gelsenkirchen

Başlatan sawran, Kasım 08, 2014, 06:16:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sawran

arkadaşlar gelsenkirchene yeni geldim türkiyeden 3 ay oldu,
evlenip geldim. burada hiç tanıdığım eş dost akraba yok, en yakın akrabam burdan 6 saat uzakta nancy de :(
iş konusu ayrı bir sıkıntı zaten, dil desen kursa başladım volksschulede, kadın hoca almanca konuşuyo paso, türkçe karşılığını bilmeden nasıl öğreneceğim onuda bilmiyorum, kadın 100 kelime konuşuyor ben %5-6 anca anlıyorum.
birde ah zoo var onu çözemedim sürekli her kelimenin içinde geçiyor :)
tanışıp bana arkadaşlık dostluk edecek birileri varmı burada,
bu arada denizliliyim :)

fuk_18

Almanya'nın en yogun en guzel denecek yerlerinde yasiyorsun ve turklerin en yogun oldugu nrw desin oralarda illaki arakadasin olacak,kursdan yada disardan,kursdaki konuya gelince hoca turkce konussa ogrenemezsin almancayi zaten almancaya kulagin asina olunca daha rahat anlicaksin suanda yenisin,daha bende sana uzagim 600 km yakin olsa yardimci olurdum sana sikistigin her konuda ve iside dusunme suanda dil bilmeden nasil is bulup caliscaksin öncelikle isin dil ogrenmek gerekirse 1 sene feda edeceksin dili ogrenceksin ondna sonra is bulunur kolaylikla zaten

sawran

eyvAllah hocamda dert oluyor içime bu iş konusu, çalışmadan duramayan birisiyim :(
parttime bir iş dahi yok, hepsi de dilbilgisi gerekli diyor, öğrencez yavaş yavaş bakalım,  bazı şeyler gördüm garipsedim mesela türke adres soruyorum almanca cevap veriyor,(türkçe soruyorum adresi)
ben almanca bilmiyorum deyince, haa pardon abi diyor : başlıyor tarif etmeye ama karışık türkçe almanca karıştırıyor, çopu türkçe tabii
böyle bi yerdeyiz türkler yogun fakat, almancı vasfına daha yakın dillerinden kopuk:)
düşünsene türkün biri gelecek türkiyede sana türkçe adres soracak sen farklı bir dilde adresi tarif edeceksin :)
marketten 2 tane türk çocuğu 14-15 yaşlarında paso almanca konuşuyorlar arada bi kaç kelime türkçe kaçırıyorlar, valla, yeminlen, olum gibi :)
bakalım daha neler göreceğiz buralarda...!
alışabilsek herşey normal gözükürde alışmadığımızdan oluyor.