Bilgisi olan varmı ?

Başlatan Maviyelken, Ekim 24, 2016, 06:19:09 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Maviyelken

Öncelikle herkeze selamlar 2 sorum vardı bilen arkadaşlar yardimci olursa sevinirim

1.arbeisamt tan normalde ayin 1 gelecek olan parami yarın gidip istesem verirlermi acil ihtiyacım var.  Bazı kişiler bi kart filan veriolar diyor veya çek veriolarmi dogrumu alan arkadaslar varmı

2.ben şuan 450 euroya kadar çalışıyorum işi bırakıp almanca öğrenmek için okula gitmek istiyorum ne yapmam lazım ve masrafı vs.. konusunda bilgi verirmisiniz

tugce_doerjer

Maasin önceden verildigini hic duymadim ben,gidip sorun cevabi alirsiniz zaten.

Almanca ögrenmek istiyorum derseniz sizi vhs ye yollarlar,is saatlerinize uygun kurs bulursunuz,isten cikmaniza gerek kalmaz. bir cok kisi b1 b2 yapiyor bu sekilde. Arbeitsamt dil icin kurs parasini ödüyor ama bu integration kursu degil normal dil kursu. 10 hafta sürüyor, her hafta 1.5 saat ders görüyorsunuz. Isten cikmanizi gerektiren birsey yok eger b1 yapmayacaksaniz.

KaLpSiz

Zor odemezler gununden.once.bence bekle cuma.gunu gelebilir.maasin. yada pazartesi kesin

omerumutesen

Maasini gününden önce öderler fakat belirli bir kismini ve bunu yapmalari icin gecerli sebebin olmasi lazim mesela bankanda para kalmamis bir haldeyken cuzdanini kaybetmen caldirman yada herhangi kaza yada evinde maddi masrafli bir problem gibi hepsi icin sende gecerli belge isterler ya polisten yada itfaiyeden yada hastaneden duruma göre bu bahsettiklerini kanitlaman icin bunlarin harici sana maasini ödemezler zaten her ayin maasini bir önceki ayin 18 ile 21 arasi bankana havale etmis olurlar fakat anlasma geregi ayin sonuna denk gelen gune yatirirlar yani ayin 18 inde yatmis parandan ayin 20 sinde cikan bir kesinti gibi bir durum olmaz örnek olarak söylemek gerekirse... unutmadan tüm bunlari yaparlerken öncelikli soru evde cocuk varmi ?  Yasal olarak gereklilikleri oldugunu biliyorum

Kurs ile alakali sorunu zaten arkadas yanitlamis aynen ona katiliyorum .....