İTHAL DAMAT& GELİN

Başlatan YAMANEFE, Ocak 29, 2015, 02:57:26 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YAMANEFE

Turkiyede yetisipte  sonradan  buraya evlenıp gelen ( benım gıbı )  arkadasların dertlerı hıcmı bıtmez acaba?   .Herkez umutlarını hayallerini cebıne koyup  geldı buraya .. gelenlerın  % 85 'i mutsuz ve sudan cıkmıs balık gıbı   yenı dogmus bebek gıbı nereye ıtersen nereye gonderırsen oraya gıdecek durumda
dil sorunu  , kultur farkı,  eslerın zaman gectıkce bırbırını anlayamaması , vatan hasreti ,
ayrıca tanıdık  sandıgımız buradakı turk kokenlı ınsanlar  aslında coktannnnn  turklukle bır alakları kalmamıs (  istisnalar haric )  hep vatanım vatanım derler ama aslada donmezler  nedenı nı sorarsanda asla cevap vermezler

Allah kımsenın umudunu bitirmesin .

alanyali

kaanK

Alıntı yapılan: YAMANEFE - Ocak 29, 2015, 02:57:26 ÖS
Turkiyede yetisipte  sonradan  buraya evlenıp gelen ( benım gıbı )  arkadasların dertlerı hıcmı bıtmez acaba?   .Herkez umutlarını hayallerini cebıne koyup  geldı buraya .. gelenlerın  % 85 'i mutsuz ve sudan cıkmıs balık gıbı   yenı dogmus bebek gıbı nereye ıtersen nereye gonderırsen oraya gıdecek durumda
dil sorunu  , kultur farkı,  eslerın zaman gectıkce bırbırını anlayamaması , vatan hasreti ,
ayrıca tanıdık  sandıgımız buradakı turk kokenlı ınsanlar  aslında coktannnnn  turklukle bır alakları kalmamıs (  istisnalar haric )  hep vatanım vatanım derler ama aslada donmezler  nedenı nı sorarsanda asla cevap vermezler

Bu yazdıklarımı üzerine alınmanı istemem.  Vize bekleme aşamasındaki yada başvuru yapmak için siteyi takip eden arkadaşları, burada yaşayan bazı arkadaşlar uyarmaya çalıştılar, işte o zaman o yeni gelecek arkadaşlar öyle bir tavır takınıyorlardı ki sanki Alamanya onları uyaranların ve paylaşmak istemiyorlar. Oysa onların tek taptığı şey, uyarmak, uyarmak, uyarmak... Burası sizin bildiğin Alamnaya değil, çok değişti buralar, etmeyin eylemeyin, sonra pişman olursunuz demek istiyorlardı.

Reyya

Bu konuda söylenecek okadar şey varki. Çoğunuda dile getirmişimdir. Ben biraz farklı düşünüyorum. Yorumumu kimse üstüne almasın lütfen, ben yaşayıp gördüğüm bazı olayları dile getirmek istiyorum sadece. Kendim olarak Almanyayıda çok seven biriyim Türkiyeyide. Elbette iki ülkeninde  yaşam şartlarıda, toplumuda farklı. Hep söyledim yine söylüyorum. Geçmiş yorumlardada bahsedildiği gibi,  almanyaya yeni gelecek olan arkadaşların, ülkeyi tanımadan sandıkları gibi 1-5 yıl içinde çok paralar kazanıp Türkiyede evler hanlar hamanlar alma sevdasını silmek lazım beyinlerinden. Böyle birşey yok...
Aslında almanyaya  gelecek olanların, bu ülkeye (almanyaya)  çok fazla pozitif bakmalarının nedenl  kendilerin suçu  değil, aksine Almanya'da yaşayan çoğu türkün,  Türkiyeye izinli geldikleri zaman,  çevrelerine attıkları hava ve  anlatımları ile  almanyayı hayal ülkesi gibi göstermelerinden dolayı  kaynaklanan bir durum olarak görüyorum ben.   Almanya'da iken, vatan sevgisinden bahsedip, almanyayı yerin dibine sokarlar ama Türkiyeye geldikleri zamanda almanyayı yere göge sığdıramazlar. Tabiiki  genelleme yapmıyorum çünki  kendini bilen, kendini yetiştirmiş çok  türk arkadaşlarımda olmuştur almanya'da,  ama gözlemlediğim kadarıyla çoğunluk böyle. Alman  toplumu hakkında kötü konuşan çevremdeki türkler  neden hala kötüledikleri toplumun ülkesinde yaşarlar üstüne üstlük  nimetlerinden faydalanmalarına rağmen ,  bunuda anlamış değilim!!!! Türkiyeye izinli geldiklerinde ise, Türkiyede yaşamın zor olduğundan bahseder dururlar. Sanki Almanya'daki yaşamları çok kolaymış gibi.   Yorumumu  çevremdeki türklerde görmüş  ve   yaşamış bir insan olarak yazıyorum hani öyle kafadan falan atmıyorum.  :)

Almanya yolcusu  olanlara söylemek isteğim en önemli şey şu.  Gittikten sonra ilk yapmanız gereken enönemli şey  almanca dilini vargücünüzle kavramanız. Dile hakim olduktan sonra, Almanya'daki yaşantınızın  hafiflediğini anlayabiliyorsunuz.  İleride doğabilicek  İş konusu veya  Eş konusu sorunlarının üstesinden gelebilirsiniz  en azından. Ondan sonrası kişiye kalıyor artık. Herkesin yolu açık olur inşAllah.

tugce_doerjer

katiliyorum arkadasim cok guzel ozetlemissin. biz insanlara anlatmaya calistikca kotu olduk ama gelip gorduler ne oldugunu. almanyaya gelip 2 sene sonra sari mercedes ile vatana donmek diye birsey kalmadi artik, hele dil bilmeyen gecerli bir meslegi olmayanlar icin kuru ekmek bulmak bile cok zor. sevdiginin yaninda olmak bazi seylere katlanmak gerekiyor. dil ogrenmek ise dedigin gibi yapilmasi gereken en onemli is yeni gelenler icin. dili olmayan bir insanin burada yasamasi uyum saglamasi cok zor. Allah herkesin gonlune gore versin,hakkimizda hayirlisi neyse o olsun....

Almancax06

Reyya   konuyu o kadar güze özetlemişsin ki tebrik ederim. Benimde çok akrabam var hatta eşim ve çocuklarım oradalar gidip geliyorlar. Eşim sürekli Almanya yı beğenmediğini söyler durur ama çocukları orda doğurdu ameliyatlarını orda oldu doktor kontrollerini bile orda yaptırır. Burdan ordaki ürünleri indirimleri takip eder. Bende kızarım madem bu kadar vazgeçemiyorsun neden orda değilsin diyorum bana vatan millet aşkını anlatmaya başlıyor ve sonu malum kavga gürültü. Sadece eşim değil akrabalarımın hepsi bu şekilde. Kuzenimle tartışırız Türkiyeyi över heveslenip durur. Ben onun bindiği arabayı alabilmem için çok çalışıp çok kazanıp çok biriktirmem gerekiyor. Ama o yeri gelince hava atar bune yaa ben orda iki maaşa alırım diye. Evet burdaki çok pahalı arabalar Audi mercedes yeri gelir orda 5 bin euro ya binebilirsin biniyorsunda hatta benzin açısından bile çok daha ucuz ama şikayetçiler neden onlarda bilmiyor. şunu artık herkesin benimsemesi lazım bence sadece Almaya değil Türkiye de çok değişti. Dünyada çok değişti. Küresel ekonomi değişti. insanın kendisi değişti düşünün geçtiğimiz yılla bu yılı değerlendirin kendi içinizde siz aynımısınız !!! Rabbım herkesin yardımcısı olsun...

sevural

sawran

Alıntı yapılan: YAMANEFE - Ocak 29, 2015, 02:57:26 ÖS

valla benim diyeeğim herşeyi demişsin zaten kardeşim,
asimile olmuş türkler,  çocuklara birşey söylüyorsun anlamıyorlar, insanlar yaptığın espiriye mal gibi bakıyorlar, birşey anlatacaklar anadilinde anlatamıyorlar almanca karıştırarak söylüyorlar,
ben her zaman söylerim bunu geldiğimden beri   

"burada hava insanlardan daha sıcak" burası almanya gardaş bende 8 aydır burdayım alışmaya çalışıyorum, ama alışılacak gibi bir yer değil, bildiğin mikistan biz buraya bile bile mikilmeye gelmişiz,
herkes 0 tolerans insanlığını kaybetmişler,

egeli35

Bence insanlar Almanya ya neden gittiklerini bilmiyorlar. Artık değişen dünya şartlarında insanlarında kendini değiştirmesi gerektiğine inanıyorum. Eskiden kısa süre çalışıp döneriz diye hiç kimse dil öğrenmemiş oranın kurallarına alışmaya çalışmamış o zamanda sistem ve şartlar öyleymiş. Artık bu dönemlerde Almanya ya gidecek arkadaşların bence ön hazırlık yapması lazım artık vize almak kolay öncesinde gidip görüp ben burda yaparım yada yapamam deyip karar vermesi daha doğru olur diye düşünüyorum. Sonrasında dili öğrenmeye başlayabilir. Ne kadar hızlı ve çabuk öğrenip giderse avantajına olur. Körü körüne gidip aaa ben böyle bilmiyordum demek bana çok mantıklı gelmiyor. Herşeyi araştırıp artı eksik yaptıktan sonra gitmek en doğrusu olur. Çünkü artık Almaya da değil bütün dünya da hiçbirşey eskisi gibi değil çok geriye gitmeye gerek yok bir sene öncesi ile bir sene sonrası bile çok fark ediyor. Çünkü teknoloji çok ilerledi bununla beraber insanların değişimi de çok hızlı oldu. Benim tavsiyem hayatınızda böyle bir karar vermek üzere iseniz önceden gidip keşfedin ben yaparım der ve kendinize güvenirseniz giden ve sıkıntı çeken arkdaşaların yaşadıklarını yaşamazsınız. Rabbim herkesin gönlüne göre versin....

sawran

benden önce gelen 20 yıldır burda olan tanıştığım bir abinin bana verdiği öğütü bende memleketten buraya gelecek olan arkadaşlar için söylüyorum
"önce almanyaya gelin 3 ay turist olarak kalın görün sonra gelip burda yaşayıp yaşamayacağınıza öyle karar verin"
benim iyi bi işim iyi bir gelirim olsa idi ne işim var elin almanyasında gül gibi vatanım var iken,

Münih_Uşak

2010 Temmuz ayında aile birleşimi ile Almanyaya gittim. Eşim Kindergartende Erzieherin di (Anaokulu Öğretmeni) İlk başta zor oldu ama 3 ayda kurs falan bitti Türkiyedeki İşletme ve Kamu Yönetimi Diplomalarımın denkliğini alınca güzel bir yerde işe girdim. 3 senede güzel  birikim yaptım çünkü işim gayet iyiydi. 2014 aralık ayında Türkiyeden teklif geldi geri dönüş yaptık ve şuan geldiğime çok çok pişman oldum Türkiyeye geri. Allahtan geri dönmek için hala 5 ay sürem var:) geri döneceğiz...

Kazancınız iyi oldumu alışmaydı zorluktu hepsi bahane. Çok iyi para kazanan kaç kişi Türkiyeye geri dönüyor emekli olmadıgı sürece.
Almanyaya gitmeden kıyın biraz paraya birebir Almanca ÖZel ders alın 3 ay. O 3 ay gerekirse sosyal hayatınızı bitirinki diliniz süper olsun.
İngilizcede çok işe yarıyor Almancanın bittiği yerde 2.dilde çözümde süper oluyor..