Almanya da saglik sektoru hakkinda

Başlatan sst, Kasım 09, 2014, 08:30:48 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sst

Merhaba siteye yeni uye oldum ve mobil olarak yaziyorum eksiklerim olabilir kusura bakmayin. Simdi merak ettigim sorulara geleyim.
1-)Fizik tedavi teknikerligi okuyorum mezun olunca almanyaya gidip orda calisma  niyetim var ama orda saglik sektoru maaslari, calisma kosullari nasil bilgisi olan var mi ?
2-)Mesela 4 yillik okuyup fizyoterapist olsam ve almanyaya gitsem calisma kosullari, maasim ve durumum nasil olur?
3-)Almanyaya nasil gidip is bulacam nerde kalacam vs bu tur seyleri ayarlayan sirketler var mi ?
4-)Almanyada calismak icin veya yasamak icin evlilik sarti araniyor mu ?

tugce_doerjer

calismak icin almanyaya gelmek o kadar kolay olmuyor ne  yazikki. almanyada is bulabilmek ve vize alabilmek icin cok gecerli bir mesleginizin olmasi gerekiyor ve o sektörde acik olmasi lazim ki kolaylikla vize versinler. Cok ragbet gören bir meslek icin vize vermeleri cok rastlanan birsey degil. bir firma sizi davet etse bile önce o sektörde issizlik durumuna bakiyorlar,gercekten o firmanin size ihtiyaci olmasi durumunda vizenizi onayliyorlar. Saglik sektörü de böyle cok fazla issiz var, talep yüksek. Yeni nesil geliyor hep arkadan. Cok gecerli ve aranan bir meslek olmadigi sürece isiniz zor acikcasi.

Calismak yada yasamak icin evlilik tabi ki sart degil. Kendi basiniza vize alabilirseniz gelip yasayabilirsiniz.

Sirketler para tuzagindan baska birsey degil. Cogu sirket para kazanmak icin vize alirsiniz der,vize alamayinca da yan cizerler.