Tam tekmil vukatlı nüfus kayıt örnegi ( yardım)

Başlatan sssss, Ekim 29, 2014, 03:47:26 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sssss

türkiyedeki eşin ve almanyada bulunan eşin tam tekmil vukatlı nüfus kayıt örnegi alındıktan sonra
Bu belgeler almanca diline göre tercüme edilicekmi?
Birde bu belgeler apostil yada noterden onaylatılacakmı çeviri yapıldıktan sonra?
Lütfen kısa cevab vermeyin ve tüm sorulara cevab verin..
İstanbul dan gidecegim konsolosa

gocayoruk

hiçbirşeyin almanca tercumasına gerek yok . bosuna paralar harcama 2sayfaya 100 lıra para alıyorlar turkce veya almanca olduktan sonra problem yok.  Tam Vukuatlı tekmili türkiyeden aldım götürdüm ben hıcbır sorun cıkmadı ve hıc bır sekıldede almancaya cevırmedım.
Fakat eşinin almanyadakı nıkah dairesinden evlenme kayıt ornegı alması gerekıyor 10euro gibi bir ucreti var .bu genelde goz onunde bulundurulmuyor  bizler tarafindan fakat onemli tabii aynı zamanda senınde nıkah kıydıgınız yerden aynı belgeyı alman gerekiyor. ayrıca esini eğer turkıyede nıkah kıyıldıysa  ve nufus dairesine kaydettirdiysen esin adına  ve kendı adına tam tekmıl nufus kayıt ornegı alabılıyorsun ve tercumeyede gerek yok.

sssss

Gocayoruk saol..
İzmir ve ankara tercüme istemiyo ama istanbuldaki konsolosluk istiyomuş diye duydum..
Birde almanyadaki eşin nikah dairesindenevlenmr kayıt örnegi alması gerekli demişsin ama konsoloslugun hazırlanması gerekli kagıtlar arasında böyle bi şey yazmıyo
İllada olması gerekli o belgenin

fuk_18

simdi bundan 2 sene önceye kadar istanbul nufus kayit orneklerinin tercümelerini istiyordu sadece tercüme noter onayi olmadan ama son 1 senedir kaldirdilar suanda hic bir evragin tercümesi istenmiyor ikinci evliliklerde mahkeme kararinin tercümesi disinda

bu yuzden hic bir evragi tercüme ettirmene gerek yok

sen randevu aldiginda sana gönderilen emailde hangi evraklar yazili ise sitede mevcut istenilen belgeler onlari hazirla yeterli

Alıntı yapılan: sssss - Ekim 29, 2014, 04:47:36 ÖS
Gocayoruk saol..
İzmir ve ankara tercüme istemiyo ama istanbuldaki konsolosluk istiyomuş diye duydum..
Birde Almanya'daki eşin nikah dairesindenevlenmr kayıt örnegi alması gerekli demişsin ama konsoloslugun hazırlanması gerekli kagıtlar arasında böyle bi şey yazmıyo
İllada olması gerekli o belgenin

sssss

sizin sözünüze güvenerek  10 kasımdaki randevuma giderken tam tekmil vukatlı nüfus kayıt örnegini ne almanca tercüme yaptırıcam nede noterden onay yaptırıcam tşk
İnşAllah aksilik çıkmaz saygılar