aile birleşimi acill

Başlatan xxsamsunxx, Kasım 22, 2015, 02:15:57 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fuk_18

vize olayi ayri o sadece turistik vize icin seni kapsamiyor sen yine a1 alcaksin alamiyorsan paraya kiyip mahkeme verceksin sana uygulanan sistemi ama 1 2 sene ugrasirsin onada

Alıntı yapılan: xxsamsunxx - Nisan 18, 2016, 01:26:51 ÖÖ
Kardeş parayla alakası yok ben zaten kayıt oldum şuanda hala devam gidiyorum ama olmadı devam bakalım ben sadece bu vize haberi hakkında da bilgi almak istedim

Almancax06

fuk_18 kardeş;

sana bişey sorucam bir arkadaşla inatlaştık bi konuda da oturum almadan Almanya da ehliyet alınabilinir mi ? Ben alamazsın dedim arkadaş inatla ben alıcam görürsün diyor. Kanun ne diyor bu konuda ?

aliburhan

Alıntı yapılan: Yaman_34 - Nisan 18, 2016, 11:47:58 ÖÖ
fuk_18 kardeş;

sana bişey sorucam bir arkadaşla inatlaştık bi konuda da oturum almadan Almanya da ehliyet alınabilinir mi ? Ben alamazsın dedim arkadaş inatla ben alıcam görürsün diyor. Kanun ne diyor bu konuda ?

Kardes kesin emin degilim ama maktiken oturumun olmadan burada ehliyet yapamiyorsun cünkü senden ikamet belgesi istiyorlar ve oturum olmadan ikamet veremeyeceginden bence alamazsin

fuk_18

oturum derken süresiz oturum mu yoksa normal turistik vize ile gelip ehliyet almakmi kast ediyorsun

Alıntı yapılan: Yaman_34 - Nisan 18, 2016, 11:47:58 ÖÖ
fuk_18 kardeş;

Almancax06

Almanya da çalışacak arkadaş Kamyonet sürecekmiş bu soğuk hava deposu olanlardanmış. şuan normal vizesi var gidip çalışacak ehliyetimi almam 6 hafta dedi. Sonra oturuma başvuracak sanırım orasını hiç konuşmadık.

fuk_18

bak yazdigini yine anlamadim, si bu adam almanya nasil gelmis ? türkiyeden turist olarak gelip 3 ay mi caliscakmis yoksa aile birlesimi yapmis ama süresiz oturumu yok sadece süreli oturumumu var,

eger aile birlesimi ile gelmis ve süresiz oturumu yok ise ehliyet alabilir ama turist vizesi ile gelmis ise ehliyet alamaz

Alıntı yapılan: Yaman_34 - Nisan 19, 2016, 08:06:13 ÖÖ
Almanya da çalışacak arkadaş Kamyonet sürecekmiş bu soğuk hava deposu olanlardanmış. şuan normal vizesi var gidip çalışacak ehliyetimi almam 6 hafta dedi. Sonra oturuma başvuracak sanırım orasını hiç konuşmadık.

Almancax06

Yok kardeşim bu arkadaşın ticari vizesi varmış ekime kadar . Ordan bir arakdaşı bu işi yapıyormuş gel ehliyetini de alırsın sonra devam edersin demiş. Bende oturum almadan çalışma iznin olmadan oraya gidip ehliyet alamaz ve çalışmazsın dedim. Kendinden çok emin yapıcam görürsün dedi. Merakla bekliyorum.

fuk_18

bizde bekliyoruz bakalim ama ticari vize ile ehliyet nasil alacak sanmiyorum olacagini

Alıntı yapılan: Yaman_34 - Nisan 19, 2016, 10:39:58 ÖÖ
Yok kardeşim bu arkadaşın ticari vizesi varmış ekime kadar . Ordan bir arakdaşı bu işi yapıyormuş gel ehliyetini de alırsın sonra devam edersin demiş. Bende oturum almadan çalışma iznin olmadan oraya gidip ehliyet alamaz ve çalışmazsın dedim. Kendinden çok emin yapıcam görürsün dedi. Merakla bekliyorum.

Almancax06

fuk_18 Kardeş yukarıda yazında bir şey çarptı gözüme 3 ay turist olarak gidip orada çalışabilir mi ? Yasal olur mu bu ? Araba kullanabilirsin diye biliyorum ama çalışmak para kazanmak olur mu ?

fuk_18

yok turist vizesi ile gidipte calisamaz adi ustunde turist vizesi aile birlesiminde verilen ilk 3 aylik vizede bazen calisma izni oluyor ama is yerleri kabul etmiyor

Alıntı yapılan: Yaman_34 - Nisan 19, 2016, 03:50:20 ÖS
fuk_18 Kardeş yukarıda yazında bir şey çarptı gözüme 3 ay turist olarak gidip orada çalışabilir mi ? Yasal olur mu bu ? Araba kullanabilirsin diye biliyorum ama çalışmak para kazanmak olur mu ?

Almancax06

xxsamsunxx

telasli

ya arkadaş nasıl a1 yapamıyon ben anlamıyorum. ben kıt kafamla 96 aldım iyi olduğumu düşünmüyorum ama deli gibi çalıştım sen işin biraz tembelliğindesin gibime geldi. bunlar inancın olsun diğer evrak ve bekleme stresinin yanında çerez kalır. ben ne durumdayın sen ne durumdasın. Allah benim yardımcın olsun senin sorun ettiğin şeye bak a1 !! kafayı yicem ya bu 3 oldu yazmış bide... 3 kez kaldın demek yazıklar olsun sana kardeş iş adamıyım diyon bide. bu kafayla nasıl iş yönetiyon hayret. (kusura bakma bilerek acı konuştum belki etkiler senide çaba gösterirsin diye)

xxsamsunxx

A1 den 65 aldım 26.07 de vizeye başvurdum ama hanım benimle pasaport gelene kadar tr de kalcak acaba bi sorun     çıkarmı vizem gelirmi??

Erselo

Eşin Türk vatandaşı mı? Türk vatandaşı ise yabancılar şubesinden ona davet gidecek ve evrak isteyecekler. Alman vatandaşı ise belli olmaz. Bazen evrak isteyebiliyorlar, bazen de direk pasaport elinize gelebiliyor. Siz bu şekilde riske atarsanız. Ya posta kutusunu kontrol ettirecek, acil geri dönüşe hazırlıkli olacak, yada Almanyada bekleyecek.

xxsamsunxx

Alman vatandasi Posta kutusu kontrol edilecek arada biz arıcam da yabancılar polisini birde çalışmıyor sorun cikarmi

xxsamsunxx