Ausländerbehörde,stadt,Dil kursu ve oturum uzatma

Başlatan posmasterr, Ağustos 15, 2016, 11:27:09 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

posmasterr

Arkadaslar merhaba.
13 aydir Almanyadayim.Dil kursuna gidiyorum.Lakin son 15 gundur esimin rahatsizligi yuzunden kursun kapisina ugramaz oldum.Gecen statd mektup yolladi kursa gitmedigim icin eger neden gitmedigimi yazmaz isem yabancilar dairesine bildirecekmis. ve ben kursa daha neden gitmedigime dair yazili belge sunmadim.yarin sunacagim.Esimin krank kagidini ekleyip kursa verecegim mecbur yaninda birinin olmasi gerektigini yazarak

Simdi ben 15 gun gitmedigim icin bir problem.olabilirmi sizce gerci stadt dan gelen mektupta bu ayin sonuna kadar gecerli neden sunmam.lazim.daha bana verdikleri sure de bitmedi.

sizce bir problem.olabilme ihtimali nedir yabancilar dairwsi tarafindan

KaLpSiz

Gecerli bir neden sundunmu hicbirsey olmaz . Yani krank.kagitlari yeterli. Ama biraz sert konusucam.kusura bakmayin bu bizim turklerin genelinde var vurdumduymazlik 15 gun kursa gitmiyorsun.ozel nedenin varda insan.arar haber verir yani onlarin mektup yollamasinimi bellemek lazim ? Calisiyor olsan.ise gitmesen isyerinden mektupmu bekleyeceksiniz? Durduk.yere hem.sana stres hemde stadta arti iş. Bu tur seylere dikkat etmekte fayda var zaten bizleri sevmiyorlar bari.ellerine koz vermeyelim.

tugce_doerjer

size almanayada islerin nasil yürüdügünün bilgisini vereyim bir daha ki sefere sorun yasamayin. Ister siz hasta olun ister cocugunuz yada esiniz. hastalik raporu almak zorundasiniz. ve bu aldiginiz raporu 3 is günü icinde is yerine ya da okulunuza bildirmekle yükümlüsünüz. ileride calismaya basladiginiz zaman ilk ise gitmediginiz gün arayip telefonla bilgi vermelisiniz daha sonra ayni gün doktora gidip rapor almali ve bu raporu 3 is günü icinde calistiginiz firmaya ya da okulunuza teslim etmeniz gerekiyor. 

15 gün okula gitmemissiniz arayip hic degilse telefonla bilgi verseydiniz size ne yapmaniz gerektigini söylerlerdi. Esiniz de sanirim bilmiyor durumdan haberi yok. Bir daha ki sefere daha dikkatli olun. Bakin özürsüz okula gitmeyen ve kursu yanan vizesi uzarilmayan insanlar var. Bu kadar emek vermissiniz gelmissiniz buranin kurallarina uymakla sorumlusunuz.