Acil yokmu bi yardım edecek koskoca forumda

Başlatan ahmet058, Kasım 15, 2015, 09:08:08 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet058

Bugün tam 46 gün oldu ne ses var ne seda ankara alman Konsolosluğu vize bölümü sadece hafta ici 2.30 la 4.5 arasi ulaşabiliyoruz defalarca aradım tüm hafta boyunca saatlerce telefon kulağımda mal gibi bekledim resmen sadece perşembe günü saat tam 16.55 De bağlandı buyrun dedi vize bölümüne bağlıyorum dedi pat kapandı hatti düşürmek ölüm resmen 100 kere arıyorsun şans bi kere gülüyor odada bekletiyorlar 1 saatten fazla pat kapanıyor 21 Kasım da dugunum var Almanya'da yani haftaya bugün en kısa yoldan  nasıl giderim Konsolosluğa gitsem pasaportumu alıp turist vizesi basvursam  5 günde çıkar mı yada ne yapabilirim yok mu bi akıl verecek yardimci olacak  Hannover gideceğim yer eşim alman vatandaşı kiralık ev 5 odalı işi maaşı iyi sorun nerde arkadaşlar 10 günde vizesi çıkanlarla fark ney ?

yeniceri57

Ahmet kardeş

Allah yardımcın olsun inşAllah. Bu almanlar her işlerini sağlama almayı çok seviyorlar ondan dolayı diyorlar ki en gec 90 gün bir süre veriyorlar. keşke başvuruyu yaparken bu süreyi göz önünde bulundursaydın. ama yapılabilecek bişey yok. olan olmuş.

şimdi şöyle bir olay var bilmiyorum doğruluğunu. yine de bir araştır. tabiki almanyanın kuralları bilindiği üzere farklıdır.  vize bekleme süresinde Almanya ya gidip ordan bekleme şansı varmış. farklı bir Avrupa birliği ülkesine arkadaşım vizesi çıkmadan gitmişti. orda bekledi süreyi ve orda da pasaportunu aldı.

selametle

Alıntı yapılan: ahmet058 - Kasım 15, 2015, 09:08:08 ÖS
Bugün tam 46 gün oldu ne ses var ne seda ankara alman Konsolosluğu vize bölümü sadece hafta ici 2.30 la 4.5 arasi ulaşabiliyoruz defalarca aradım tüm hafta boyunca saatlerce telefon kulağımda mal gibi bekledim resmen sadece perşembe günü saat tam 16.55 De bağlandı buyrun dedi vize bölümüne bağlıyorum dedi pat kapandı hatti düşürmek ölüm resmen 100 kere arıyorsun şans bi kere gülüyor odada bekletiyorlar 1 saatten fazla pat kapanıyor 21 Kasım da dugunum var Almanya'da yani haftaya bugün en kısa yoldan  nasıl giderim Konsolosluğa gitsem pasaportumu alıp turist vizesi basvursam  5 günde çıkar mı yada ne yapabilirim yok mu bi akıl verecek yardimci olacak  Hannover gideceğim yer eşim alman vatandaşı kiralık ev 5 odalı işi maaşı iyi sorun nerde arkadaşlar 10 günde vizesi çıkanlarla fark ney ?

BVB0510

Merhabalar,
Konu çok üzücü. Umarım çıkar bir yol bulunmuştur, var mı vizeyle ilgili bir gelişme ahmet058?

tugce_doerjer

45 gün vize basvurusu icin uzun bir süre degil. bu kadar stres yapmayin. 10 günde vizesi cikanlari örnek almayin cünkü cok ender olan birsey, su anda mülteci akini yüzünden zaten yabancilar subesi vize basvurularini yavaslatmis durumda. Esiniz alman olsa bile su an icin durum bu. bekleyeceksiniz herkes gibi.

BVB0510

Tugce_doerjer , siz ne kadar beklemiştiniz başvurunuzda? Süreciniz Nasıl ilerlemişti, kaç günde çıkmıştı vizeniz?

ahmet058

Arkadaslar tabiki sabir.gerektiren bir surec farkindayim yabanci dil kursu gordugum kursta benls beraber benden once ve sonra basvuran arkadaslarin vizesi cikti 3.5 kisi degil 28/30 kisiden bahsediyorum benim evraklarim 46, ci gunde gitmemisti bugun 53. Gun oldu halen ses yok 2 gun once kina bensiz oldu orda cumartesi gunu saglik olsun uzulduk esimleama yapacak bisey yok  yogunluk var kabul ediyorum konsoloslukta ancak benim evraklarim elektronik ortamda ulasmis ancak orjinalleri gitmrmis oyuzden hannover yabancilar subesi onay vermemis evraklarin mail ortamindaki halini incelemiyorlarmis ancak giden arkadaslarimla konustum 1 sene oturum izni vermisler ve onlarin gittigi sehirdeki yabancilae sube email yoluyla giden evraklara onay maili yolluyorlarmis hannovereki vermiyormus cok sacma beklememiz ondan kabul ediyorum ama 46 gunde motosikletle bile giderdi evraklarkonsoloslukta bekliyor niye bekliyor saatlerce telefonda bekliyorum evraklar gitmis demisti
20 gun once ve en son aradigimda evraklariniy gitmemis 3 ay bekleyeceksin diyorlar delirecem bastan saviyorlar

tugce_doerjer

kendinizi baskalariyla kiyaslamayin herkesin durumu farkli,gidecegi sehir farkli, basvurulan yabancilar subesi farkli. ayni günde bayvurabilirsiniz fakat ayni günde vizenizi alamazsiniz. ben yaklasik 8 hafta bekledim. Geldigim sehir kücük olmasina ragmen,esim alman olmasina ragmen bir sürü sorun cikardilar karsimiza. Esim calisiyor kendine ait evi var, buna ragmen bekledim. Dedigim gibi su anda mülteci akini yüzünden belli sehirlerde isler neredeyse durmus durumda. büyük sehirler berlin,köln,münchen gibi sehirler en cok mülteci alan sehirler. sabirla beklemek lazim. Kötü düsünmenize gerek yok. zaten 24 aralik noel oldugu icin bir cok yerde isler yavasladi. bazi sehirlerde de sorunlar mevcut.

ahmet058

Tugce hanim kiyaslamayalim giden arkadaslari o kadar kisiyide gitmedi sayalim yada hic.olmadi sayalim 53 gundur kagitlarim halen hannover yabancilae subeye.gitmemis buyuk ihtimal ankara konsoloslugunda bekliyor evraklarim ben onu diyorum kagitlarim gitmemis daha siz yabancilar subenin yogunlugu ve sehirlerin buyuklugunden bahsediyorsunuz.Zaten dertleri o noel tatili v.s derken yilbasindan sonraya atmak 3 ay.dolduktan sonra napacagiz cikmazsa peki isten ayrildim vizem.cikacak diye ve evde.oturmak koyuyor bana alismisim calismaya strese girdim iyce

tugce_doerjer

evraklarin gitmedigini kim söyledi size?bazen evraklar gidiyor ama isleme alinmadigi icin gelmedi diyebiliyorlar.

ahmet058

Ankara alman buyukelciligi ve hannoverdeki yabancilar subedekigorevlide.esime aynisini demis

erddinc

Eyalet eyler değişiyor ve eyalet içinde ki şehirlere göre de değişiyor benim vizem 93 nde çıkmıştı . Elektronik ortam giden evrağa onay vermiyorlar , evrakların asılların ulaşması gerekiyor , vize işleyişi sabit bir şey değil herkesin farklı farklı yani tek tip değil , ve Suriyelilerin işlemleri devam ediyor , benim eşimde Alman vatandaşı idi işi de iyi her şey normalde ve Benim başvurum da Suriye işlemlere yoktu , herkes farklı bir şeyler der bu forum 5 günde vizem geldi diyende oldu 6 ay diyen 1 yıl diyen de oldu beklemenin ne kadar zor olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz hepimiz yaşadık ama elden bir şey gelmiyor . Seni anlayabiliyorum kardeşim düğün burda olacak özel bir durum kınayada katılamamışsın her şeyde vardır bi hayır umarım kısa Zaman da vizen eline ulaşır eşine kavuşur düğüne katılırsın