Almanya da oturum izni hakkinda

Başlatan trhn, Mart 16, 2015, 11:03:49 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

trhn

Merhaba Arkadaslar,

Biz cocuk uzerinden aile birlesimi yaptik suan Almanya'dayim. 03.05.2015 tarihine kadar vize vermislerdi. Turk konsolosluguna gidip pasaportumu uzatacagim.

Sormak istedigim;

17.03.2015 tarhinde basvuru yapacagim pasaportum kac gunde gelir?

Alman vatandasi esim ve alman vatandasi oglum var bana kac yillik oturum izni verirler?

Benim 03.05.2015 de 90 gunluk aile birlesimi vizem bitiyor o tarihe kadar pasaportum ve oturum iznim gelir mi?

Job centere  gittik beni 3 aylik turist olarak goruyorlar. Oturum izni aldiktan sonra kurs hakkim ve issizlik parasi alma hakkim ortaya cikiyor. Ayni durumu yasiyanlar varmi?

omerumutesen

selam arkadasim  türk konsoloslugundan pasaportun maximum 10. is gununde elinde olur.90 gunluk suren bitene kadar basvuruda bulunduysan eline oturum kartin gelmesede islem sonunda memurdan  ne zamana kadar oturum alacagina dair bescheinigung kagidi aliyorsun o kagidi aldiktan sonra arbeitsamt a da anmelden yapabilirsin. bu arada oturum kartin isterse vizenin bitis suresine kadar gelmesin sorun degil :) oturum kartini almaya gittiginde landratsamt yada ausländerbehörde hangisi veriyorsa kurs ile alakali belgeyi de veriyor o belgeyi aldiginda zaten kursun ödemelerini arbeitsamt ödemiyor baska bir kurum oduyor sadece senin aylik gelir hesaplamalarina gore bu parayi odeyebilcek durumun var mi diye hesapliyorlar arbeitsamtan alacagin belgelerle daha baska sorun varsa yazabilirsin