Almanya Posta Servsisi *Yardım

Başlatan rfve, Ağustos 12, 2015, 09:08:47 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rfve

Merhaba Forumdaşlar ,

almanyadaki yakınıma gelmek üzere telefon sipariş etmiştim ancak 3 gün farkla almanyadaki yakınım Türkiyeye geldikten sonra
almanyaya giriş yaptı.
şimdi evde kimse yok. Taahhütlü posta olduğundan imza karşılığı teslim edilmeliydi. Posta şirketi bu durumda postayı geldiği yere iade edermi?
kaç gün bekletir postahanede acaba ?

Bu konuda bilgisi olan ve Almanyada yaşayan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum

https://www.dogrupara.com/kategori/evde-ek-is-imkanlari/

Baybars

Alıntı yapılan: rfve - Ağustos 12, 2015, 09:08:47 ÖÖ
Merhaba Forumdaşlar ,

Almanya'daki yakınıma gelmek üzere telefon sipariş etmiştim ancak 3 gün farkla Almanya'daki yakınım Türkiyeye geldikten sonra
almanyaya giriş yaptı.
şimdi evde kimse yok. Taahhütlü posta olduğundan imza karşılığı teslim edilmeliydi. Posta şirketi bu durumda postayı geldiği yere iade edermi?
kaç gün bekletir postahanede acaba ?

Bu konuda bilgisi olan ve Almanya'da yaşayan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum

Merhaba,

DHL yada Post ile gelmis ise, en yakindaki Postahaneye birakirlar 7 is Günü icinde alinmasi icin. sonrasinda geri gönderilir

rfve

Alıntı yapılan: Baybars - Ağustos 12, 2015, 02:40:57 ÖS
Merhaba,

DHL yada Post ile gelmis ise, en yakindaki Postahaneye birakirlar 7 is Günü icinde alinmasi icin. sonrasinda geri gönderilir

yanıt için teşekkür ederim.

Hollanda post üzerinden tahhütlü geliyordu bu nedenle  Almanya'da DHL veya Post a mı devir oldu tam olarak emin değilim.

Ancak 1 ağustosda almanya ya giriş gözüküyor başka hareket yok.  ( Postnl sitesinde )
Türkiyede kargo firmaları gelipde evde bulamadıklarında Posta kutusuna kağıt bırakırlar paketiniz var diye Almanya'da da öyle midir?
Hiç değilse komşularına ulaşabilirsem akrabaların böyle bir kağıt varmmı diye kontrol etsinler.

Baybars

Alıntı yapılan: rfve - Ağustos 12, 2015, 05:52:01 ÖS
yanıt için teşekkür ederim.

Hollanda post üzerinden tahhütlü geliyordu bu nedenle  Almanya'da DHL veya Post a mı devir oldu tam olarak emin değilim.

Ancak 1 ağustosda almanya ya giriş gözüküyor başka hareket yok.  ( Postnl sitesinde )
Türkiyede kargo firmaları gelipde evde bulamadıklarında Posta kutusuna kağıt bırakırlar paketiniz var diye Almanya'da da öyle midir?
Hiç değilse komşularına ulaşabilirsem akrabaların böyle bir kağıt varmmı diye kontrol etsinler.

Ingiltereden Royal Mail den posta geldiginde normal Alman Postahanesi devr aliyor, kendimden biliyorum.. büyük ihtimalde Hollandadan gelen postalar icinde ayni sey gecerlidir.

Posta kutusuna Benachrichtigungszettel yani bir bildirim atarlar, geldik bulamadik, postaniz su cadde üzerindeki postahanededir seklinde