Çocuk üzerinden aile birleşimi hakkında (lütfen yardım)

Başlatan trhn, Ocak 06, 2015, 02:17:26 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

trhn

Arkadaşlar çocuk üzerinden aile birleşimi yapacağız. Bugün İdatadan randevu aldım. 15 ocak 2015 gününe.
İstenilen belgeleri mail adresime attılar. Fakat istenilen belgeler de asılları ve fotokobileri diyor. Benim eşim ve oğlum almanya da. Belgelerin asılları Almanya da. Haftaya randevu aldım. Bu durumda ne yapmam lazım.

Lütfen ayrıca hazırlanmıs ,,Vize basvurusu hakkında genel bilgiler" baslıklı bilgi notunu
da inceleyiniz

Asagıda belirtilen belgelerin hem asıllarının hem fotokopilerinin ibraz edilmesi gereklidir:

· Alman dilinde eksiksiz olarak doldurulmus ve basvuru sahibinin kendisi

tarafından imzalanmıs iki adet basvuru formu
· ikamet Kanunu`nun 55. maddesine göre gerekli ek belge

· 3 adet biyometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar
baskı
olmamalı)
· En az bir yıl geçerli (imzalı) T.C. Pasaportu. Pasaport 10 yıldan eski olmamalı ve
en az iki bos sayfası olmalı

· Yanına gidilecek çocugun da kayıtlı oldugu tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örnegi.
Nüfus kayıt örneginde özellikle ,,Düsünceler" bölümünün eksiksiz doldurulmus
olduguna ve bütün nüfus olaylarının (ör.: önceki evlilikler, bosanmalar, çocuklar,
anne-baba, vatandaslık olayları ) yazılı olduguna lütfen dikkat ediniz.

· Çocugun diger ebeveyni de Türk vatandası ise veya geçmiste Türk vatandasıydı
ise tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örnegi. Nüfus kayıt örneginde özellikle

,,Düsünceler" bölümünün eksiksiz doldurulmus olduguna ve bütün nüfus
olaylarının (ör.: önceki evlilikler, bosanmalar, çocuklar, anne-baba, vatandaslık
olayları ) yazılı olduguna lütfen dikkat ediniz.

· Babasının da kayıtlı oldugu çocuga ait uluslararası dogum kayıt örnegi

· Çocugun Alman pasaportunun fotokopisi

· Çocugun ikamet belgesi

· Almanya`da yasayan ebeveyne ait Alman kimliginin/pasaportunun veya ikamet
izninin fotokopisi

· Almanya`da yasayan ebeveynin ikamet belgesi

· Çocugun evlilik birligi içinde dogmus olması durumunda ayrıca ebeveyne ait
uluslararası evlenme kayıt örnegi

· Çocuk evlilik dısı dünyaya geldiyse ayrıca
o Babalık tanıma senedi
o Velayet beyanı

antalya88

Merhaba...

Bizde aynı vize şekline başvurduk... Bir kaç gün önce de sonuçlandı...
Eşin almanyadan istedilen belgeleri alıp aslını sana göndermesi lazım.
Belki arkadaş veya akraba çevresinden bu aralar trye gelecek olanlar vardır... Onlarla gönderebilir... Posta yolu ile yetişmez maalesef 😔

trhn

Alıntı yapılan: antalya88 - Ocak 06, 2015, 02:52:51 ÖS
Merhaba...

Bizde aynı vize şekline başvurduk... Bir kaç gün önce de sonuçlandı...
Eşin Almanya'dan istedilen belgeleri alıp aslını sana göndermesi lazım.
Belki arkadaş veya akraba çevresinden bu aralar trye gelecek olanlar vardır... Onlarla gönderebilir... Posta yolu ile yetişmez maalesef 😔

şöyle bir yazıda var mailde.

Esasen basvurunun isleme alınabilmesi için yukarıda belirtilen belgelerin ibrazı
yeterlidir, fakat yine de bazı durumlarda ilave belge ve Almanca tercümeleri de
istenebilir.

Eşim almanyadan fax çekse ve konsolosluğa almanca dilekçe yazsa olur mu acaba

trhn

Bu madde de ne isteniyor?

ikamet Kanunu`nun 55. maddesine göre gerekli ek belge

dejavu1347

Alıntı yapılan: ismail025 - Ocak 06, 2015, 03:11:18 ÖS
Bu madde de ne isteniyor?

ikamet Kanunu`nun 55. maddesine göre gerekli ek belge

Idata'nın sana gönderdiği mailde gönderdiği dosyalar var doldurman gereken formlar. Bunlardan biriside sormuş olduğun ek belge. Gelen maile tekrar dikkatli bak göndermiş olmaları gerekiyor. "Ikamet Yasasının 55. Maddesinin 2. Flkrasının 1. Bendine Göre Acıklama" diye yazan bir sayfalık bir yazı. Alta imza yer tarih atıp o kağıdıda teslim etmen gerekiyor evraklarınla beraber...
Ayrıca ilk sormuş olduğun soruya yardımcı olmaya çalışayım. Bende Ankara'dan çocuk üzerinden başvurarak Almanya'ya geldim.
Eşinin ve çocuğun ikametgah adreslerini gösteren belgelerin fotokopilerini alıyorlar sadece. Sana gerekli olan orjinal belgeler Eşine ve çocuğuna ait Formul A, B ve Nüfus kayıt örnekleri. Bunlarıda Nufüs Müdürlüğü sana verebilir durumunu anlatırsan. Ben eşim ve çocuğum yanımda değilken bunları gidip alabildim Nüfus Müdürlüğünden. Sende bi dene istersen. Eğer vermezlerse eşin Almanya'daki Türk Konsolosluğundan alıp sana göndermesi gerekiyor. Ama verirler bence Nüfus Müdürlüğüne gidip al sen. Geri kalan diğer tüm evrakları (pasaport fotokopileri vs.) sana mail ya da fax yoluyla iletsin

omerumutesen

Alıntı yapılan: dejavu1347 - Ocak 06, 2015, 08:41:24 ÖS
Idata'nın sana gönderdiği mailde gönderdiği dosyalar var doldurman gereken formlar. Bunlardan biriside sormuş olduğun ek belge. Gelen maile tekrar dikkatli bak göndermiş olmaları gerekiyor. "Ikamet Yasasının 55. Maddesinin 2. Flkrasının 1. Bendine Göre Acıklama" diye yazan bir sayfalık bir yazı. Alta imza yer tarih atıp o kağıdıda teslim etmen gerekiyor evraklarınla beraber...
Ayrıca ilk sormuş olduğun soruya yardımcı olmaya çalışayım. Bende Ankara'dan çocuk üzerinden başvurarak Almanya'ya geldim.
Eşinin ve çocuğun ikametgah adreslerini gösteren belgelerin fotokopilerini alıyorlar sadece. Sana gerekli olan orjinal belgeler Eşine ve çocuğuna ait Formul A, B ve Nüfus kayıt örnekleri. Bunlarıda Nufüs Müdürlüğü sana verebilir durumunu anlatırsan. Ben eşim ve çocuğum yanımda değilken bunları gidip alabildim Nüfus Müdürlüğünden. Sende bi dene istersen. Eğer vermezlerse eşin Almanya'daki Türk Konsolosluğundan alıp sana göndermesi gerekiyor. Ama verirler bence Nüfus Müdürlüğüne gidip al sen. Geri kalan diğer tüm evrakları (pasaport fotokopileri vs.) sana mail ya da fax yoluyla iletsin

kesinlikle dejavu1347 nin dediklerinin tamamina katiliyorum bende ayni sekilde cocuk uzerinden basvuru yaptim 2.5 yil once bendede bu belgelerin asillari yoktu  esim bunlari tarattirip mail yoluyla atti bana bende ciktisini alip goturdum kimsede birsey demedi  formul a -b olayina gelince onu da ayni sekilde esi oldugun icin sana verebiliyorlar esinin adina