anlamazsın. Bizler bebekken gramer öğrenmiyoruz sonuçta, önce duyuyoruz sonra anlıyoruz daha sonra konuşuyoruz. Dedem almanca biliyor Gramer fiil özne desen zannederki küfür ettim ona ama konuşurken diyorki şöyle desen daha iyi olur bunu demesende olur o kelime yerine şunu de gibi ip uçları veriyor mesela bunları bildikten sınra da kim takar geamer'i :-)