Çocuk üzerinden aile birleşimi evrakları hk.

Başlatan Almancax06, Eylül 20, 2016, 01:40:35 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Almancax06

ARKADAşLAR AşşAĞODAKİ EVRAKLARI HAZIRLAYAN OLDU MU HİÇ ?  şİFRELİ GİBİ HEPSİ KAFAM ÇOK KARIşTI DAHA SADE OLARAK BÜTÜN GEREKLİ EVRAKLARI ANLATAN OLURSADA OLUR. TEşEKKÜRLER.

Alman dilinde ve eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış 2 adet başvuru formu
Oturum Kanunu`nun 54. Maddesi, 2. Paragrafı, 8 No`suna göre uygun ve şahsen imza- lanmış bildirim
Geçerli Pasaport (lütfen 20 No`lu bilgi formuna bakınız)
2 adet vesikalık fotoğraf (lütfen 20 no`lu bilgi formuna bakınız)
Çocuğa ait bir adet uluslararası doğum kayıt örneği (,,Formül A")
Adına birleşim başvurusu yapılan çocuğun da kayıtlı olduğu bir adet Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ''Düşünceler'' kısmı tamamen doldurulmuş olması gerek- mekte olup nüfus kayıt işlemlerine ilişkin tüm vukuatlar (örneğin öncesinde yapılmış olan evlilikler, boşanmalar, çocuklar, ebeveynler, vatandaşlığa ilişkin işlemler) yer alması ge- rekmektedir.
Diğer ebeveynin eski Türk vatandaşı olması veya halen daha Türk vatandaşı olması ha- linde adına birleşim başvurusu yapılan çocuğun da kayıtlı olduğu bir adet Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. ''Düşünceler'' kısmı tamamen doldurulmuş olması gerek- mekte olup nüfus kayıt işlemlerine ilişkin tüm vukuatlar (örneğin öncesinde yapılmış olan evlilikler, boşanmalar, çocuklar, ebeveynler, vatandaşlığa ilişkin işlemler) yer alması ge- rekmektedir.
Çocuğun Almanya`da doğmuş olması halinde: Alman Doğum Kayıt örneği
Çocuğun Almanya`da doğmamış ise: Babanın da kayıtlı olduğu bir adet uluslararası do- ğum kayıt örneği
Çocuğa ait Alman kimliği veya pasaportu Çocuğa ait güncel bir adet ikametgah belgesi
Almanya`da yaşamakta olan ebeveynin Alman kimliği veya Alman pasaportu veya otu- rum izni
Almanya`da yaşamakta olan ebeveynin güncel bir adet ikametgah belgesi
Çocuğun evlilik içi doğmuş olması halinde: ebeveynlere ait bir adet uluslararası evlenme kayıt örneği
Çocuğun evlilik dışı doğması halinde: o Babalığı tanıma senedi
o Velayet beyanı
Ebeveynlerin bu süre içerisinde boşanmış olmaları halinde: Boşanma kararı veya velayete ilişkin mahkeme kararı

telasli

Çocuk üzerinden evrak hazırlamamıştım ama istenilen herşeyi eksiksiz götürmüştüm. Yok bunu almıyoruz dedikleri bir kağıt olmadı. 1 ay önce geldim bende almanyaya. Tazeyim yani bu konularda. Alman hükümeti olmasada olur diyeceği hiçbişeyi gerekli evraklar listesine yazmaz onu biliyorum sadece. Mecbur sende bunları toparlıcaksın. Kafanın karışmasına gerek yok orda ne yazıyorsa onuntemin edeceksin hepsi bu. Nüfus dairesinde bunları alman 15 dakikanı almaz. Geri kalan bir kaç kağıdıda eşin temin edecek zaten. Allah yardımcın olsun kardeşim.