Jobcenter

Başlatan Maviyelken, Ekim 29, 2016, 10:16:09 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Maviyelken

Arkadaşlar şimdi ben arbeisamttan 3 ay yardım aldım ve bu ay sondu şimdi jobcenterdenmi alicam nasıl oluyor bu iş tam olarak

tugce_doerjer

Jobcentera gidiceksiniz yardim icin basvuruda bulunacaksiniz onlar da sizden evraklari istiycekler. Bu evraklar incelenecek eger yardima muhtacsaniz size aylik ne kadar para alacaginizi bildiren bir mektup yolliycaklar. Gidip jobcentera basvurmaniz lazim.

Maviyelken

Oncelikle tşkler Tuğçe hanim

Ben tek yaşıyorum kiram dahil ne kadar alabilirim tahmini

KaLpSiz

3 ay aldigin yardim isssizlik parasiydi.sanirim ne.kadardi aylik?

tugce_doerjer

oturdugunuz eyalet,sehir,kirasini ödediginiz ev,bunlarin hepsi hesabi degistirir. O sebeple sizden butun evraklari istiycekler ki hesap yapabilsinler.

Maviyelken

Normalde 500 kirami vermiolardi 3 aydır bunun kavgasıni yapiodum haledemedim bu yüzden ev sahibi ile papaz olduk ve hiç iyi durumda değilim bu jobcenter ne kadar verir bilmiyorum

KaLpSiz

500 vermeselerde.tek kisi icin bizim eyalette sicak 400 e.kadar.oduyorlar sanada odemeleri lazimdi. Vermiyoruz deme luksleri yok bu senin.hakkin. ve sunuda unutmayin Alg2.ye ne zaman.basvurursaniz.o.gunden itibaren oderler geriye donuk odeme olmuyor. Bir.gun bile cok onemli.basvuru icin

Maviyelken

Anladım peki benim ilk kaydim temmuz 16 idi bu 3 ay bitti jobcenterede ayin 16 simi gitmem lazım şimdiden gideyimmi  1 hafta önce gitmiştim bana 16 sinda gel demişlerdi  kayıt işlemleri falan filan uzun surermi

KaLpSiz

16 dedilerse o zaman.gitsen.daha iyi olur sana bir.suru.kagit verip doldur diyecekler resmen eziyet. Almanlar bile cogunu anlamakta zorlaniyor. Senin.bu 3 aylik aldigin parayi ben.anlayamadim issizlik maasimi sosyal yardimmi?

Maviyelken

Walla bende bilmiyorum anlatayım sen karar ver :)

arbesama gittim kayıt oldum biri yardimci oldu sonra eve kagit geldi

1.ay  500

2.ay 670

3.ay 400         ( ama 640 geldi )

Bunlar dışında kiram odenmiyordu kimisi ödenmesi lazım diyor gittim sordum termin verdi kadın dediki kaç kisisin 1 dedim 250 euroya kadar çalışıyorum talsait dedi bu sana yeter vermeyiz  doğrusu ney bilmiyorum ayin 16 gel jobcenterden alican dedi dedimki ben kirami vericenizi sanıyordum suan 2 ay odenmedi bu yüzden ev sahibi cikartiyor bi dünya bişeler dedi ve suan evden çıktım bu ayin yani  15.10.2016 tarihinde kagit imzalattı ev sahibi 31.10.2016 yani 15 gün içinde cikicaksin yoksa yakapaca bide azini burnunu kirdirtirim dedi üstüne bi dünya küfür  bende suan daha fazla başım belaya girmesin diye  çıkıyorum kimisi diyor polise git söyle kimisi diyor 3 ay zamanin var. danismanliga sordum gidicek yerimde yok kagitta ne yazıyor onuda bilmiom Allah sonumu Hayır etsin  :))

KaLpSiz

Valla derdini anlatacak almancan.olsa yada tanidigin biri varsa polise git beni tehtit etti zorla.kagit imzalatti de bak.o.zaman nasil kuzu gibi oluyor. Agzini.burnunu kirdirtirim dediginde niye polise.soylemedin onuda anlamadim burasi almanya onu kimse yapamaz. Polise.gitsen tercumanda bulurlardi. Aklinda bulunsun kardesim burada asla.kendini ezdirmeyeceksin kimse kimseye birsey yapamaz. Bu arada 250 euro gelirin varsa odedikleri para normal.gibi kira 350 desek 400 de yeme icme.icin hemen hemen kurtariyor.diyebiliriz onlarin hesabina.gore tabiki. Eger  cocugun.yoksa nafaka odeme derdin yoksa gir voll zeit ise kafan rahat eder fazlasi eline.gecer hayatini yasarsin..guzel bir araba alir hersenede aileni ziyarete.turkiyeye gidersin Allah yardimcin.olsun

omerumutesen

sen tek basinaysan eger odedikleri 640 in icinde kiranda var demektir hesabi zaten ortada eyaletlere göre arbeitsamtin kisi basi ödemeleri diye almanca arattiginda google da bile cikiyor  ortalama 360 380 euro kisi basi odeme kiraninda genelde gelirin yetmedigi icin tamamini oderler fakat oturdugun bölgenin odenmesi gereken kira sinirlamasina göre o yuzden 365 +400 kira desek yanliz oldugun icin 38 euro civarinda bir pauschale adi altinda kesintisi var  toplamda 720 730 euro yapar  240 euro kazanc var demissin o yuzden de senden 112 euro kesilir  yani senin anlayacagin 720 -112 = 610 630 euro arasi alirsin yani odenen paranin icinde zaten kira odemen var eger ki aldigin para alg 2 sa tabi ki